Hvad kendetegner dansk design anno 2020?

Vi har talt med 5 designerspirer, som vi har fået til at definere den danske designscene i dag.

Next generation

Dansk design har siden 50’erne og 60’erne været kendt vidt og bredt for sine rene linjer, sit arbejde med ærlige materialer, sin tidløshed og sin funktionalitet.

Men hvad kendetegner dansk design anno 2020? Og hvem definerer designscenen lige nu? Er vi på vej mod en ny guldalder? Eller forfiner, videreudvikler og viderefører vi en stolt designarv?

Vi har givet ordet til fem danske designerspirer, som vi har udvalgt til at definere den danske designscene i dag.

Linnea Ek Blæhr og Laura Bilde står bag Séché Studio, som er et Københavnbaseret designstudio, som både arbejder med interiørprojekter og produktdesign.

© Séché Studio

Séché Studio

Med en designfilosofi, der lyder på at sigte efter at skabe ikoniske og tidløse objekter, passer designduoen Séché Studio godt ind i den danske designscene.

Linnea Ek Blæhr og Laura Bilde, som står bag Séché Studio, forklarer blandt andet, at mangfoldighed spiller en stor rolle, når det kommer til dansk design anno 2020.

Læs mere her.

Matias Møllenbach står bag brandet Matias Moellenbach, som er et dansk interiørbrand og -studio baseret i København.

© Matias Moellenbach

Matias Moellenbach

Hvis man kender til Matias Moellenbach, så ved man, at hans design ikke fægter med armene, men derimod har tidløs karakter.

Matias Moellenbach mener, at der er flere sideløbende tendenser i den danske designscene. Han pointerer, at disse sideløbende tendenser blandt andet skyldtes Instagram - hvilket gør det svært at holde sig til én specifik tendens.

Læs mere her.

Tanja Kirst er uddannet i konstruktion og tekstilproduktion til både interiør og mode.

© Tanja Kirst

Tanja Kirst

Bæredygtighed og kvalitet er i højsædet, når Tanja Kirst gennemgår en designproces. De to ord går bestemt også igen, når Kirst definerer den danske designscene.

Læs mere her.

Emil Krøyer og Mads Sætter-Lassen står bag det Københavnbase- rede designstudie Krøyer-Sætter-Lassen. De har siden 2016 skabt møbler og interiørobjekter for klienter i hele verden.

© Krøyer-Sætter-Lassen

Krøyer-Sætter-Lassen

Designduoen Krøyer-Sætter-Lassen mener, at vi er modne nok til at kunne håndtere, at dansk design bliver mere sexet. Men vi må for alt i verden ikke glemme bæredygtighed.

Læs mere her.

Maria Bruun indskriver sig med sit arbejde i en lang designtradition. Med stor respekt for de klassiske danske møbler bygger hun innovativt videre på dette fundament og skaber sine værker i tæt dialog med dygtige håndværkere.

© Maria Bruun

Maria Bruun

Objekt- og møbeldesigner Maria Bruun ser et voksende behov hos den enkelte forbruger for unikke items. Hun ser blandt andet, at den danske designscene inviterer til, at møblet får en anden værdi, end blot funktionalitet.

Læs mere her.