Her er 2021s mest stemningsfulde julemarkeder

Lyden af julemusik, duften af brændte mandler, smagen af gløgg og synet af funklende julelys. Du vil med garanti komme i rigtig julestemning, når du besøger årets julemarkeder.

Jul i Tivoli
© Lasse Salling

BO BEDREs store guide til julemarkeder

Den søde juletid er hastigt på vej, og det betyder, at det er ved at være tid til at besøge hyggelige og stemningsfulde julemarkeder. Tid til, at duften af gløgg og brændte mandler spreder sig over det ganske land i takt med, at de stemningsfulde og fortryllende markeder dukker op i de danske byer - store som små.

Læs med her, og få et overblik over nogle af de mest hyggelige julemarkeder rundt omkring i Danmark.

Julemarkeder i København

Danmarks hovedstad byder på masser af julemagi. Tag din ven, kollega eller mormor under armen og få fyldt jeres julehjerter med julestemning.

Jul i Tivoli
© Lasse Salling

Jul i Tivoli

Den hyggelige forlystelseshave i København har juleåbent fra den 19. november til den 2. januar.

Udover de mange forlystelser byder jul i Tivoli også på en masse andet underholdning for hele familien. Oplev blandt andet havens funklende julelysshow, Tivoli-Garden spille stemningsfulde juletoner, Luciaoptoget eller gå på opdagelse i Tivoli Foodhall, hvor du kan nyde en festlig julemiddag i hyggelige omgivelser.

Hvis du vil inspireres af smuk julepynt i alle afskygninger samt smage på lækre julespecialiteter, kan du besøge de mange boder i julelandsbyen.

Jul i Tivoli har åbent fra kl. 11-22 fra søndag-torsdag og fra 11-23 fra fredag-lørdag .

LÆS OGSÅ

Julemarked i Kødbyen

Igen i år kan du opleve Lisa Grues hyggeligste julemarked i Kødbyen. De tryller deres værksted om til et hyggeligt juleværksted, hvor du kan købe masser af fin keramik, posters, porcelæn, bøger og meget mere. Deres café giver dig også mulighed for at komme i rigtig julestemning, hvor du blandt andet kan købe æblegløgg, hjemmelavet ris a la mande, søde kager og konfekt.

Værkstedet har åbent fra 3.-5. december.

Kødbyens julemarked
© Denis Sytmen

Flids julemarked i Nørrebrohallen

I Nørrebrohallen finder du den 4. og 5. december fra kl. 11-17 Flids udstilling og julemarked, der har fokus på kunst og design. Til Flids julemarked kan du møde nogle af nutidens passionerede kunstnere, kunsthåndværkere og designere, der udstiller og sælger deres værker og giver et indblik i aktuelle kreative tendenser. Læs mere om julemarkedet her.

© Musikkens Hus

Julemarkeder på slotte og herregårde

Også mange slotte, gods og herregårde rundt omkring i Danmark byder på hyggelige julemarkeder, der er et besøg værd. Her er de autentiske lokaler og den omkringliggende smukke natur i høj grad med til at frembringe den hyggelige stemning og gennemførte juleatmosfære - og i disse omgivelser er det bestemt ikke svært at forestille sig, at der kravler nisser rundt i det skjulte.

Her er et par af de største julemarkeder på de danske herregårde.

Jul på Harridslevgaard Slot

Det flotte Harridslevgaard Slot slår dørerne op for et storslået julemarked, hvor der ikke er sparet på noget. Der vil være boder med juledekorationer, gaver og sødt til ganen. Julemarkedet på Harridslevgaard Slot har åbent lørdage og søndage fra 20. november til 12. december.

Jul på Ryegaard Gods

På det hyggelige julemarked på Ryegaard Gods kommer du uden tvivl i ægte julestemning. Tag en hestevognstur ud i den store juletræsplantage, og find årets juletræ, eller smag på lækre julesmåkager og gå ombord i de mange fine boder. Læs mere om julemarkedets åbningstider her.

Jul på Gl. Estrup Herregårdsmuseet

Oplev en ægte herregårdsjul. Hele julemåneden har du mulighed for at opleve særudstillingen “Jul for herskab og tjenestefolk anno 1918” i herregårdens sale og gemakker. Kom i den helt rigtige julestemning, når alt på herregården er pyntet helt særligt op til jul. De har åbent fra 27. november til 23. december. Læs mere om julemarkedet her.

Jul på Nørre Vosborg

Den historiske herregård Nørre Vosborg inviterer til julemarked igen i år. Herregården er forvandlet til et juleeventyr fyldt med en masse eventyrlige og magiske oplevelser. I år er juleudstillingen skabt lige fra hjertet og har til formål at fortrylle og inspirere mange julehjem.

Se åbningstider og datoer her.

