Vanilje-panna cotta nytårsdessert
© Tia Borgsmidt

Nytårsdessert: Panna cotta med bærkompot og hasselnødder

Årets sidste måltid skal afsluttes med manér, og derfor giver vi dig opskriften på den perfekte nytårsdessert, der består af 3 hovedelementer: vanilje panna cotta, syrlig bærkompot og en sprød hasselnøddecrunch.

Desserten her er en klassiker med et lille tvist, inspireret af et besøg hos restaurant Famo, hvor jeg smagte den mest vidunderlige panna cotta.

Både dessert, bærkompot og crunch kan tilberedes i forvejen, og jeg lover, det er godt. Og perfekt til årets sidste aften.

Hvis du har lyst til at lave andre desserter med panna cotta, så kan du prøve vores opskrift med chokolade eller med marengs.

Vi giver også 26 bud på nytårsdesserter, der vil være en skøn afrunding på nytårsmiddagen her.

Vanilje-panna cotta med bærkomot og hasselnøddecrunch

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Panna cotta

  • 1 blade husblas
  • ½ vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
  • 37 g sukker

Bærkompot

  • ½ vaniljestang
  • 1½ spsk. sukker
  • 62 g friske eller frosne brombær
  • ½ dl vand

Hasselnøddecrunch

  • 37 g afskallede hasselnødder
  • 1 spsk. vand
  • 37 g sukker
  • 12 g smør
  • 25 g hvid chokolade

Sådan gør du

Panna cotta

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom vaniljekorn og -stang, fløde og sukker i en gryde, og varm op, til sukkeret smelter, og fløden når kogepunktet. Den må ikke koge, og den skal være fingervarm, når husblassen tilsættes.
  • Vrid husblas fri for vand og smelt i den lune fløde. Rør til husblassen er helt opløst. Fordel flødemassen i 4 skåle. Dæk med husholdningsfilm og stil på køl i 3-4 timer.

Bærkompot

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i sukkeret.
  • Kom brombær i en gryde sammen med vaniljesukker og vand (bruger du frosne brombær, så skal du kun bruge 1⁄2 dl vand), og kog i ca. 10 min. ved svag varme.
  • Tag gryden af varmen og blend bærrene.
  • Smag eventuelt til med mere sukker, men husk, at den gerne må have lidt syrlighed.
  • Afkøl kompotten.

Hasselnøddecrunch

  • Hak nødderne groft, og kom dem i en skål med vandet. Vend rundt, så nødderne bliver lidt fugtige.
  • Drys sukker på en pande og smelt det ved svag varme.
  • Tilsæt smør og lad det bruse op. Kom nødderne på panden og lad dem stege i karamellen, til de får farve og er karamelliseret.
  • Tag nødderne af panden og vend med hakket hvid chokolade.
  • Fordel nødderne på et stykke bagepapir og afkøl. Hak nøddecrunchen lige før servering.

Tag desserterne ud af køleskabet ca. 30 min. før servering. Anret med nøddecrunch og bærkompot.

LÆS OGSÅ