Blomsterdesignerens 10 bud på julens smukkeste kranse

Adventskransen er en smuk tradition, som også kan nå kunstneriske højder. Især når den internationale blomsterdesigner Annette von Einem folder sig ud.

Kunsten at holde advent

Fire lys og en krans. Adventskransen er en smuk tradition, som også kan nå kunstneriske højder. Særligt når den internationale blomsterdesigner Annette von Einem tryller med græsser, kogler og fjer.

Her giver hun 10 bud på julens smukkeste kranse, der er gennemført blomsterkunst.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Trompe l'oeil

Trompe l'oeil kunne man have lyst til at kalde denne skulpturelle og smukke adventskrans af Annette von Einem. Den leger med vores idé om den traditionelle runde adventskrans med fire lys. Ved første øjekast kunne man tro, at denne krans også har fire lys, men i virkeligheden er det to lys, som spejler sig i et mørkt spejl.

Med en farvepalet bestående af hovedsageligt bordeaux, guld og sort skabes et dramatisk og pompøst udtryk. Den runde oasiskugle er pyntet med lilla floksblomster, som i løbet af december vil tørre ind og få en dybere og mørkere farve.

Derudover er der placeret en farvet asparagus plumosus plante – også kaldet slørasparges – i en bordeaux nuance. Når den tørrer, kan den drysse lidt, så den kan eventuelt skiftes i løbet af december.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Adventskrans i dråbeform

Den traditionelle runde krans er her trykket sammen, så den udgør en dråbeform. Den grønne krans er bundet af plumosus.

Man kan give den en mat lak, så den ikke drysser, når den tørrer. Kransen er pyntet asymmetrisk med troldefyrregrene og hvide blomster fra tillandsiaplanten sat fast med ståltråd. Derudover er den pyntet med snebær sat fast med lange knappenåle.

De hvide bloklys er fra Kunstindustrien og er sundhedsgodkendt.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Japanskinspireret krans

En japanskinspireret krans er placeret på et fad lavet af papir fra Lübech Living.

Fadet er 100 procent bæredygtigt. De fire bloklys omkring står, på utraditionel vis, på sølvfødder fra 55 North. På dekorationen finder man spøgelsestræ, som er plantet i den ene side af fadet, og som er betrukket med trælim og efterfølgende drysset med bioglimmer. Bunden er fyldt med fyrrekogler og pudemos.

I midten af dekorationen ses et fyrbonsaitræ. Det er en levende dekoration, som skal vandes, men som så til gengæld også kan fungere efter jul.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Halmkrans

Formen på denne krans ligner formen på en slange. Det er en halmkrans, som er brudt op og forlænget med ståltråd og halm. Som Annette von Einem forklarer, kan man lave formen, som man vil. Slangen er efterfølgende påklistret evighedsblomster, sat på med en limpistol.

Stearinlysene i en sart rosa er fra ester & erik. De tørrede græsser er spraymalet med en sart lyserød farve, men kan også sagtens bruges uden farve. Til sidst er kransen pyntet med glimmerblade og små tørrede judaspenge.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Adventskrans i kuber

Denne meget grafiske og smukke fortolkning af den klassiske adventskrans er lavet ud af kuber skåret i oasis. Herefter har Annette von Einem fundet forskellige blade, som hun har sat på med knappenåle.

Man kan vælge alle mulige forskellige blade, og man kan sagtens tage nogle blade fra haven eller fra en potteplante i stuen. Kun fantasien sætter grænser. Lysene er sat fast med en kraftig ståltråd, som er varmet og sat op i lysene og ned i oasiskuberne. Rundt om ståltråden er viklet guldfarvet aluminiumstråd.

Denne løsning får nærmest lysene til at svæve elegant over de grønne kuber.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Kuglekrans i gul og guld

En utraditionel gul krans skaber et varmt element i den kolde tid. Den er lavet af guldfarvede mini-julekugler og små kugleformede blomsterhoveder, der er sat tæt side om side, og som giver den drejede krans en velouragtig overflade.

Gule og grønne craspedia trommestikke er både brugt friske og tørrede, mens evighedsblomsten er tørret. Kransens drejede form laver man ved at klippe en halmkrans over på midten og placere de to stykker modsat hinanden i en S-form.

Den spidse afslutning får man ved at trække strå ud af enden på kransen. Lysestagerne er fra Hove Home, og guldlysene er fra ester & erik.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Med strejf af guld

En raffineret krans bundet op over en halmring i smukt afstemte materialer og teksturer med tørrede lynggrene, blød enebær, tørrede bøgegrene, bomuld og fjer.

Guld på enkelte grene, fine guldkugler og matte guldlys underbygger kransens elegance sammen med den svævende ophængning med sorte velourbånd og guldbånd. Lysene er fra ester & erik.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Den grønne krans

Adventskransen her er grøn og tæt og designet med flere forskellige typer gran i både lyse og mørke nuancer. Det skaber en flot varieret overflade og smuk baggrund for de bløde enebærgrene.

Den markante grafiske stribe med husløg og linjen med stående grankogler gør den klassiske naturkrans ny og overraskende med en overflade, der changerer mellem blank og mat.

Under pynten gemmer der sig en halmkrans. Lysene er fra ester & erik, og lyseholderen er fra Annette von Einem. Den skulpturelle vase i baggrunden er af keramikeren Bente Hansen.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Hvid vinterkrans

Udtrykket på denne krans er køligt som frost og sne. Den er bundet hårdt op i brudeslør og finurligt pyntet med små fluffy marshmallows, der er klippet i halve og derefter i kvarter.

Brudesløret er bundet med bomuldsgarn i store, tætte buketter, og derefter er hele kransen bundet med græs. Det gør kransen miljøvenlig og nedbrydelig efter brug.

Kransen kan tørres og hænges på væggen efter jul. Bloklysene er RSPO-certificerede og EN-testede og er fra Kunstindustrien.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Eventyrlig krans

En elegant, frisk krans bundet med fine, små blomstrende hortensiaer, der er stukket i en sort ring af biooasis. Derefter er den pyntet med tørrede judaspenge, rosa asparagus plumosus, frøstande og en lille rosa glimmerfugl.

For at afrunde det lette, luftige design er der sat spinkle guldgrene med blomsterformede perler i. Lysene er fra ester & erik, og biooasissen er fra Annette von Einem.