Blommetærter med mascarponecreme

Her får du en lækker opskrift på en syndig dessert, der hylder de danske blommer.

Blommetærte dessert med mascarponecreme
© Anders Schønnemann

Desserten hylder de danske blommer, her serveret på en dejlig mørdejsbund.

Blommetærter med mascarponecreme

8-10 små tærter

Desserten består af små mørdejstærter toppet med bagte blommer og en sød mascarponecreme. Både mørdej og blommer kan tilberedes i god tid.

Det skal du bruge:

Mørdej

  • 200 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 100 g smør
  • 2 æggeblommer
  • Bagte blommer
  • 500 g blommer
  • 2 spsk. sukker

Mascarponecreme

  • 1 dl piskefløde
  • 1 bæger mascarpone
  • 2 spsk. flormelis
  • Reven skal af 1 citron
  • Kornblomst til pynt

Sådan gør du:

Mørdej

  1. Kom hvedemel i en skål med flormelis, og smuldr smørret heri.
  2. Saml dejen med æggeblommerne, og læg dejen tildækket på køl i ca. 1 time.
  3. Rul mørdejen ud på et meldrysset bord, og udstik dejen, så stykkerne passer i størrelsen til dine forme.
  4. Fordel dem i smurte forme, top med bagepapir og tærtekugler.
  5. Bag dem ved 180°, til de er gyldne.
  6. Fjern bagepapir og tærtekugler, og afkøl bundene.

Bagte blommer

  1. Skyl blommerne, halvér dem, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter.
  2. Vend dem med sukker, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Bag blommerne ved 180° i ca. 20 min.

Mascarponecreme

  1. Pisk fløden til skum, og rør med mascarpone, sigtet flormelis og citronskal.
  2. Fyld tærterne med bagte blommer, og top med mascarponecreme.
  3. Drys med kornblomster.