Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kan du heller ikke få nok af julemarkeder? Find de mest stemningsfulde her

BO BEDRE's store 2019 guide til de bedste julemarkeder rundt omkring i Danmark, samt Nordtyskland, der i sandhed er julemarkedernes paradis.

tivoli jul julemarked juletræ parterrehaven

© Tivoli

BO BEDRES store guide til julemarkeder

Den søde juletid er på vej, og det betyder tid til julemarkeder! Tid til at duften af glögg og brændte mandler spreder sig over det ganske land i takt med, at de stemningsfulde og fortryllende markeder dukker op i hver en dansk by - stor som lille.

Vi guider dig og giver et overblik over nogle af de mest hyggelige julemarkeder rundt omkring i Danmark samt et par stykker i julemarkedernes slaraffenland; Tyskland.

højbro plads julemarked bjælkehytter juletræ

© Julemarked Højbro Plads

Julemarked i København

Skageraks julemarked

Skagerak åbner igen i år op for deres hyggelige julemarked. Her vil man kunne møde en række kunsthåndværkere indenfor keramik, tekstil, papirklip og meget mere, der viser frem og sælger deres produkter. Du kan også forkæle dig selv med kaffe, gløgg og varme skumfiduser. Besøg julemarkedet d. 23 november kl. 11-17. Du kan læse mere om julemarkedet her.

Jul i Tivoli

Den hyggelige forlystelseshave i København har juleåbent fra d. 15 november til d. 5. januar.

Udover de mange forlystelser byder jul i Tivoli også på en masse andet underholdning for hele familien. Oplev blandt andet havens funklende julelysshow, Tivoli-Garden spille stemningsfulde juletoner, Lucia-optoget bære lyset frem eller gå på opdagelse i Tivoli Foodhall, hvor du kan nyde en festlig julemiddag i hyggelige omgivelser. Hvis du vil inspireres af smuk julepynt i alle afskygninger samt smage på lækre julespecialiteter, kan du besøge de mange boder i julelandsbyen.

Jul i Tivoli har åbent fra kl. 11-23 søndag til torsdag. Fredag og lørdag er der åbent til midnat.

Design-julemarked

For fjerde år i træk åbner C.E.R. STUDIO på Frederiksberg dørene for årets hyggeligste kunstjulemarked på Frederiksberg. Her er
julepynten særlig cool og stemningen cheesy på den helt rigtige julemarkedsagtige facon.

Udover flotte print designs og håndlavet julepynt, designet af Cecilie Elisabeth Rudolph, gæstes årets julemarked af en række nøje udvalgte kunsthåndværkere og designere med talent for særlige kreationer, herunder eksperimenterende fotokunst, smagfulde lækkerier, hånddrejet raku keramik, specialdesignede lædervarer og mange andre unikke julegaver.

Julemarkedet hos C.E.R. STUDIO på Rahbeks Allé 30 har åbent den 23. – 24. november kl. 10-17.

Jul på Christiania

Københavns ældste julemarked, der har eksisteret siden 70'erne, finder du i Den grå Hal på Christiania. Julemarkedet byder blandt andet på live musik, boder samt masser af atmosfære og stemning.

I år har Christianias julemarked åbent fra d. 7. -20. december hver dag i tidsrummet kl. 12-20. Den sidste dag lukker markedet dog kl. 18. Følg Christianias julemarked på Facebook her.

Julemarked på Højbro Plads

Mellem d. 15. november - 22. december er der julemarked i hjertet af København på Højbro Plads. Omgivet af Københavns smukke bygninger skaber markedet den ultimative julestemning med flot pyntede juletræer, 80.000 funklende julelys samt hyggelige træboder, hvor du kan smage på alverdens julelækkerier samt lade dig inspirere til julegaveindkøbene.

Læs mere om julemarkedet på Højbro Plads.

Julemarked på Kongens Nytorv

Fra d. 15. november - 22. december står julemarkedet på Kongens Nytorv klar med julegodter, rygende varm glögg og boder, der bugner med idéer til både julegaver og juledekorationer. Samtidig kan du nyde D'Angleterre og Magasin, der står i deres fornemmeste julepragt.

Flids julemarked i Nørrebrohallen

I Nørrebrohallen finder du d. 30/11 +d. 1/12 Flids udstilling og julemarked, der har fokus på kunst og design. Til Flids julemarked kan du møde nogle af nutidens passionerede kunstnere, kunsthåndværkere og designere, der udstiller og sælger deres værker samt giver et indblik i aktuelle kreative tendenser. Læs mere om julemarkedet det her.

