
Lav din egen marcipan
Det kan sagtens betale sig at lave hjemmelavet marcipan. Det smager nemlig drøn godt og er utrolig let at lave.
AfMarie Melchior
Hjemmelavet marcipan
Ca. 250 g.
Det skal du bruge:
- 1 dl vand
- 75 g rørsukker
- 250 g smuttede mandler
Sådan gør du:
- Kom sukker og vand i en gryde. Kog det sammen, til sukkeret er opløst under omrøring.
- Lad sukkerlagen køle af.
- Kom mandlerne i en foodprocessor, og hak dem i 5-6 min., til de bliver til fint mandelmel.
- Tilsæt 2-3 spsk. sukkerlage, mens maskinen kører. Massen skal lige samle sig.
- Marcipanen skal føles fugtig og ikke klistret.
- Rul massen til en rulle, og pak den ind i pergamentpapir.
- Opbevar den på køl, og brug den, som den er, eller til konfekt.