Mørkt køkken med køkkenø lavet af træ
© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Styling: Merete Vyff

Kom med indenfor i restauratørens private køkken

Dette køkken er fyldt med skræddersyede snedkerløsninger fra Garde Hvalsøe, hvor materialerne er i fokus.

Et skræddersyet rum

Et køkken skal ikke kun være et funktionelt rum, det skal også byde familie og venner indenfor med sin ro og æstetik. Her har Garde Hvalsøe stået for skræddersyede snedkerløsninger i gedigne materialer.

Vitrineskabe i røget eg

Eksklusive vitrineskabe lavet i røget eg fra Garde Hvalsøe. I vitrinen opbevares et hav af forskellige vinglas, mens den anden side er dedikeret til kaffekopper og krus. Nedenunder er et speciallavet kaffemøbel i massivt egetræ.

© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Styling: Merete Vyff
Svævende kommode i naturligt træ

Møblet er lavet med plads til opbevaring af kaffeudstyr og tilførsel til kaffemaskinen.

© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Styling: Merete Vyff

Køkkenets mange funktionaliteter

En københavnsk restauratør har installeret sig med et køkken fra Garde Hvalsøe i privaten. Med professionelle køkkener er det typisk sådan, at de udelukkende skal tjene et praktisk og effektivt formål, men køkkenet i hjemmet skal kunne meget mere end det.

Udover at at gå efter en god arbejdsplads, var det hans ønske at møblere hjemmet med køkkenet, så det inviterer både familie og venner indenfor, og skabe et rum med en æstetik og ro som i stuerne.

Det er særligt materialerne, der er i centrum. Det massive egetræ er helt specielt, og dets evne til at patinere er med til at vedholde en karakter, som om det altid er i bevægelse.

Moderne køkken med træ og sorte skabe

Køkkenøen er modellen Dinesen fra Garde Hvalsøe, snedkereret i massive HeartOak-planker fra, som navnet antyder, Dinesen som en hyldest til naturens eget skaberværk. De lange og brede planker føres igennem på de tappede skuffefronter, hvilket fremhæver de smukke åretegninger.

© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Styling: Merete Vyff

Materialerne skal tale sammen

Der er valgt en bordplade med kompositsten henne ved vasken for at have et “no bullshit-område”, som han kalder det, så der er plads til store armbevægelser og at lade vandet sprøjte. Højskabene og reolen er i linoleum og råt stål – og fælles for alle materialevalgene er, at de har en stoflighed og et udtryk, der taler sammen.

Men i forhold til funktionaliteten er en del af valgene truffet ud fra mange af de samme grundprincipper om effektivitet og logistik med hårde hvidevarer, der yder så tæt på det, man finder i et professionelt køkken.

Sort køkken med åbne reoler

Køkkenet er suppleret med en åben reol lavet i glødestål med gennemgående linoleumshylder, perfekt til opbevaring af glas, keramik og andet service.

© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Styling: Merete Vyff
Køkken med forskellige materialer

Højskabene og køkkenvasken er placeret på bagvæggen i rummet og lavet i sort linoleum og giver plads til vinskab, køleskab, ovne og ekstra opbevaring. For enden af øen er der skabt et par siddepladser.

© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Styling: Merete Vyff

Køkkenets favorit element

Restauratørens yndlingsfeature er køkkenøen på grund af dens skulpturelle og dragende udtryk; han nyder den, hver gang han ser på den eller arbejder i køkkenet. Og alle i familien nyder siddepladsen ved gavlen.

LÆS OGSÅ