Amagermuseets julemarked

Museum Amager inviterer indenfor til et hyggeligt julemarked og en nostalgisk juleudstilling. Her kan du blive inspireret af alskens hjemmebagte godter, strikkede huer og rygende varm glögg. Julemarkedet er den 23. og 24. november, så det er det perfekte marked til at starte juletiden på.

Du kan læse mere om Amagermuseets julemarked her.

Gavnø Slot julebazar julemarked

© Gavnø Slot

Julemarked på slottet

Også mange slotte, gods og herregårde rundt omkring i Danmark byder på hyggelige julemarkeder, der er et besøg værd. Her er de autentiske lokaler og den omkringliggende smukke natur i høj grad med til at frembringe den hyggelige stemning og gennemførte juleatmosfære - og i disse omgivelser er det bestemt ikke svært at forestille sig, at der kravler nisser rundt i det skjulte.

Her er et par af de største julemarkeder på de danske herregårde.

Jul på Engestofte Gods

På Lolland er der julemarked på Engestofte Gods d. 7.-8. december. Her kan du opleve musik og underholdning samt besøge et hav af stader, der både byder på lokale fødevarer og kvalitetsprodukter, moderne design og en masse nisser. Læs mere om julemarkedet her.

Julemarked på Gavnø Slot

På Gavnø kan du allerede d. 2.-3. og d. 8.-10. november besøge de mere end 150 julestande i slottets historiske avlsbygninger. Gavnø Slots julebazar er Danmarks største julemarked og byder med sin hyggelige oppyntning og smukke omgivelser på masser af julestemning. Læs mere her.

Julemarked på Koldinghus

På det gamle kongeslot i Kolding kan du d. 7. og 8. december besøge deres store julemarked. Her kan du opleve den gode julestemning og blive inspireret af de mange boder med et stort udvalg af julepynt og håndarbejde. Find det her.

Jul på Kronborg

I Helsingør er der julemarked på Kronborg d. 29. november til d. 1 december og d. 6-8. december. Her kan du i stemningsfulde juleomgivelser møde en masse spændende udstillere samt besøge slottets museum. Læs mere om det her.

Jul på Grønnesse Gods

I Hundested kan du besøge det traditionsrige og eksklusive julemarked på Grønnesse Gods. Julemarkedet er åbent d. 30. november - 1. december kl. 10-17, hvor du kan finde smukke juledekorationer, juletræer og få inspiration til årets julegaver.

Jul på Bernstorff Slot

Til julemarkedet på Bernstoff Slot bliver der spillet på alle de klassiske tangenter. Her er både julemand, julekager og masser af julehygge. Julemarkedet er d. 7. - 9. december kl. 10-16. Undtagen fredag d. 7., hvor julemarkedet har åbent fra kl. 15-20. Læs mere om julemarkedet her.

Jul på Rosenholm Slot

På Rosenholm Slot er de store slotsale pyntet sirligt op til jul med store juletræer. Julemarkedet har noget for alle med over 70 udstillere, så der er rig mulighed for at gå på jagt i lækkert julepynt og geniale gaveideer. Besøg Rosenholm Slots julemarked d. 9. -10. og 16. -17. november.

Jul på Tirsbæk Gods

D. 7.-8. og 14.-15. december kl. 11-17 kan du besøge julemarkedet på Tirsbæk Gods ved Vejle. I godsets smukke avlsbygninger finder du de mange udstillere, der sælger alt fra glaskunst til nisser og julepynt. Der er derudover også mulighed for at fælde sit eget juletræ i den tilhørende skov.

Jul på Kragerup Gods

D. 9. november kan du besøge det storslåede julemarked på Kragerup Gods. For 22. år i træk står mere end 100 stande klar med alt fra brændte mandler og kastanjelikør til pileflet og blomsterdekorationer. Find julemarkedet her.

Jul på Gram Slot

Tre weekender i november inviterer Gram Slot til julehygge, hvor de har pyntet det smukke, historiske slot i festlige klæder. Her kan du gå på opdagelse i julemarkedets mange boder eller give Julemanden et besøg i hans værksted. Besøg julemarkedet d. 16. -17. og d. 23. -24. november. Læs mere her.

