Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Det skal du lave i Danmark dette efterår og vinter

Hvad siger du til at prøve et sejlende hot tub, flødebollekursus eller vildmarksbrunch? Find spændende aktiviteter til efteråret og vinteren her.

"Winter is coming", men inden da kommer det dejlige efterår. Da DMI ikke længere lover høj sol, betyder dette for nogle personer, at sæsonen for Netflix og nedrullede gardiner begynder, men efteråret og vinteren behøver dog ikke kun at blive tilbragt hjemme under dynen. Der er en masse aktiviteter, der faktisk er mere passende de kommende årstider. Vi har samlet forskellige aktiviteter og oplevelser, der er passende til den kommende tid.

Aktiviteter og oplevelser der gør ganen glad

Ginsmagning hos Danmarks eneste gin destilleri

Her bytter du den mere traditionelle ølsmagning ud med en lækker ginsmagning. I centrum af Aarhus finder du Njord Gin Distillery, Danmarks eneste gin destilleri, der har mere end 100 års erfaring på flasken. Her bliver der fremstillet håndlavet gin og hvor de mange udmærkelser vidner om passionen og målet om at lave verdens bedste gin.

Ginsmagning koster 399 kr. per person og inkluderer en velkomstdrink, smagning af fem Njord gin, snacks samt fortælling og fremvisning af destilleriet. Læs mere her.

© Karpenhøj Naturcenter

© Karpenhøj Naturcenter

Vildmarksbrunch i Nationalpark Mols Bjerge

Vildmarksbrunch er til dig, der ønsker et afbræk fra byernes travle resturantkæder. Maden, der laves i fællesskab, er fortrinsvis både lokal og økologisk og urterne plukkes i nærliggende områder.

Her skal du ikke forvente blinis med kaviar, da der er snakke om bålbrunch, hvor kaffen brygges på bålet. Brunchen bliver nydt i bløde lammeskind med en enestående udsigt over Nationalpark Mols Bjerge.

Brunchen koster 395 kr. per person. Læs mere her.

© Social Foodies

© Social Foodies

Flødebollekursus hos Social Foodies

Social Foodies er kåret til Københavns bedste flødeboller både på Yelp og Copenhagen Food. De deler nu ud af deres kundskaber på flødebollekurser, så du selv kan lave de bedste flødeboller.

Social Foodies går op i bæredygtighed og ønsker at forbedre Afrikanske bønders forhold. Derfor er flødebollerne, du laver, af økologisk marcipan og chokolade fra egen fabrik, så både maven og hjertet vil blive stillet tilfreds.

Kurserne afholdes i København, Nordsjælland og Aarhus. Prisen er 300 kr. per person for 1,5 times kursus, hvor du får fem store og fem små frisklavet flødeboller med hjem. Læs mere her.

Hyggelige aktiviteter og oplevelser

© Creative Space

© Creative Space

Mal keramik hos Creative Space

Hos Creative Space kan du i hyggelige omgivelser male på keramik. Du vælger imellem 300 slags keramik, som du kan dekorere med 80 forskellige farver. Denne oplevelse kan både være for en gruppe veninder, der ønsker at være kreative eller for dig som ene person, der ønsker at fordybe dig i keramikkens verden.

Besøg Creative Space i København og Aarhus. Prisen afhænger af valget af keramik og varierer fra 149-599 kr. Læs mere her.

© Louisiana

© Louisiana

Meget mere end blot et museum

Louisiana Museum of Modern Art er et førende museum på den internationale scene, når det kommer til moderne kunst. Det er ikke kun udstillingerne, der har gjort museet verdenskendt, men samspillet mellem arkitekturen og den smukke natur, der lokker andre end kun kunstentusiaster til. Så hvis du ikke føler kunst er dit domæne, vil du stadig kunne nyde en hyggelig tur i naturrige omgivelser.

Louisiana er placeret i Nordsjælland med panoramaudsigt over smukke Øresund. Entre koster 125 kr. Læs mere her.

© Tivoli

© Tivoli

Halloween og snobrød i Tivoli

Nogle ting er obligatoriske, når vi nærmer os de koldere måneder i Danmark. Risengrød, halstørklæde og brun sauce (sovs i Jylland) juleaften er blandt andet på denne liste. For mange danskere er Halloween i Tivoli også smagen på efteråret.

Du kan besøge Tivoli, der går all in på hyggelig uhygge, så du kan komme i efterårsstemning. Udover at pynte op med over 20.000 græskar, så sørger Tivolis Food Hall for at stille sulten med gastronomiske efterårslækkerier.

