Chokolade panna cotta

En lækker panna cotta med hvid chokolade.

Chokolade panna cotta med blommer og hvid chokolade
© Anne au Chocolat

Chokolade panna cotta med blommegelé og hvid chokolade

Brug de blommer, der bliver til overs fra blommegeléen i en trifli, til vaniljeis eller oven på morgengrøden.

Til 6 personer

Det skal du bruge:

Chokolade panna cotta

  • 90 g chokolade, mørk
  • 2 stk. husblas, blad
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl mælk
  • 65 g sukker

Blommegelé

  • 6 stk. blommer
  • 100 g sukker
  • 75 ml vand
  • 2 1/2 stk. husblas, blad

Pynt

  • 100 g hvid chokolade

Sådan gør du:

Chokolade panna cotta

  1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Udblød husblas i koldt vand i 5 min.
  2. Kom fløde, mælk og sukker i en gryde og varm op til kogepunktet.
  3. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde. Hæld straks derefter den varme fløde over chokoladen, og lad det stå, 2 min.
  4. Rør da rundt, til chokoladen er helt smeltet. Brug gerne et piskeris.
  5. Fordel panna cottaen i 6 forme og køl dem af, inden de stilles på køl i 3 timer, før de er klar til blommegeléen.

Blommegelé

  1. Skær blommerne midt over, fjern stenene og skær blommerne i små både.
  2. Bring sukker, vand og blommer i kog, og lad det småkoge, ca. 5 min. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand.
  3. Si blommesiruppen fra. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme blommesirup.
  4. Lad den køle lidt af og hæld et 3-4 mm tyndt lag ud på panna cottaerne.
  5. Sæt panna cottaerne tilbage på køl i et par timer, så geleen sætter sig.

Bagt hvid chokolade

  1. Sæt ovnen på 170° varmluft.
  2. Hak den hvide chokolade groft og kom den i et ildfast fad.
  3. Bag chokoladen, ca. 20 min. Hold øje med den undervejs, så den ikke brænder på.
  4. Når den hvide chokolade køler af, bliver den knasende sprød.
  5. Hak den bagte hvide chokolade og drys den oven på panna cottaerne lige inden servering.