6 forskellige måder at bruge sildeben i indretningen

Disse boliger er vidt forskellige, men de har én ting tilfælles. I en eller anden udstrækning har de alle brugt sildebensmønster.

Sort Sildeben i køkken
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Sildeben i stuen
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

To forskellige slags sildeben

Hvert rum har sit eget udtryk i dette hjem, og det skyldes især valget af gulve. Her er der flere kombinationer af sildeben. I hjemmet pryder egetræsparket i sildebensmønster i stuen og sildeben af cementfliser i køkkenet.

Tag et kig ind i boligen her.

Sildeben på badeværelse
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Sildeben på badeværelset

Sildeben kan skabe et luksuriøst udtryk, og det ses især hjemme hos den danske sanger Lukas Forchhammer, som er forsanger i bandet Lukas Graham. Her har de især valgt to forskellige slags fliser til badeværelset, hvor sildebensmønstret pynter gulvet.

Se mere af Lukas Grahams sildebensløsning her.

Spisestue med Sildeben
© Pernille Kaalund/www.pernillekaalund.dk

Sildeben i næsten alle rum

Hjemme i herskabslejligheden hos møbelsnedkeren Søren Hvalsøe Garde er de vilde med træ. Og det er der en særlig grund til - træ skaber liv. De har anvendt massivt træ til deres sildebensparket, som går igen i de fleste rum i hjemmet og skaber en rød tråd.

Det særlige ved dette sildebensmønster er, at der er valgt en bredere planke, som giver et anderledes udtryk end det oftere sete slanke mønster.

Læs mere om herskabslejligheden her.

Sildeben i køkken
© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

34 m2 køkken i lyst sildebensmønster

I huset, der er 100 år gammelt, har et par bygget et helt nyt og moderne køkken. Her har de valgt et sildebensparket i egetræ. De varierende nuancer i træet skaber et fint spil, og giver en historisk klang til rummet.

Se det 34 m2 store køkken med sildebensparket her.

Mørkt sildebensgulv
© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Mørkt og dominerende sildebensparket

I denne luksuriøse bolig er spisestuen og køkkenet domineret af et silbensparketgulv i forskellige farver, som bliver en dekoration i sig selv. Det fine gulv giver et monokrom look, og er med til at skabe grundtonen i hele villaen.

Den luksuriøse villa med det specielle sildebensgulv, kan du læse mere om her.

Sildeben på væggene
© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Fungerer også som badeværelsesvægge

Det er ikke kun på gulvet, at sildebensmønsteret kan komme til sin ret. Med sildebensmønstrede fliser kan du skabe en helhedsoplevelse, hvor flisernes mønster fortsætter opad væggene, som det ses her på det smukke badeværelse.

Dette legende sildebensmønster skaber en særlig æstetisk oplevelse.

Se og læs om det elegante badeværelse her.