Dessert Blommetærter med mascarponecreme Her får du en lækker opskrift på en syndig dessert, der hylder de danske blommer. Af Lone Kjær — 20. september 2019 #Menu © Anders Schønnemann Desserten hylder de danske blommer, her serveret på en dejlig mørdejsbund. Blommetærter med mascarponecreme 8-10 små tærter Desserten består af små mørdejstærter toppet med bagte blommer og en sød mascarponecreme. Både mørdej og blommer kan tilberedes i god tid. Det skal du bruge: Mørdej 200 g hvedemel 75 g flormelis 100 g smør 2 æggeblommer Bagte blommer 500 g blommer 2 spsk. sukker Mascarponecreme 1 dl piskefløde 1 bæger mascarpone 2 spsk. flormelis Reven skal af 1 citron Kornblomst til pynt Sådan gør du: Mørdej Kom hvedemel i en skål med flormelis, og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggeblommerne, og læg dejen tildækket på køl i ca. 1 time. Rul mørdejen ud på et meldrysset bord, og udstik dejen, så stykkerne passer i størrelsen til dine forme. Fordel dem i smurte forme, top med bagepapir og tærtekugler. Bag dem ved 180°, til de er gyldne. Fjern bagepapir og tærtekugler, og afkøl bundene. Bagte blommer Skyl blommerne, halvér dem, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter. Vend dem med sukker, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag blommerne ved 180° i ca. 20 min. Mascarponecreme Pisk fløden til skum, og rør med mascarpone, sigtet flormelis og citronskal. Fyld tærterne med bagte blommer, og top med mascarponecreme. Drys med kornblomster. Relateret Opskrifter 13 skønne opskrifter med æbler, pærer og blommer Forret Confiteret æggeblomme med kammusling, sellerisoja og chokolade Bagværk Her er opskriften på Årets Kage 2022 Brunch Få GRØDs opskrift på byggrød med bagte blomster Dessert Hindbærmedaljer med mascarpone Forret Imponer dine gæster: Rørt tatar med ramsløgsmayo og saltet æggeblomme