Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lav din egen marcipan

Det kan sagtens betale sig at lave hjemmelavet marcipan. Det smager nemlig drøn godt og er utrolig let at lave.

© Foto: Pernille Greve, Styling og design: Lone Monna

Hjemmelavet marcipan

Ca. 250 g.

Det skal du bruge:

  • 1 dl vand
  • 75 g rørsukker
  • 250 g smuttede mandler

Sådan gør du:

  1. Kom sukker og vand i en gryde. Kog det sammen, til sukkeret er opløst under omrøring.
  2. Lad sukkerlagen køle af.
  3. Kom mandlerne i en foodprocessor, og hak dem i 5-6 min., til de bliver til fint mandelmel.
  4. Tilsæt 2-3 spsk. sukkerlage, mens maskinen kører. Massen skal lige samle sig.
  5. Marcipanen skal føles fugtig og ikke klistret.
  6. Rul massen til en rulle, og pak den ind i pergamentpapir.
  7. Opbevar den på køl, og brug den, som den er, eller til konfekt.