Chokolade panna cotta
En lækker panna cotta med hvid chokolade.
AfAnne au Chocolat
Chokolade panna cotta med blommegelé og hvid chokolade
Brug de blommer, der bliver til overs fra blommegeléen i en trifli, til vaniljeis eller oven på morgengrøden.
Til 6 personer
Det skal du bruge:
Chokolade panna cotta
- 90 g chokolade, mørk
- 2 stk. husblas, blad
- 3 dl piskefløde
- 1 dl mælk
- 65 g sukker
Blommegelé
- 6 stk. blommer
- 100 g sukker
- 75 ml vand
- 2 1/2 stk. husblas, blad
Pynt
- 100 g hvid chokolade
Sådan gør du:
Chokolade panna cotta
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Udblød husblas i koldt vand i 5 min.
- Kom fløde, mælk og sukker i en gryde og varm op til kogepunktet.
- Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde. Hæld straks derefter den varme fløde over chokoladen, og lad det stå, 2 min.
- Rør da rundt, til chokoladen er helt smeltet. Brug gerne et piskeris.
- Fordel panna cottaen i 6 forme og køl dem af, inden de stilles på køl i 3 timer, før de er klar til blommegeléen.
Blommegelé
- Skær blommerne midt over, fjern stenene og skær blommerne i små både.
- Bring sukker, vand og blommer i kog, og lad det småkoge, ca. 5 min. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand.
- Si blommesiruppen fra. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme blommesirup.
- Lad den køle lidt af og hæld et 3-4 mm tyndt lag ud på panna cottaerne.
- Sæt panna cottaerne tilbage på køl i et par timer, så geleen sætter sig.
Bagt hvid chokolade
- Sæt ovnen på 170° varmluft.
- Hak den hvide chokolade groft og kom den i et ildfast fad.
- Bag chokoladen, ca. 20 min. Hold øje med den undervejs, så den ikke brænder på.
- Når den hvide chokolade køler af, bliver den knasende sprød.
- Hak den bagte hvide chokolade og drys den oven på panna cottaerne lige inden servering.