Jul på Harridslevgaard Slot

Det flotte Harridslevgaard Slot slår dørerne op til et storslået julemarked, hvor der ikke er sparet på noget. Der vil være mange boder med juledekorationer, gaver og lidt sødt til ganen. Julemarkedet på Harridslevgaard Slot har åbent d. 23-24. og 30. november og 1. december.

Jul på Ryegaard Gods

På det hyggelige julemarked på Ryegaard Gods kommer du uden tvivl i ægte julestemning. Tag en hestevognstur ud i den store juletræsplantage og find årets juletræ, eller smag på lækre julesmåkager og gå ombord i de mange fine boder. Læs mere om julemarkedets åbningstider her.

Julemarked Aalborg

© Julemarked på Gammeltorv i Ålborg. Foto: Mick Anderson

Julemarked i andre danske byer

Der er heldigvis julemarkeder i rigtig mange danske byer til at sprede stemning og glæde. Du får her en liste over blot nogle af de største julemarkeder i de øvrige danske byer.

Juletorv på Gisselfeld Kloster

På Gisselfeld Kloster starter julen tidligt. D. 15. - 17. og 22. - 24. november kan du nemlig komme i julestemning blandt utallige boder, hvor du kan i opdagelse i julepynt, keramik og gaveideer. Læs mere her.

H. C. Andersen Julemarked i Odense

Eventyrbyen Odense har selvfølgelig et julemarked, der er inspireret af eventyrdigteren H. C. Andersen. Odenses gamle bydel fejrer jul som i gamle dage, med alt hvad der dertil hører af markedsboder, julelækkerier, nisser og julekor. Gå ikke glip af hyggen!

Jul i Esrum Kloster og Møllegård

På julemarkedet i Esrum Kloster bugner det med lækre delikatesser fra Frankrig og klostre rundt omkring i Europa. Vi lover, at dette er julemarkedet, som du ikke går sulten fra. Besøg julemarkedet i Esrum Kloster d. 29-30. november og d. 1.. december fra.

Julemarked i Den gamle By i Århus

Den gamle By i Århus har i høj grad også kulissen til et hyggeligt julemarked. Du kan i de pyntede og stemningsfyldte omgivelser opleve julens historie gennem mere end fire århundreder og derudover finde unikke gaver i de historiske butikker og boder.

Læs mere om alle juleaktiviteterne i Den gamle by her.

Julemarked i Ridehuset i Århus

I hjertet af Århus er der julemarked i det gamle Ridehuset fra d. 23. november til d. 22. december. Det smukt julepyntede marked har fokus på kunsthåndværk og design samt innovative tiltag.

Jul i Friheden Århus

I Århus byder også Tivoli Friheden velkommen til en magisk juleoplevelse, når de åbner op for en verden fyldt med nisser, juleboder, utallige lys og gennemført julestemning. Jul i Friheden kan besøges på udvalgte dage fra d. 16. november til d. 30. december. Se specifikke åbningsdage og -tider her.

Jul hos Topkær i Århus

Kom indenfor i den festlige julestue hos Topkær. Her kan du fælde årets juletræ, gå en forfriskende tur i juletræsplantagen og nyde æbleskiver og glögg. Læs mere om julestuen her.

Jul hos Børglum Kloster

Julemarkedet hos Børglum Kloster er det perfekte sted at få helt styr på julestemningen. Børglum Kloster åbner op for deres private stuer, hvor der er festligt pyntet op. Rundt omkring i klosteret vil der være stande med julepynt og smagsprøver, og du kan nyde et glas glögg i det gamle herregårdskøkken. Bliv klogere på dit besøg her.

Jul i Tønder

På julemarkedet i Tønder er der både snegaranti og visit fra Julemanden. Desuden kan du opleve det festlige optog gennem Tønders gågade, hvor du absolut vil komme i julestemning. Besøg julemarkedet fra d. 19. november til d. 23. december. Læs mere om julebyen her.

Julebyen i Esbjerg

Esbjerg har sin egen lille juleby med en snes julehytter. I hytterne sælges julestads og juleknas, delikatesser, kunsthåndværk og meget mere – og på Torvet finder du en stor skøjtebane, som er gratis at bruge. Julebyen finder du i hele december.

Julemarked i Randers

Vingården Cold Hand Winery slår d. 14 - 15. og 21-22. december porten op for det årlige julemarked. Gården vil være smukt pyntet, og der vil være lækre specialvarer, juleplatter, hjemmelavede æbleskiver og selvfølgelig en god, stærk gløgg.

