Lav din egen marcipan

Det kan sagtens betale sig at lave hjemmelavet marcipan. Det smager nemlig drøn godt og er utrolig let at lave.

© Foto: Pernille Greve, Styling og design: Lone Monna

Hjemmelavet marcipan

Ca. 250 g.

Det skal du bruge:

  • 1 dl vand
  • 75 g rørsukker
  • 250 g smuttede mandler

Sådan gør du:

  1. Kom sukker og vand i en gryde. Kog det sammen, til sukkeret er opløst under omrøring.
  2. Lad sukkerlagen køle af.
  3. Kom mandlerne i en foodprocessor, og hak dem i 5-6 min., til de bliver til fint mandelmel.
  4. Tilsæt 2-3 spsk. sukkerlage, mens maskinen kører. Massen skal lige samle sig.
  5. Marcipanen skal føles fugtig og ikke klistret.
  6. Rul massen til en rulle, og pak den ind i pergamentpapir.
  7. Opbevar den på køl, og brug den, som den er, eller til konfekt.