Dessert Blommetærter med mascarponecreme Her får du en lækker opskrift på en syndig dessert, der hylder de danske blommer. Af Lone Kjær — 20. september 2019 Menu © Anders Schønnemann Desserten hylder de danske blommer, her serveret på en dejlig mørdejsbund. Blommetærter med mascarponecreme 8-10 små tærter Desserten består af små mørdejstærter toppet med bagte blommer og en sød mascarponecreme. Både mørdej og blommer kan tilberedes i god tid. Det skal du bruge: Mørdej 200 g hvedemel 75 g flormelis 100 g smør 2 æggeblommer Bagte blommer 500 g blommer 2 spsk. sukker Mascarponecreme 1 dl piskefløde 1 bæger mascarpone 2 spsk. flormelis Reven skal af 1 citron Kornblomst til pynt Sådan gør du: Mørdej Kom hvedemel i en skål med flormelis, og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggeblommerne, og læg dejen tildækket på køl i ca. 1 time. Rul mørdejen ud på et meldrysset bord, og udstik dejen, så stykkerne passer i størrelsen til dine forme. Fordel dem i smurte forme, top med bagepapir og tærtekugler. Bag dem ved 180°, til de er gyldne. Fjern bagepapir og tærtekugler, og afkøl bundene. Bagte blommer Skyl blommerne, halvér dem, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter. Vend dem med sukker, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag blommerne ved 180° i ca. 20 min. Mascarponecreme Pisk fløden til skum, og rør med mascarpone, sigtet flormelis og citronskal. Fyld tærterne med bagte blommer, og top med mascarponecreme. Drys med kornblomster. Relateret Dessert Skøn dessert tryllet frem på ingen tid: Indbagte blommer med timian og kanelcreme Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Søde sommerbær med clotted cream og crunch Dessert Små choux fyldt med mokkacreme og drysset med rosa støv Hovedret Nem, italiensk pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella