Tidligere var der 12 badeværelser i den store villa i Nordsjælland

Nu er antallet reduceret til det halve, som alle har fokus på underspillet luksus.

Badeværelset

En underspillet ornamentering er et gennemgående træk på badeværelset. Derfor valgte familien og Matrikula Studio at bruge quartzite, hvis diskrete aftegninger og farvespil skaber en særlig elegance i rummet, som underbygges af skabets indfræsede riller. Som materiale er det kompakt og dermed mere modstandsdygtigt og funktionelt end fx marmor.

© Maja Karen

Luksus i det enkle

Underspillede detaljer skaber en luksuriøs fornemmelse i dette badeværelse i Nordsjælland. I stil taler det til husets oprindelse fra 1916.
Samtidig er det fuldt opdateret med en moderne tids elektroniske krav. Bliv her inspireret af, hvordan enkelhed kan fylde.

Man behøver ikke nødvendigvis at skilte med luksus for at skabe en fornemmelse af det. Snarere er det ofte det underspillede, der sætter sig i kroppen og skaber den stærkeste følelse.

Håndvasken

Huset er fra 1916 og er tegnet af Alf Cock-Clausen, der i sit formsprog arbejdede med art decoperiodens stiltræk. Det samme gør designvirksomheden Matrikula Studio, der står bag renoveringen af badeværelset og baderumsmøblet, der med sine rundede former og riller godt kunne ligne et møbel fra perioden – og så alligevel ikke. For der er en særlig modernitet i de grebsløse låger med messingdetaljer og den indbyggede vask.

© Maja Karen

En sand luksus i et moderne, fortravlet liv

Det er måske en overdrivelse at kalde dette gennemdesignede badeværelse på 16 m² i sandfarvet quartzite underspillet, men det skyldes, at luksuselementet ikke er umiddelbart synligt, men ligger i oplevelsen af rummet. Her er en udpræget fornemmelse af at være trådt ind i et refugium, hvor verden passerer forbi udenfor, hvilket i dag kan betegnes som sand luksus i et moderne, fortravlet liv.

Eller som ejeren siger: Man kommer herind, og så falder skuldrene bare ned. Det er både en god start og slutning på dagen og dermed virkelig velvære.

Skab af lystrøget eg

Det enkle skab af lystrøget eg skaber varme og naturlighed i rummet. Bag lågerne og på bagbeklædningen er der spejle samt opladestationer og stik, så det
kan bruges til almindelig morgentoilette med barbermaskiner og hårtørrere.

© Maja Karen

En stor villa fra 1916

Rummet ligger i en nyrenoveret villa i Nordsjælland, hvor der bor to voksne og to børn, og på de 820 m² var der tidligere tolv badeværelser, som nu er reduceret til seks. Villaen er fra 1916, og tanken var at bibeholde det originale udtryk, men med moderne fornødenheder.

Derfor kom designvirksomheden Matrikula Studio på banen, for deres designformsprog refererer til den tyske Bauhaustradition, italiensk art deco og eklektisk moderne amerikansk design.
Det skinner igennem i baderumsmøblets rundede kanter og messingdetaljer og i det marmorerede quartzite som bærende materiale samt i de specialdesignede messinggreb.

Brusekabinen

Bag væggen er der to brusere, så to kan gå i bad samtidig. Detaljerne er i fokus i brusekabinen, hvor gulvet er slebet ru, for at undgå at det bliver glat, når det er vådt. Eftersom alle flader i rummet er dækket af quartzite, skulle husets bærende konstruktion forstærkes, hvor dette badeværelse er, for at kunne bære de mange ekstra tons vægt.

© Maja Karen

Usynlige luksuselementer

Det æstetiske er vægtet lige så højt som det funktionelle, der i alle rum fungerer som en usynlig hjælpende hånd. I skabene er der elstik og usbstik, så elektriske tandbørster og telefoner kan oplades, samtidig med at man både kan barbere sig og føntørre hår.

Et andet raffinement er at lade gulvvarmen strække sig op ad væggen, så våde håndklæder kan tørre på en knage uden håndklædetørrer. Med de mange finesser har Matrikula Studio løst den gordiske knude med at få det praktiske til at gå op i en højere enhed med det visuelle og sanselige, som de ikke er gået på kompromis med.