Hvis hvin fra Dæmonen og candyfloss bliver for meget, kan du og selskabet med fordel besøge Tivolis restaurant og grønne oase, Gemyse. Gemyse har egen lille urtehave, hvor der tændes op i bålet, så der kan laves snobrød og ristes skumfiduser.

Tivoli holder Halloween åbent fra 11. oktober til 3. november. Entré til Tivoli koster 130 kr. Læs mere her.

© khora

Virtual reality

Hvis du og vennerne har lyst til at udfordre jer selv og jeres virkelighedssans, så er virtual reality en sjov aktivitet, der skal afprøves. Virtual reality simulerer oplevelser, der kan være meget lig eller meget langt væk fra den virkelige verden. Khora, er en af Skandinaviens førende virksomheder indenfor virtual reality, og giver dig mulighed for at afprøve grænser.

Du finder Khora i København. 30 minutter koster 199 kr. og inkluderer introduktion til virtual reality, hvor forskellige film og spil kan afprøves. Læs mere her.

© Copenhot

© CopenHot

© CopenHot

Speciel spaoplevelse

En anderledes spadag er, hvad CopenHot tilbyder i København. Her er der mulighed for at opleve nordisk wellness med udsigt til den Københavnske by. Og med udsigt menes der ikke en spa, der er placeret i en høj bygning med fin udsigt. Med CopenHots ‘Sailing Hot Tub’ får du muligheden for at sejle fra Refshaleøen i eget spa.

Hvis tanken om en sejlende spa gør dig søsyg, så tilbyder CopenHot også fastliggende hot tubs på Refshaleøens havnefront. Her kan du vælge mellem et traditionelt boblebad eller et mere privat boblebad oppe i et gammelt vandtårn.

Udover spa tilbyder CopenHot også sauna med panorama. Her kan du booke privat sauna med udsigt til Den Lille Havfrue og Marmorkirken. I de koldere årstider har du mulighed for at tage en forfriskende skyller, der er til rådighed ved siden af saunaen.

Oplevelsen er for grupper på 5-6 personer og prisen starter fra 1300 kr. for spa. Læs mere her.

Aktiviteter og oplevelser for den aktive

© Gitty Images

Vinterbadning med sauna

De kolde måneder nærmer sig og for mange betyder det, at badesæsonen slutter. For andre betyder det, at en ny badesæson begynder. Det Kolde Gys er en af flere vinterbadeforeninger, der holder til på Helgoland Søbadeanstalt ved Amager Strandpark. Efter et koldt gys i det forfriskende åbne vand, kan du varme dig i en af de fem saunaer, der står til rådighed. Sæsonen for vinterbadning starter d. 1. oktober og slutter d. 30. April.

Der er et indmeldelsegebyr på 1000 kr. og et årligt kontingent på 600 kr. Læs mere her.

Hvis du føler et års medlemskab er meget at binde sig til, så kan du med fordel besøge La Banchina på Refshaleøen. Her kan du for 50 kr. gøre brug af deres sauna, men der er kun plads til otte personer uden mulighed for at reservere. Læs mere her.

© Bridgewalking

Bridgewalking på Lillebælt

I Middelfart får du muligheden for at gå turen hen over Lillebælt. Dette er ikke for folk med højdeskræk, da den smukke udsigt skal nydes 60 meter over vandet. Dette er derimod for de modige, da du vil kunne mærke rystelserne fra toget, der kører over broen 20 meter under dig.

Turen er 2,5 kilometer lang og vil give dig vind i håret og efterårssolen på kinderne. Du bliver garderet med en heldragt og en guide, der både giver sikkerhedsinstrukser og fortæller om broen og tingene du kan spotte fra den høje udkigningspost.

Billetterne købes online og koster 289 kr. per person. Læs mere her.

© Boulders

© Boulders

Udfold din indre klatretøs med klatring hos Boulders

Hvis du ikke er til crossfit eller Zumba, kan du give dig i kast med klatring hos Boulders. Dette er en aktiv og sjov aktivitet, der samtidig opbygger stærke muller og en stærk core. Man behøver hverken erfaring eller en booket tid, da du bare kan svinge forbi.

Hvis man gerne vil have en udførlig introduktion, så kan du booke en instruktør. Ellers er der klatrevægge i alle sværhedsgrader, der spænder fra begyndere til eliteklatrere.

Du finder Boulders i København, Odense og Aarhus. Entré koster 110 kr. og leje af klatresko koster 30 kr. yderlig. Hvis du bliver bidt af det, kan man købe et medlemskab eller klippekort, der gør turen til klatrevæggen billigere. Læs mere her.

Relaterede Artikler