20 skønne naturoplevelser i Danmark

I Danmark kan du finde en masse unikke landskaber. Se her, om du mangler at opleve nogle af landets smukkeste steder.

Møns Klint

// Ved Møns Klint.

© Niclas Jessen

1. Møns Klint

Møns Klint er et enestående naturområde, hvor du kan cykle på mountainbike, vandre i klitterne eller se sjældne orkidéer, du kan udforske de mange muligheder her. Med sine 128 m. højde og 497 trappetrin ser du Møns Klints helt særlige natur og smukke kyst.

2. Dodekalitten

På en lollandsk mark med en smuk udsigt over Smålandsfarvandet, er der skabt et monument bestående af tolv stenskulpture, hvortil der er et særligt sammenspil med musik, der underbygger og forstærker skulpturernes fortælling. Du kan tage et kig på det storslåede værk her.

Skagen

// Ved den nordligste del af Danmark, Skagen.

© Mette Johnsen

3. Grenen

Skal du også stå med et ben i både Skagerrak og Kattegat? Så skal du tage så langt nordpå, du kan her i Danmark. Læs mere om, hvordan du kommer helt ud på spidsen her. Her vil du opleve og mærke et unikt naturfænomen.

Himmelbjerget

// Himmelbjerget ved Silkeborg søerne.

© Himmelbjerget

4. Himmelbjerget

Tæt ved Silkeborg finder du Himmelbjerget, der spirer 147 m. over havets overflade. Her kan du nyde den smukke udsigt fra toppen af “bjerget" ud over Julsø og landskabet.

5. Gudenåen

Gudenåen er Danmarks længste vandløb med sine 160 km. Åen strækker sig helt fra sit udspring i Tinnet Krat nordvest for Tørring til sit udløb i Randers Fjord. Du kan tage på kanotur, gå eller cykle langs åen og se en masse forskellig natur. Du kan læse mere om de forskellige områder langs Gudenåen og blive klogere på den her.

6. Kalø Slotsruin

Kalø Slotsruin er resterne af et kongeligt slot, som har en spændende historie, du kan læse om her. Slotsruinen ligger en kort køretur fra den hyggelige by Ebeltoft. Her kan du gå en tur i smuk natur og områder med morænebakker, som giver dig et godt indtryk af den gamle tid.

Lønstrup ved Jammerbugten

// Lønstrup ved Jammerbugten.

© Niclas Jessen

7. Jammerbugten

I Nordjylland ligger Jammerbugten ved det friske Vesterhav, her finder du sandklitter og fine skovstier, og du kan opleve en autentisk fiskerkultur ved kysterne.

8. Rold Skov - Rebild Bakker

I det skønne Himmerland kan du tage på en lang travetur eller en aktiv tur på mountainbike op og ned ad bakkerne, godt gemt væk i grøn natur. Foruden en masse natur har området også en særlig kulturhistorie, som du kan læse mere om her.

Hammershus

// Hammershus på Bornholm.

© Stefan Asp

9. Hammershus Slotsruin

Hammershus finder du på solskinsøen, Bornholm. Her kan du opleve Nordeuropas største borgruin og udvide din viden om den bornholmske historie, som du også kan læse mere om her. Du kan udforske borgen og de fine naturområder rundt omkring.

10. Døndalen

På Bornholm finder du også Danmarks højeste vandfald, som udspringer fra en 20 m. høj klippevæg omgivet af frodig natur. Du finder Døndalen ikke langt fra det skønne område ved Gudhjem, hvor du også har smuk udsigt til Østersøen og Christiansø.

Sort sol ved vadehavet

// Sort sol ved Vadehavet.

© Bert Wiklund

11. Vadehavet

Vadehavet er ikke blot et af Danmarks naturperler, det er også et af verdens mest værdifulde tidevandsområder.

Du kan ved Vadehavet nyde smukke solnedgange og opleve tidevandets unikke økosystem, og her kan du se mange forskellige fugle, og se yngleplads for den spættede sæl. Nationalpark Vadehavet giver dig mulighed for at læse og lære en masse om naturen og de mange særlige fænomener og dyr.

12. Anholt

På den fine ø, Anholt, er du omgivet af hav, klitter og lange strande. Det er et af Danmarks mest særprægede naturområder, og her kan du slappe af og gå lange ture i det fine sand. Se, hvordan du kommer til Anholt her, og hvad du kan forvente dig af dit besøg.

Råbjerg Mile

// Ved det sandfyldte Råbjerg Mile.

© Christian Faber

13. Råbjerg Mile

Er du vandretypen? Så er Råbjerg Mile noget for dig. Det er nemlig Danmarks største vandreklit, der arter sig som en stor sandbunke, og det særlige er, at den årligt flytter mere end 15 m. mod Kattegat. Herfra kan du opleve en beplantet og storslået natur.

14. Knudeklint

Ved Limfjorden i Nordjylland ligger den lille ø, Fur, som er kendt for sit helt særlige molerlandskab. Her kan du gå på oplevelse ved Knude Klint, som er den største molerklint i området.

15. Mols Bjerge

Mols Bjerge har meget at byde på, der er varieret natur bestående af en stor del af de danske naturtyper. Kendetegnet for Mols Bjerge er det ekstraordinære istidslandskab, som har en unik historie, som du kan dykke ned i her.

Svanninge Bakker

// Ved Svanninge Bakker.

© Kim Wyon

16. Svanninge Bakker

Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge nær Faaborg på Fyn er et kuperet skov- og naturområde. Du kan opleve dansk landskab med forskellige naturtyper som blandt andet løvskov, nåleskov, mose, enge, søer og meget mere, som du kan læse her.

17. Øhavsstien

I den skønne fynske natur kan du komme på vandretur. Den populære Øhavssti snor sig langs Det Sydfynske Øhav, og her kan du opleve en masse smuk dansk natur på din vej.

Skovtårnet

// Ved Skovtårnet på Sjælland.

© EFFEKT / Camp Adventure / Rasmus Hjortshøj

18. Skovtårnet

På Sjælland kan du komme ud og opleve naturen i 45 meters højde. I Gisselfeld Klosters skove ligger et æstetisk smukt bygningsværk, der skaber en unik naturoplevelse. Læs mere her.

19. Troldeskoven - Tisvildeleje

Ved Tisvildeleje I Nordsjælland ligger Danmarks ældste fyrreskov. Troldeskoven, som den kaldes, har krogede gamle skovfyr. Når du er på tur i skoven, skabes der en helt særlig følelse af eventyr.

20. Dyrehaven

Dyrehaven, der ligger nord for København, er en fredfyldt naturpark, hvor der er over 2000 vilde hjorte. Her kan du nyde en gåtur i det grønne og komme ned i gear med frisk luft til hovedet. Læs mere om særlige seværdigheder i dyrehaven her.