El Bulli København Alchemist
© Gianni Ferrari

El Bulli åbner i København! Her er alt du skal vide om den store nyhed

Da den verdenskendte spanske restaurant lukkede i 2011 var det slutningen på en æra. Til dem, der de seneste ca. 13 år har begrædt fraværet, er der godt nyt.

Allerede tilbage i december begyndte rygterne at svirre.

Rasmus Munk, der står bag den eksperimenterende og i den grad avantgarde Michelin restaurant Alchemist afholdt møde med selveste Ferran Adria og Albert Adria – stifter og kokken bag El Bulli og hans bror, der senere blev en del af succesen.

Det delte han et billede af på sin Instagram profil ledsaget af teksten: "Stay tuned for February it's gonna be out of this world 🔥🚀"

Hvad skulle det mon betyde?

Det ved vi nu!

El Bulli, der fem gange blev valgt som verdens bedste restaurant af World's 50 Best Restaurants og nåede at bryste sig af hele 3 Michelin-stjerner, slår dørene op i København efter knap 13 års fravær.

Det sker i februar og interessen er allerede nu stor til trods for en kuvert pris på 15.000 kr.

Det er en enestående chance for at opleve det kulinariske talent, der var med til at pege gastronomien i den retning, der kendetegner mange restauranter herhjemme i dag.

LÆS OGSÅ Timm Vladimirs genialt lasagnetrick kan alle bruge

I alt tre spektakulære aftener er i spil. 150 billetter bliver sat til salg og middagen finder sted på Alchemist i København 2., 3. og 4. februar under overskriften Sinergia – på dansk: synergi.

Her vil teamet bag Enigma og Alchemist sammen med brødrene servere en hyldest til det hedengangne El Bulli. Og det både gastronomisk så vel som visuelt, når Alchemists signaturomgivelser bliver tilpasset de tre middages tema.

Ønsker man at bliver én af de heldige, der kan sætte sig til bords til en uforglemmelig aften, skal man smide sit lod i puljen. Det afgøres nemlig ved lodtrækning, hvem der får lov at bestille bord.

Det kan gøres på Alchemists hjemmeside her.

Vinderne bliver trukket 15. januar og har derefter 24 timer til at købe deres billet.

LÆS OGSÅ Den store guide: Her får du de bedste fastelavnsboller i 2024