Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

10 tips til at få succes med trøfler

Bliv bedre rustet til at springe ud i luksusretter med trøffel.

© Brace

Trøffel er ikke bare trøffel

... Der findes en skov af varianter, som hver især kræver en særlig behandling. Men forstår du at håndtere de bekostelige små knolde, kan du fremtrylle intense, luksuriøse retter, der får enhver topkok til at bøje sig i støvet af respekt.

Vi har fået 10 tips af parret bag restaurant Brace i København, Ursula Waltemath og Nicola Fanetti. De importerer selv økologiske trøfler og arbejder dagligt med luksusvaren.

© Brace

Tuber Truffle

... Er en import af økologiske trøfler, som Brace-parret Ursula Waltemath og Nicola Fanetti ejer, og startede for et par år siden, da trøfler ikke fandtes på det danske marked. På Tuber Truffles Instagram kan du blive klogere på trøfler.

Herunder får du deres 10 gode råd til, hvordan du får succes med trøfler i din madlavning.

LÆS OGSÅ: Køkkenchefens bedste opskrifter med trøfler.

10 tips til trøffel

  1. Opbevaring: Når du skal opbevare trøfler, er det vigtigt, at du lader dem tørre helt efter rengøring. Herefter kan du pakke dem i absorberende papir som fx køkkenrulle og opbevare dem i en lufttæt beholder i køleskabet.
  2. Læg ikke trøfler i blød. De er ligesom svampe og absorberer vandet, hvilket udvander smagen. Børst dem og børst til slut med den våd børste.
  3. Når du river trøflerne, danner du en større overflade, hvilket fremhæver smagen og får den til at vare længere.
  4. Gem trøffelsmagen ved at konservere sorte trøfler, når de er på højden af deres smag. Det kan være ved at lægge dem i olie eller endda ved at fryse dem.
  5. Milde trøfler som sommertrøfler og efterårstrøfler er bedst, når de serveres i varme retter. Det får de elegante smagsnuancer til at stå klarere frem.
  6. Aromatiske trøfler som Bianchetto-trøflen har en hvidløgsagtig smag og kan derfor anvendes som alternativ til hvidløg fx i hvidløgssmør.
  7. Sødmefyldte trøfler i dessert. Honningtrøfler er søde og fungerer godt i dessert.
  8. Hvide trøfler er meget kraftige, og fungerer optimalt, når de er helt tyndt skårne i lag.
  9. Sorte vintertrøfler er lækre på både kolde og varme retter, da deres smag fra naturen er mere intens end de øvrige sorte trøfler.
  10. Trøfler kan i sig selv anvendes som sauce eller base for en pastaret og lign.

Relaterede Artikler