Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Stemningsfulde julemarkeder: Her er overblikket over 2020s julemarkeder

Julen er ikke helt aflyst. Få her overblikket over hvilke julemarkeder, der stadig løber af stablen.

tivoli jul julemarked juletræ parterrehaven

© Tivoli

BO BEDRES store guide til julemarkeder

Den søde juletid er på vej, og det betyder tid til julemarkeder! Tid til at duften af glögg og brændte mandler spreder sig over det ganske land i takt med, at de stemningsfulde og fortryllende markeder dukker op i hver en dansk by - stor som lille.

Vi guider dig og giver et overblik over nogle af de mest hyggelige julemarkeder rundt omkring i Danmark.

højbro plads julemarked bjælkehytter juletræ

© Julemarked Højbro Plads

Julemarked i København

Danmarks hovedstad byder på masser af julemagi. Tag din ven, kollega eller mormor under armen og få fyldt jeres julehjerter med julestemning.

Jul i Tivoli

Den hyggelige forlystelseshave i København har juleåbent fra d. 13 november til d. 3. januar.

Udover de mange forlystelser byder jul i Tivoli også på en masse andet underholdning for hele familien. Oplev blandt andet havens funklende julelysshow, Tivoli-Garden spille stemningsfulde juletoner, Lucia-optoget bære lyset frem eller gå på opdagelse i Tivoli Foodhall, hvor du kan nyde en festlig julemiddag i hyggelige omgivelser. Hvis du vil inspireres af smuk julepynt i alle afskygninger samt smage på lækre julespecialiteter, kan du besøge de mange boder i julelandsbyen.

Jul i Tivoli har åbent fra kl. 11-22 hele ugen.

Flids julemarked i Nørrebrohallen

I Nørrebrohallen finder du d. 5. og d. 6. december fra kl. 11-17 Flids udstilling og julemarked, der har fokus på kunst og design. Til Flids julemarked kan du møde nogle af nutidens passionerede kunstnere, kunsthåndværkere og designere, der udstiller og sælger deres værker samt giver et indblik i aktuelle kreative tendenser. Læs mere om julemarkedet det her.

Gavnø Slot julebazar julemarked

© Gavnø Slot

Julemarked på slottet og herregården

Også mange slotte, gods og herregårde rundt omkring i Danmark byder på hyggelige julemarkeder, der er et besøg værd. Her er de autentiske lokaler og den omkringliggende smukke natur i høj grad med til at frembringe den hyggelige stemning og gennemførte juleatmosfære - og i disse omgivelser er det bestemt ikke svært at forestille sig, at der kravler nisser rundt i det skjulte.

Her er et par af de største julemarkeder på de danske herregårde.

Julemarked på Gavnø Slot

I år er selve julemarkedet aflyst. I stedet for danner Gavnø Slot ramme for udstillingen 'Jul på Gavnø'. Et ægte julehjerte vil ikke misse denne oplevelse. Der vil, under åben himmel, være duft af krydderier, gran og julestemning. Læs mere og bestil billetter her.

Jul på Gram Slot

Julemarkedet på Gram Slot er desværre blevet aflyst, men i stedet hedder det 'Juledage på Gram Slot". Juleglade gæster kan stadig hygge sig - og føle den dejlige julestemning på slottet. Det er også muligt at få købt et par jule- eller adventsgaver. Læs mere og køb billetter her.

Jul på Harridslevgaard Slot

Det flotte Harridslevgaard Slot slår dørerne op til et storslået julemarked, hvor der ikke er sparet på noget. Der vil være mange boder med juledekorationer, gaver og lidt sødt til ganen. Julemarkedet på Harridslevgaard Slot har åbent lørdage og søndage fra d. 22. november til d. 13. december.

Jul på Ryegaard Gods

På det hyggelige julemarked på Ryegaard Gods kommer du uden tvivl i ægte julestemning. Tag en hestevognstur ud i den store juletræsplantage og find årets juletræ, eller smag på lækre julesmåkager og gå ombord i de mange fine boder. Læs mere om julemarkedets åbningstider her.

Jul på Gl. Estrup Herregårdsmuseet

Oplev en ægte herregårdsjul. Hele julemåneden har du mulighed for at opleve særudstillingen “Jul for herskab og tjenestefolk anno 1918” i herregårdens sale og gemakker. Kom i den helt rigtige julestemning når alt på herregården er pyntet helt særligt op til jul. Åbent tirsdag til søndag fra d. 28. November til d. 23. December. Læs mere om julemarkedet her.

