Jul i Tivoli
© Lasse Salling

Juleguide: Her er årets mest stemningsfulde julemarkeder

Lyden af julemusik, duften af brændte mandler, smagen af gløgg og synet af funklende julelys. Du vil med garanti komme i rigtig julestemning, når du besøger årets julemarkeder.

BO BEDREs store guide til julemarkeder

Den søde juletid er hastigt på vej, og det betyder, at det er ved at være tid til at tage på julemarkeder. Tid til, at duften af gløgg og brændte mandler spreder sig over det ganske land i takt med, at de stemningsfulde og fortryllende markeder dukker op i de danske byer - store som små.

Læs med her og få et overblik over nogle af landets hyggeligste julemarkeder.

Julemarkeder i København

Danmarks hovedstad byder på masser af julemagi. Tag din ven, kollega eller mormor under armen og få fyldt jeres julehjerter med pebernødder og god stemning.

Jul i Tivoli
© Lasse Salling

Jul i Tivoli

Den smukke gamle forlystelseshave i København har juleåbent fra 19. november til 31. december.

Udover de mange forlystelser, byder jul i Tivoli også på en masse underholdning for hele familien. Oplev blandt andet havens funklende julelysshow, Tivoli-Gardens stemningsfulde juletoner, Luciaoptoget eller gå på opdagelse i Tivoli Foodhall, hvor du kan nyde en festlig julemiddag.

Hvis du vil inspireres af smuk julepynt i alle afskygninger samt smage på lækre julespecialiteter, kan du besøge de mange boder i julelandsbyen.

Du kan læse meget mere om jul i Tivoli her.

LÆS OGSÅ

Julemarked i Kødbyen

I år kan du komme til julemarked i Den Grønne Kødby. Her kan du både gå på jagt efter det perfekte jule-loppefund, og finde fint pynt, så juletræet kan få en opgradering.

Markedet har åbent hver søndag fra 6. november til 4. december med gratis entré.

Kødbyens julemarked
© Denis Sytmen

Flids julemarked i Nørrebrohallen

I Nørrebrohallen finder du den 9.-11. december fra kl. 11-17 Flids udstilling og julemarked, der har fokus på kunst og design.

Til Flids julemarked kan du møde nogle af nutidens passionerede kunstnere, kunsthåndværkere og designere, der udstiller og sælger deres værker og giver et indblik i aktuelle kreative tendenser.

I år er julemarkedet udvidet med en ekstra dag, så der skulle være rig mulighed for at nå forbi det hyggelige marked på Nørrebro.

Læs mere om julemarkedet her.

© Musikkens Hus

Julemarkeder på slotte og herregårde

Også mange slotte, godser og herregårde rundt omkring i Danmark byder på hyggelige julemarkeder, der er et besøg værd. Her er de autentiske bygninger og den smukke natur i høj grad med til at frembringe den hyggelige stemning og gennemførte juleatmosfære.

Her er et par af de største julemarkeder på de danske herregårde.

Jul på Harridslevgaard Slot, Fyn

Det flotte Harridslevgaard Slot slår dørerne op for et storslået julemarked, hvor der ikke er sparet på noget. Der vil være boder med juledekorationer, gaver og sødt til ganen. Julemarkedet på Harridslevgaard Slot har åbent lørdage og søndage fra 19. november til 11. december.

Jul på Ryegaard Gods, Sjælland

På det hyggelige julemarked på Ryegaard Gods kommer du uden tvivl i ægte julestemning. Gå ombord i de mange fine boder, smag på lækre julesmåkager eller sæt dig til rette i en hestevogn og kør ud i den store grantræsplantage efter årets juletræ. Julemarkedet har åbent hver lørdag og søndag til og med 18. december. Læs mere om julemarkedet her.

Jul på Gl. Estrup Herregårdsmuseet, Djursland

Oplev en ægte herregårdsjul. Hele julemåneden har du mulighed for at opleve særudstillingen “Jul for herskab og tjenestefolk anno 1918” i herregårdens sale og gemakker. Kom i den helt rigtige julestemning, når alt på herregården er pyntet helt særligt op til jul. De har åbent fra 26. november til 23. december. Læs mere om julemarkedet her.

Jul på Nørre Vosborg, Vestjylland

Den historiske herregård Nørre Vosborg inviterer til julemarked igen i år. Herregården er forvandlet til et juleeventyr fyldt med en masse eventyrlige og magiske oplevelser. I år er juleudstillingen skabt lige fra hjertet og har til formål at fortrylle og inspirere mange julehjem. Du kan komme til jul på Nørre Vosborg hver weekend fra 12. november til 11. december. Find mere om julemarkedet her.

