Man skal udfordre sig selv kunstnerisk
Covid-19 har vendt op og ned på verden, som vi kender den. Hvordan tror I, at det kommer til at præge den måde, vi tænker design på?
– Vi har lært, at verden er skrøbelig, og at vi skal tænke os bedre om, i forhold til hvad vi sender ud i verden. Objekter skal have en grund til at leve. Det skal give mening. Vi tror, at den måde at tænke på på et samfundsmæssigt plan vil påvirke designbranchen. Men hvordan det konkret kommer til at påvirke selve produktet, er svært at forudsige.
Nævn et design, som I ville ønske, I selv havde designet, og hvorfor.
– Clerici Lounge Chair fra Mattiazi designet af Konstantin Grcic. Et design, der formår at stå som en grafisk stærk og ikonisk skulptur i al sin enkelhed, samtidig med at stolen er funktionel og tidløs.
Dansk design fra 50’erne og 60’erne har defineret vores æstetiske identitet igennem årtier. Tror I, at vi er på vej ind i en ny guldalder i dansk design, og hvordan adskiller den sig i så fald fra det, vi kender?
– Vi skal være stolte over, at vi har arvet sådan en stor kultur for design. I 50’erne og 60’erne var designscenen et tomt lærred, og du havde nogle helt nye, banebrydende teknikker, som gjorde, at den tid har slået sig sådan fast. Vi stræber efter at lave tidløse klassikere, men tror ikke, at de på samme måde kommer til at stå som ikoner, som fx 7’er-stolen, Corbusiers møbler osv. Til det bliver der simpelthen skabt for meget i dag. Vi tror, mange unge designere er nervøse for deres egen eksistensberettigelse, fordi der allerede er så meget godt design i verden. Derfor mener vi også, det er vigtigt at udfordre sig selv kunstnerisk, så man frigør sig og skaber et udtryk, som er unikt. Og det er måske noget af det, vores generation er dygtige til – at eksperimentere og undersøge materialer og formsprog – men på en kontrolleret, funktionalistisk og minimalistisk måde.