Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Huset er 100 år gammelt, men køkkenet er nyt og moderne

Se det 34 m2 store, personlige køkken her.

Køkken med kolon:

Et miks af materialer som linoleums- og egetræsfronter, messing, strækmetal og synlige hængsler skaber et interessant, kontrastfuldt, luksuriøst og industrielt udtryk i dette køkken hos ejeren af firmaet Kolon, der arbejder med totalinventar.

Få her inspiration til et køkken med raffinerede detaljer.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Parret Anders og Sofie Bonde Jensen arbejder begge i familiefirmaet Kolon Total Inventar, der laver totalinventar til virksomheder, offentlige institutioner og private.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Det lyse køkken-alrum er lavet af to rum, der er slået sammen, og som nu danner husets centrale rum. Hylderne fra Livrest kan købes i den nye konceptbutik The Audo, hvor Anders har stået for en del af træarbejdet i form af reoler og skabe.

34 m2 stort køkken

Anders og Sofie Bonde Jensens nye 34 m² store køkken i Gentofte er skarpt designet og moderne, men med en gennemført historisk klang.

– Køkkenet er det rum, vi bruger mest. Den åbne løsning, der giver god plads, udsigt og lys, gør, at vi altid samles her, fortæller parret.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Familiens eget firma, Kolon Total Inventar, står bag køkkenet, hvor virksomhedens signifikante hængsler med kolon-signatur er fremtrædende på lågerne. Kogeøen har fronter i mørk olieret eg og Corian-bordplade. Gulvet i egetræ er lagt i et smukt sildebensmønster. Barstolene Afteroom er fra Menu.

Respekt for husets sjæl

Anders driver sammen med sin far familiefirmaet Kolon Total Inventar, der laver totalinventar i mange materialer til virksomheder, offentlige institutioner og private hjem. Her er han salgsdirektør, og Sofie er marketingansvarlig.

Navnet kommer af, at Anders’ far i 1976 opfandt Kolon-hængslet, der er gennemboltet i både korpus og låge, og som giver to karakteristiske prikker på lågen – præcis som et kolon.

Anders har selv designet køkkenet, og i samarbejde med Sofie har de tegnet spændende detaljer som et vitrineskab med front af strækmetal, som normalt bruges som skridsikkert industrielt materiale til gangbroer og platforme.

– Vores valg af køkken er primært sprunget ud af en respekt for husets sjæl og alder, siger Anders og Sofie, der hurtigt i udviklingen af deres design fandt ud af, at deres store, industriprægede loftslamper fra et tidligere hus passede dårligt med historiske sprosser, stuk og messingdetaljer.

– Derfor måtte vi tænke valg af køkken godt igennem, siger parret, der valgte egetræsfronter, der er et helt perfekt match til sildebensparketgulvet.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Messingdetaljer giver et varmt element til den hvide Corian-bordplade. Vasken er håndlavet og forhandles hos Kolon, mens armaturet er en Fusion Square fra Quooker. Overskabene har fronter i sort linoleum og synlige Kolon-hængsler i rustfrit stål, der er Kolons stærke signatur og oprindelige opfindelse. Glaskanden og bakken er fra Skagerak.

"Vi måtte bare bo her"

Husets mange originale messingdetaljer gav idéen til bordplade, vask og Quooker i messing. Fronter i sort linoleum med indlagte egetræskanter giver en skarp kontrast til messingen, men samtidig også en blød og lækker overflade.

Huset ligger ud til Gentofte Sø i et roligt og hyggeligt villakvarter. Anders og Sofie blev totalt forelskede i både huset og beliggenheden.

– Vi måtte bare bo her, siger de.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Bordpladen er lavet af messing med nedsunket keramisk kogeplade

Et af husets vigtigste rum

Huset er 100 år gammelt og havde af den grund mange interessante hemmeligheder, der åbenbarede sig ved ombygningen.

– Vi måtte rive en væg ned i køkkenet, da der oprindeligt var ufattelig mange stuer i huset, men det gav udfordringer med at finde stave til gulvet, så det kunne passe til det gamle. Det oprindelige køkken var i et andet rum, så vi har måttet lave nye installationer, da vi flyttede køkkenet. Da det er et af de vigtigste rum i huset, har det derfor skullet have en central placering og udsigt over søen, forklarer parret, der har prioriteret et stort spisebord, da de tit har mange gæster.

– Det bedste, vi ved, er, når vi sidder en masse venner og familie omkring bordet til god mad, vin og hygge, fortæller parret.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Vitrineskabet er udført i mørk olieret eg med en front af strækmetal, der er en perforeret stålplade.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Højskabsvæggen har fronter i sort linoleum med indlagte egetræskanter og rummer alle hårde hvidevarer og et vinkøleskab.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Køkkenøen har soft luk-skuffer med fronter og bestikindsats af mørk olieret eg.

Relaterede Artikler