Bo Bech deler en af sine bedste opskrifter

En skøn opskrift på lammehjerte med røgede vindruer og skovsyre.

© Petra Kleis og Bo Bech

Lammehjerte med røgede vindruer og skovsyre

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 4 lammehjerter
  • 2 spsk. græskarolie
  • sort peber
  • 60 røde druer, kernefri
  • 2 potter skovsyre
  • 50 g sherryeddike
  • 50 g peanutolie

Saltlage:

  • 4 ½ dl vand
  • 20 g salt
  • 30 g brun sukker
  • Kog det hele, og afkøl før brug.

Sådan gør du:

  1. Skær lange ridser i lammehjerterne uden at skære helt igennem.
  2. Rens hjerterne under koldt vand, fjern blod, fedt og vener.
  3. Læg hjerterne i saltlagen, og sæt dem i køleskabet under låg i 2 døgn.
  4. Rens vindruerne, og skær dem på langs. Placér dem i en sigte.
  5. I en gryde (helst udendørs, for det ryger en del) sætter du ild til lidt hø, og vindruerne ryges i sigten i gryden. S
  6. æt låg på, så ilden slukkes, og vindruerne kun får røg.
  7. Skovsyren renses.
  8. Tør hjerterne i et viskestykke, og grill dem et par minutter på hver side.
  9. Skær dem i tynde skiver, og giv dem salt og peber.
  10. Anret først vinduerne, så hjerterne og endelig med skovsyren øverst. Dryp med en spiseskefuld dressing til sidst.
© Petra Kleis og Bo Bech

Bo Bech

... er manden bag Restaurant Geist i København.

Bo Bechs nye kogebog har han udgivet på eget forlag. Den er på 344 sider og trykt flot hos Narayana Press, som er kendt for sine kunstbøger. Man kan bestille bogen på chefbobech.com.
Den koster 300 kr.