Jul på Nørre Vosborg

Den historiske herregård, Nørre Vosborg, inviterer til julemarked igen i år. Herregården er forvandlet til et juleeventyr fyldt med en masse eventyrlige og magiske oplevelser. I år er juleudstillingen skabt lige fra hjertet, og har et mål om at fortrylle og inspirere mange julehjem.

Se åbningstider og datoer her.

Julemarked Aalborg

© Julemarked på Gammeltorv i Ålborg. Foto: Mick Anderson

Julemarked i andre danske byer

Der er heldigvis julemarkeder i rigtig mange danske byer til at sprede stemning og glæde. Du får her en liste over blot nogle af de største julemarkeder i de øvrige danske byer.

Eventyrligt Julemarked

Eventyrbyen Odense har selvfølgelig et julemarked, der er inspireret af eventyrdigteren H. C. Andersen. Odenses gamle bydel fejrer jul som i gamle dage, med alt hvad der dertil hører af markedsboder, julelækkerier, nisser og julekor. Gå ikke glip af hyggen!

Jul i Esrum Kloster og Møllegård

På julemarkedet i Esrum Kloster bugner det med lækre delikatesser fra Frankrig og klostre rundt omkring i Europa. Vi lover, at dette er julemarkedet, som du ikke går sulten fra. Besøg julemarkedet i Esrum Kloster lørdage og søndage fra d. 21. november til d. 13. december.

Julemarked i Den gamle By i Århus

Den gamle By i Århus har i høj grad også kulissen til et hyggeligt julemarked. Du kan i de pyntede og stemningsfyldte omgivelser opleve julens historie gennem mere end fire århundreder og derudover finde unikke gaver i de historiske butikker og boder.

Læs mere om alle juleaktiviteterne i Den gamle by her.

Julemarked i Ridehuset i Århus

I hjertet af Århus er der julemarked i det gamle Ridehuset fra d. 21. november til d. 20. december. Det smukt julepyntede marked har fokus på kunsthåndværk og design samt innovative tiltag.

Jul i Friheden Århus

I Århus byder også Tivoli Friheden velkommen til en magisk juleoplevelse, når de åbner op for en verden fyldt med nisser, juleboder, utallige lys og gennemført julestemning. Jul i Friheden kan besøges på udvalgte dage fra d. 14. november til d. 30. december. Se specifikke åbningsdage og -tider her.

Jul hos Topkær i Århus

Kom indenfor i den festlige julestue hos Topkær. Her kan du fælde årets juletræ, gå en forfriskende tur i juletræsplantagen og nyde æbleskiver og glögg. De åbner d. 16. november. Læs mere om julestuen her.

Jul i Torrilds Gamle Mejeri i Århus

Julemarkedet i Torrilds Gamle Mejeri i Århus fylder i år 34 år. Kom forbi og oplev den magiske stemning. Oplev blandt andet verdens største træsko og verdens højeste nisse på 12 meter. Julemarkedet har åbent fredag til søndag fra d. 10. oktober til d. 20. december.

Jul hos Børglum Kloster

Julemarkedet hos Børglum Kloster er det perfekte sted at få helt styr på julestemningen. Børglum Kloster åbner op for deres private stuer, hvor der er festligt pyntet op. Rundt omkring i klosteret vil der være stande med julepynt og smagsprøver, og du kan nyde et glas glögg i det gamle herregårdskøkken. Bliv klogere på dit besøg her.

Jul i Tønder

På julemarkedet i Tønder er der både snegaranti og visit fra Julemanden. Desuden kan du opleve det festlige optog gennem Tønders gågade, hvor du absolut vil komme i julestemning. Besøg julemarkedet fra d. 7. november. Læs mere om julebyen her.

Jul på Fængslet

Mærk en helt særlig og rå julestemning i Horsens når der bliver holdt julemesse på Fængslet. Her kan du gå en tur langs den hyggelige juleallé med telte og bålfade - eller tage en tur med juletoget Polarekspressen i nissebyen Snekøbing. Julemanden vil også være til stede. Jul på Fængslet anbefaler at du køber billet i god tid. Læs mere her.

Julemarked på Gothenborg

Nyd de hyggelige omgivelser ved Gothenborg, når de lørdage og søndage fra d. 28. november til d. 6. december slår dørerne op for deres traditionsfyldte julemarked. Her kan du finde et væld af stande med håndværk af høj kvalitet og stille sulten i lækre æbleskiver.

Håndplukket til dig