Et miks af materialer som linoleums- og egetræsfronter, messing, strækmetal og synlige hængsler skaber et interessant, kontrastfuldt, luksuriøst og industrielt udtryk i dette køkken hos ejeren af firmaet Kolon, der arbejder med totalinventar.
Få her inspiration til et køkken med raffinerede detaljer.
Anders og Sofie Bonde Jensens nye 34 m² store køkken i Gentofte er skarpt designet og moderne, men med en gennemført historisk klang.
– Køkkenet er det rum, vi bruger mest. Den åbne løsning, der giver god plads, udsigt og lys, gør, at vi altid samles her, fortæller parret.
Køkken med kolon
Anders driver sammen med sin far familiefirmaet Kolon Total Inventar, der laver totalinventar i mange materialer til virksomheder, offentlige institutioner og private hjem. Her er han salgsdirektør, og Sofie er marketingansvarlig.
Navnet kommer af, at Anders’ far i 1976 opfandt Kolon-hængslet, der er gennemboltet i både korpus og låge, og som giver to karakteristiske prikker på lågen – præcis som et kolon.
Respekt for husets sjæl
Anders har selv designet køkkenet, og i samarbejde med Sofie har de tegnet spændende detaljer som et vitrineskab med front af strækmetal, som normalt bruges som skridsikkert industrielt materiale til gangbroer og platforme.
– Vores valg af køkken er primært sprunget ud af en respekt for husets sjæl og alder, siger Anders og Sofie, der hurtigt i udviklingen af deres design fandt ud af, at deres store, industriprægede loftslamper fra et tidligere hus passede dårligt med historiske sprosser, stuk og messingdetaljer.
– Derfor måtte vi tænke valg af køkken godt igennem, siger parret, der valgte egetræsfronter, der er et helt perfekt match til sildebensparketgulvet.
"Vi måtte bare bo her"
Husets mange originale messingdetaljer gav idéen til bordplade, vask og Quooker i messing. Fronter i sort linoleum med indlagte egetræskanter giver en skarp kontrast til messingen, men samtidig også en blød og lækker overflade.
Huset ligger ud til Gentofte Sø i et roligt og hyggeligt villakvarter. Anders og Sofie blev totalt forelskede i både huset og beliggenheden.
– Vi måtte bare bo her, siger de.
Et af husets vigtigste rum
Huset er over 100 år gammelt og havde af den grund mange interessante hemmeligheder, der åbenbarede sig ved ombygningen.
– Vi måtte rive en væg ned i køkkenet, da der oprindeligt var ufattelig mange stuer i huset, men det gav udfordringer med at finde stave til gulvet, så det kunne passe til det gamle. Det oprindelige køkken var i et andet rum, så vi har måttet lave nye installationer, da vi flyttede køkkenet. Da det er et af de vigtigste rum i huset, har det derfor skullet have en central placering og udsigt over søen, forklarer parret, der har prioriteret et stort spisebord, da de tit har mange gæster.
– Det bedste, vi ved, er, når vi sidder en masse venner og familie omkring bordet til god mad, vin og hygge, fortæller parret.