Julemarked i Ålborg

Fra d. 17. november til den 23. december kan du opleve det hyggelige julemarked på Gammeltorv i Ålborg, der byder på alt, hvad julehjertet begærer. Besøg de mange små boder og hytter hvor du finder både inspiration til årets gaver og kan smage de mange forskellige julelækkerier. Du kan også tage en tur i pariserhjulet og nyde udsigten over Ålborg. Læs mere her.

Julemarked i Nyborg

Den står på juleknas, gaveideer, aktiviteter og julestemning i lange baner, når den gamle kongeby, Nyborg, igen slår dørene op til julemarked d. 30. november, 6. -8. december, 13. -15. december. Læs mere om Jul i den gamle Kongeby her.

Julemarked på Stændertorvet i Roskilde

Der er julemarked på Stændertorvet hver weekend i december. Torvet, der siden middelalderen har været byens knudepunkt, er omgivet af Roskilde Domkirke og rådhuset, hvilket skaber en smuk kulisse til det stemningsfyldte julemarked.

Julemarked på Gothenborg

Nyd de hyggelige omgivelser ved Gothenborg, når de d. 30. november samt 1., 7. og 8. december slår dørerne op for deres traditionsfyldte julemarked. Her kan du finde et væld af stande med håndværk af høj kvalitet og stille sulten i lækre æbleskiver.

© luebeck-tourism.de

Julemarkeder i Tyskland

Mange af de danske juletraditioner kommer fra Tyskland for eksempel juletræet og julemarkederne. Så selvom vi med vores mange gennemførte julemarkeder i Danmark måske føler, at det er en ægte dansk tradition, er det altså ikke tilfældet. Julemarkedet med dets boder og salg af julegodter og husflid er oprindeligt et lån fra Tyskland, hvor de højtidsbetonede markeder har eksisteret siden 1300-tallet.

Af samme grund er Tyskland bestemt et besøg værd, hvis man vil opleve nogle af verdens ældste og størst anlagte julemarkeder. Her er et udpluk af julemarkeder, som kan besøges i tre af de største nordtyske byer.

Jul i Berlin

Berlin er en kæmpeby med utallige julemarkeder - her ville man nemt kunne få uger til at gå, hvis man skulle besøge dem alle. Her er tre af de største:

Juletryllerier på Gendarmenmarkt. Dette julemarked foregår på den mest fortryllende plads i det gamle Østberlin med en kirke i hver sin ende og et stort koncerthus i midten. Du kan besøge det smukke julemarked fra d. 25. november til d. 31. december. Læs mere om julemarkedet her.

Julemarked ved Gedächtniskirche. Fra d. 25. november til d. 5. januar kan du besøge de 170 julestande og hytter på dette hyggelige julemarked i hjertet af den pulserende bydel City West. Kom i julestemning her.

Julemarked på Alexanderplatz. Oplev Alexanderplatz blive forvandlet til en farverig vinter- og juleverden, når den berømte plads i det gamle Østberlin fra d. 25. november til d. 26. december holder stort julemarked. Find det her.

Julemarked med oplyste boder foran kirke Tyskland

© WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt

Jul i Hamborg

Det største og mest traditionsrige julemarked i Hamborg ligger ved pladsen for byens rådhus Rathausmarkt. Her kan du læse mere om, hvornår du kan besøge det kendte julemarked. Derudover findes der utallige andre større og mindre julemarkeder i Hamborg. Kig omkring på denne julemarkeds-side fra Hamborg, hvor de fleste af byens julemarkeder er omtalt.

Jul i Lübeck

Lübeck ligger ikke langt fra det sydlige Danmark. Byens største og mest stemningsfulde julemarked ligger ved rådhuset, hvis oprindelse går tilbage til begyndelsen af 1200-tallet, og som er en af de største og vigtigste bygninger i Tyskland.

Jul i det øvrige Tyskland

Det var kun et par highlights fra de største af de nordtyske byer. Der findes hundredevis af andre julemarkeder rundt omkring i Tyskland, som bestemt også er et besøg værd. Kig eventuelt rundt på de mange tyske julemarkedswebsites. Der findes lister, hvor de fleste julemarkeder - små som store - i Tyskland er nævnt.

Relaterede Artikler