Julemarkeder i andre danske byer

Der er heldigvis julemarkeder i rigtig mange danske byer, hvor du kan glæde dig til julestemning og glæde. Her er en liste over blot nogle af de største julemarkeder i de øvrige danske byer.

Jul ved Isefjord

Kom med, når Birthesminde åbner dørene for deres årlige "grill-selv" julemarked. Her kan du blandt andet grille snobrød og pølser, besøge grisene i vinterskoven, og som noget nyt har de åbnet en hel gårdbutik, hvor du kan købe lækre økologiske varer.

Birthesminde ligger i bunden af Isefjord mellem Lejre og Holbæk. De har åbent fra 27. november - 19. december.

Eventyrligt Julemarked

Eventyrbyen Odense har selvfølgelig et julemarked, der er inspireret af eventyrdigteren H.C. Andersen. Odenses gamle bydel fejrer jul som i gamle dage med alt hvad der hører sig til af markedsboder, julelækkerier, nisser og julekor. Læs om eventet her

Jul i Esrum Kloster og Møllegård

På julemarkedet i Esrum Kloster bugner det med lækre delikatesser fra Frankrig og klostrer rundt omkring i Europa. Vi kan garante, at du ikke går sulten får dette julemarked. Besøg julemarkedet i Esrum Kloster fra den 27. til 28. november og igen fra 4. til 5. december.

Julemarked i Den gamle By i Århus

Den gamle By i Århus har i høj grad også kulissen til et hyggeligt julemarked. Du kan i de pyntede og stemningsfyldte omgivelser opleve julens historie gennem mere end fire århundreder og derudover finde unikke gaver i de historiske butikker og boder.

Læs mere om alle juleaktiviteterne i Den Gamle By her.

Julemarked i Ridehuset i Århus

I hjertet af Århus er der julemarked i det gamle Ridehuset fra 20. november til 19. december. Det smukt julepyntede marked har fokus på kunsthåndværk og design. Læs om julemarkedet her.

Jul i Tivoli Friheden i Århus

I Århus byder også Tivoli Friheden velkommen til en magisk juleoplevelse, når de åbner for en verden fyldt med nisser, juleboder, utallige lys og gennemført julestemning. Jul i Friheden kan besøges på udvalgte dage fra den 13. november til den 30. december. Se specifikke åbningsdage og -tider her.

LÆS OGSÅ

Birthesminde gris
© Birthesminde

Jul hos Topkær i Århus

Kom indenfor i den festlige julestue hos Topkær. Her kan du fælde årets juletræ, gå en tur i juletræsplantagen og nyde æbleskiver og gløgg. Læs mere om julestuen her.

Jul i Torrilds Gamle Mejeri i Århus

Julemarkedet i Torrilds Gamle Mejeri i Århus fylder i år 35 år. Kom forbi, og oplev den magiske stemning. Oplev blandt andet verdens største træsko og verdens højeste nisse på 12 meter. Julemarkedet har åbent fredag til søndag fra 16. oktober til 19. december.

Jul hos Børglum Kloster

Julemarkedet hos Børglum Kloster er det perfekte sted at komme i ultimativ julestemning. Børglum Kloster åbner for deres private stuer, hvor der er pyntet op til jul og fest. Rundt omkring i klosteret vil der være stande med julepynt og smagsprøver, og du kan nyde et glas gløgg i det gamle herregårdskøkken. Bliv klogere på dit besøg her.

Jul i Tønder

På julemarkedet i Tønder er der både snegaranti og visit fra Julemanden. Desuden kan du opleve det festlige optog gennem Tønders gågade, hvor du absolut vil komme i julestemning. Besøg julemarkedet fra den 6. november. Læs mere om julebyen her.

Jul på Fængslet

Mærk en helt særlig og rå julestemning i Horsens, når der bliver holdt julemesse på Fængslet. Her kan du gå en tur langs den hyggelige juleallé med telte og bålfade - eller tage en tur med juletoget Polarekspressen i nissebyen Snekøbing. Julemanden vil også være til stede. Jul på Fængslet anbefaler, at du køber billet i god tid. Læs mere her.

Julemarked på Gothenborg

Nyd de hyggelige omgivelser ved Gothenborg, når de slår dørerne op for deres traditionsfyldte julemarked. Her kan du finde et væld af stande med håndværk af høj kvalitet og stille sulten i lækre æbleskiver.

Jul i Musikkens Hus i Aalborg

Fra fredag den 25. november kan du besøge julemarkedet i Musikkens Hus i Aalborg. Her kan du lave bæredygtigt julepynt, høre skønne julefortællinger og få rundvisninger med besøg af både professionel skuespiller, balletdanser og papirkunstner. Du er selvfølgelig også garanteret en masse skøn julemusik.

LÆS OGSÅ