Jul på Haughus Gods

Godset byder på et hyggeligt kræmmermarked med alt fra julepynt og brugte møbler til keramik og antikfund. Du kan også nyde æbleskiver og gløgg eller varm kakao til børnene. Du kan besøge Haughus Gods i weekenden den 3. - 4. december og 10.- 11. december.

Julemarkeder i Århus

Århus byder på en lang række hyggelige julemarkeder. Fra magisk jul i Tivoli Friheden over designmarkedet i Ridehuset til gammeldags jul i Den Gamle By.

Jul i Tivoli Friheden

I Århus byder også Tivoli Friheden velkommen til en magisk juleoplevelse, når de åbner for en verden fyldt med nisser, juleboder, utallige lys og gennemført julestemning. Jul i Friheden kan besøges på udvalgte dage fra den 12. november. Se specifikke åbningstider her.

Julemarked i Den gamle By

Den gamle By i Århus har i høj grad også kulissen til et hyggeligt julemarked. I de pyntede og stemningsfyldte omgivelser kan du opleve julens historie gennem mere end fire århundreder og derudover finde unikke gaver i de historiske butikker og boder.

Læs mere om alle juleaktiviteterne i Den Gamle By her.

Julemarked i Ridehuset

I hjertet af Århus er der julemarked i det gamle Ridehuset fra 19. november til 18. december. Det smukt julepyntede marked har fokus på kunsthåndværk og design. Læs om julemarkedet her.

Jul hos Topkær

Kom indenfor i den festlige julestue hos Topkær lidt uden for Aarhus. Her kan du fælde årets juletræ, gå en tur i juletræsplantagen og nyde æbleskiver og gløgg. Læs mere om julestuen her.

Jul i Torrilds Gamle Mejeri

Kom forbi og oplev den magiske stemning på julemarkedet i Torrilds Gamle Mejeri i Odder uden for Århus. Oplev blandt andet verdens største træsko og verdens højeste nisse på 12 meter. Julemarkedet har åbent fredag til søndag frem til 18. december.

Julemarkeder i andre danske byer

Der er heldigvis julemarkeder i rigtig mange danske byer, hvor du kan glæde dig til julestemning og glæde. Her er en liste over nogle af de største julemarkeder i de øvrige danske byer.

LÆS OGSÅ

Birthesminde gris
© Birthesminde

Jul ved Isefjord på Sjælland

Kom med når Birthesminde åbner dørene for deres årlige "grill-selv" julemarked. Her kan du blandt andet grille snobrød og pølser, besøge grisene i vinterskoven, og som noget nyt har de åbnet en hel gårdbutik, hvor du kan købe lækre økologiske varer.

Birthesminde ligger i bunden af Isefjord mellem Lejre og Holbæk.

Eventyrligt Julemarked i Odense

Eventyrbyen Odense har selvfølgelig et julemarked, der er inspireret af eventyrdigteren H.C. Andersen. Odenses gamle bydel fejrer jul som i gamle dage med alt hvad der hører sig til af markedsboder, julelækkerier, nisser og julekor. Læs om eventet her

Jul i Esrum Kloster og Møllegård på Sjælland

På julemarkedet i Esrum Kloster bugner det med lækre delikatesser fra Frankrig og klostrer rundt omkring i Europa. Vi kan garantere, at du ikke går sulten fra dette julemarked. Besøg julemarkedet i Esrum Kloster fra den 26. til 27. november og igen fra 3. til 4. december.

Jul hos Børglum Kloster i Nordjylland

Julemarkedet på Børglum Kloster er det perfekte sted at komme i ultimativ julestemning. Børglum Kloster åbner for deres private stuer, hvor der er pyntet op til jul og fest. Rundt omkring i klosteret vil der være stande med julepynt og smagsprøver, og du kan nyde et glas gløgg i det gamle herregårdskøkken. Bliv klogere på dit besøg her.

Jul i Tønder

På julemarkedet i Tønder er der både snegaranti og visit fra Julemanden. Desuden kan du opleve det festlige optog gennem Tønders gågade, hvor du absolut vil komme i julestemning. Besøg julemarkedet fra den 5. november. Læs mere om julebyen her.

Hold jul i Fængslet i Horsens

Mærk en helt særlig og rå julestemning i Horsens, når der bliver holdt julemesse på Fængslet. Her kan du gå en tur langs den hyggelige juleallé med telte og bålfade – eller tage en tur med juletoget Polarekspressen i nissebyen Snekøbing. Julemanden vil også være til stede. Jul på Fængslet anbefaler, at du køber billet i god tid. Læs mere her.

Julemarked på Gothenborg i Midtjylland

Nyd de hyggelige omgivelser ved Gothenborg, når de slår dørerne op for deres traditionsfyldte julemarked. Her kan du finde et væld af stande med håndværk af høj kvalitet og stille sulten i lækre æbleskiver.

LÆS OGSÅ