Opskrift på popcorn-is

Is med lækre karamelliserede popcorn – en anderledes, men vidunderlig smagskombination.

Is med karamelliserede popcorn © Flemming Gernyx

Opskrift på popcorn-is

Savner du inspiration til en dessert? Så er du kommet til det rette sted! Her finder du nemlig opskriften på en anderledes og lækker dessert, popcorn-is.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Popcorn is

  • 2½ dl fløde
  • 2½ dl sødmælk
  • 100 g past. æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1 l popcorn, poppede og letsaltede

Karamelliserede popcorn

  • 150 g sukker
  • 40 g smør
  • 1 l popcorn, poppede og letsaltede
  • 4 vafler

Sådan gør du:

Dagen før

  • Bland fløde og mælk sammen i en gryde og varm det op ved svag varme til ca. 70 °C.
  • Æggeblommer og sukker piskes til æggesnaps i så lang tid, at alt sukkeret er opløst.
  • Tilsæt lidt af mælkemassen til æggesnapsen, og herefter piskes æggesnapsen ned i mælkemassen.
  • Varm blandingen op til 83 °C under konstant omrøring.
  • Hæld den over de poppede popcorn og lad den trække på køl til dagen efter.

På dagen

  • Ismassen sigtes fra popcornene og køres til passende konsistens på en ismaskine.
  • Til de karamelliserede popcorn smeltes sukkeret. Lad det karamellisere, til det er lysebrunt.
  • Tilsæt herefter smørret.
  • Fordel karamellen ud over popcornene og rør det godt rundt, så karamellen fordeler sig på alle popcornene.

Servering

  • Læg en bund af karamelliserede popcorn i en dyb tallerken og læg en stor kugle is ovenpå.
  • Til sidst sættes en vaffel omvendt oven på iskuglen. Hvis du kun kan få store vafler, så bræk lidt af kanten, så de ikke overtager desserten.

Den lækre opskrift er udvikler af Mette Dahlgaard, og kan findes i kogebogen "Gemyse - havens grønt året rundt". Læs mere om Tivolis kogebog her.

© Flemming Gernyx