2021s største havetrends ifølge Pinterest

Kunne det ikke være perfekt med et lille projekt i haven eller på altanen, mens solen skinner fra en skyfri himmel?

2021s havetrends

Pinterest har set på årets helt store havetrends ud fra brugernes søgninger.

Vi har udvalgt fem af de populære trends - og hvem ved, måske du finder inspiration til et haveprojekt, som du kan begive dig ud i.

1. Genbrug i haven

Man kan bruge paller til mange kreative projekter, og hvorfor ikke også i haven? En gammel palle kan få nyt liv i haven ved at hænge blomster, krydderurter eller andre planter op på dem.

Kun fantasien sætter grænser for, hvordan du vælger at hænge planter. Du kan for eksempel hænge potter på siden eller lave små hylder, som planterne kan placeres i.

2. Altanhave

Det er ikke alle, som har en stor have - det præger også søgningerne på Pinterest. Mange har nemlig ledt efter inspiration til, hvordan man indretter en lille have på altanen. Bare fordi man ikke har meget uderum at gøre godt med, er det ikke ens betydende med, at det ikke kan gøres hyggeligt!

Ved at vælge planter og blomster i forskellige farver og størrelser, kan man hurtigt skabe sig en lille oase.

3. Den bæredygtige have

Bæredygtighed er vigtigere end nogensinde før, og fylder meget i vores tanker om haven. Og haven er faktisk et af de steder, hvor vi kan gøre en klimavenlig indsats.

Du kan for eksempel gøre din have mere bæredygtig ved at plante store træer, vilde arter eller tænke regnvand ind i havens design. Videre sparer egenproduktion af frugt og grønt også plastikemballagen, som man ellers ville have taget med hjem fra supermarkedet.

LÆS OGSÅ

4. En vertikal have

En vertikal have er ideel, hvis man ikke har meget plads på altanen eller i haven. Men den kan også fungere som en flot afskærmning i haven.

Du kan lave en vertikal have på flere måder, men de mest oplagte er ved hjælp af en væg eller en stige.

5. En have i flere niveauer

Ved at opdele sin have i flere niveauer får man på en naturlig måde mere dybde og flere rum i haven. Metoden er derfor oplagt til den lidt mindre have, hvor kan man skabe masser af liv uden de store vidder.

Opdel haven i flere niveauer med for eksempel en træterrasse, en trappe eller blomsterbede.