
Blommetærter med mascarponecreme
Her får du en lækker opskrift på en syndig dessert, der hylder de danske blommer.
AfLone Kjær
Desserten hylder de danske blommer, her serveret på en dejlig mørdejsbund.
Blommetærter med mascarponecreme
8-10 små tærter
Desserten består af små mørdejstærter toppet med bagte blommer og en sød mascarponecreme. Både mørdej og blommer kan tilberedes i god tid.
Det skal du bruge:
Mørdej
- 200 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 100 g smør
- 2 æggeblommer
- Bagte blommer
- 500 g blommer
- 2 spsk. sukker
Mascarponecreme
- 1 dl piskefløde
- 1 bæger mascarpone
- 2 spsk. flormelis
- Reven skal af 1 citron
- Kornblomst til pynt
Sådan gør du:
Mørdej
- Kom hvedemel i en skål med flormelis, og smuldr smørret heri.
- Saml dejen med æggeblommerne, og læg dejen tildækket på køl i ca. 1 time.
- Rul mørdejen ud på et meldrysset bord, og udstik dejen, så stykkerne passer i størrelsen til dine forme.
- Fordel dem i smurte forme, top med bagepapir og tærtekugler.
- Bag dem ved 180°, til de er gyldne.
- Fjern bagepapir og tærtekugler, og afkøl bundene.
Bagte blommer
- Skyl blommerne, halvér dem, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter.
- Vend dem med sukker, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag blommerne ved 180° i ca. 20 min.
Mascarponecreme
- Pisk fløden til skum, og rør med mascarpone, sigtet flormelis og citronskal.
- Fyld tærterne med bagte blommer, og top med mascarponecreme.
- Drys med kornblomster.