Bager Odsherred
© Bageriet Benji

Pop-up bageri bringer kvalitetsbagværk til Odsherred

Holder du ferie i Nordvest-Sjællands skønne sommerhusområde, så må du næsten tage en tur forbi glampingstedet Lillero, hvor den københavnske bager, Bageriet Benji sælger ud af deres lækre surdejsbrød, signatur spandauere og andet delikat bagværk.

Surdejsbrød til sommerhusgæster

Vi kender Benji fra Nørrebro, hvor den tidligere Noma-kok Rasmus Sjødahl sidste år åbnede det lille charmerende bageri på Fælledvej. Nu kan du altså også som sommerhusgæst få et godt brød til morgenbordet ude i sommerlandet.

En stigende kvalitetsbevidsthed hos det danske folk har fået flere bagerier til at rykke ud i landet til de små sommerhus-samfund for at servere svampede snurrer og sprøde croissanter til kaffen.

Hos glampingstedet Lillero i Odsherred har Bageriet Benji startet en pop-up butik, og vi har i den forbindelse fået lov til at stille et par spørgsmål.

Hvis du gerne vil have mere inspiration til skønne glampingsteder i Danmark, så kan du læse vores store guide til glamping på de danske øer.

Bageri Odsherred
© Bageriet Benji

Hvad er konceptet bag pop-up bageriet?

"Konceptet er en delight-udgave af vores bageri inde i København, hvor vi har udvalgt de tre bedste slags wienerbrød, der er muligt at købe her. Derudover sælger vi surdejsbrød, boller, rugbrød og forskellige former for kager.

Det bedste ved at åbne det lille bageri her i Odsherred er, at naturen omgiver os og tager én helt ned i tempo. Her er en virkelig hyggelig og low-key stemning, som man ikke finder inde i byen".

Bageri Odsherred
© Bageriet Benji

Hvorfor åbne en pop-up butik?

"Det er egentlig kommet i stand, fordi restauranten Formel B kontaktede mig, fordi de gerne ville servere mit brød til deres gæster på deres pop-up restaurant Lille B, der sørger for campinggæsternes aftensmad, når de besøger Lillero.

Vi talte lidt frem og tilbage og lyn hurtigt efter en kort snak med ejeren af Lillero Lau Sass, så lavede vi en aftale, der kom alle til gode.

Jeg havde længe tænkt over, hvordan man kunne lave noget ude i sommerlandet, så da det her tilbud kom ind fra højre, var det fuldstændig fantastisk timing.

Mit eneste ønske var, at jeg også skulle have lov til at sælge brød til de lokale i området.

Jeg synes, det lød som verdens bedste idé, og alle vandt lige pludselig noget på det".

Bageri Odsherred
© Bageriet Benji
Bageri Odsherred
© Bageriet Benji

Hvad kan man forvente at få i sommer-bageriet?

"Man kan forvente at få noget godt kvalitets bagværk på niveau med det, vi bager inde i København. Det kan nogle gange være en ørken at finde et sted i de her store sommerhusområder, hvor man kan købe lækkert brød.

Der er ved at ske en kæmpe udvikling i mange af sommerhusområderne i forhold til, hvad det er for nogle mennesker, der køber husene og rykker derud. Der er specielt sket noget med Odsherred over de sidste 5-7 år, hvor det i stor grad er folk fra København, der er flyttet herud.

Der er derfor opstået et lidt mere kvalitetsbevidst publikum fra storbyen, der gerne vil betale for godt bagværk, og som sætter pris på gode råvarer. Derfor er der kommet en ny forespørgsel på kvalitet ude i sommerlandet.

Vores brød er jo noget helt andet end det, man kan købe på frost i det lokale supermarked.

I pop-up bageriet har vi skruet ned for den fancy indretning og op for den hyggelige atmosfære, hvor sommerhusstemningen gerne må skinne igennem.

Udvalget af bagværk skifter løbende og afhænger af, hvad vi lige har lyst til at lave på dagen -det giver en afslappet og autentisk tilstedeværelse".

Bageriet Benjis pop-up butik kan besøges hver onsdag til søndag frem til september. I sensommeren vil åbningstiderne være lørdag til søndag.

Følg med på bageriets Instagram @bageriet_benji og besøg pop-up bageriet her Høve Stræde 17, 4550 Asnæs.

LÆS OGSÅ