10 tips til at få succes med trøfler
Bliv bedre rustet til at springe ud i luksusretter med trøffel.
Af — 05. november 202010 tips til trøffel
- Opbevaring: Når du skal opbevare trøfler, er det vigtigt, at du lader dem tørre helt efter rengøring. Herefter kan du pakke dem i absorberende papir som fx køkkenrulle og opbevare dem i en lufttæt beholder i køleskabet.
- Læg ikke trøfler i blød. De er ligesom svampe og absorberer vandet, hvilket udvander smagen. Børst dem og børst til slut med den våd børste.
- Når du river trøflerne, danner du en større overflade, hvilket fremhæver smagen og får den til at vare længere.
- Gem trøffelsmagen ved at konservere sorte trøfler, når de er på højden af deres smag. Det kan være ved at lægge dem i olie eller endda ved at fryse dem.
- Milde trøfler som sommertrøfler og efterårstrøfler er bedst, når de serveres i varme retter. Det får de elegante smagsnuancer til at stå klarere frem.
- Aromatiske trøfler som Bianchetto-trøflen har en hvidløgsagtig smag og kan derfor anvendes som alternativ til hvidløg fx i hvidløgssmør.
- Sødmefyldte trøfler i dessert. Honningtrøfler er søde og fungerer godt i dessert.
- Hvide trøfler er meget kraftige, og fungerer optimalt, når de er helt tyndt skårne i lag.
- Sorte vintertrøfler er lækre på både kolde og varme retter, da deres smag fra naturen er mere intens end de øvrige sorte trøfler.
- Trøfler kan i sig selv anvendes som sauce eller base for en pastaret og lign.