Man må tage hatten af for den kompromisløshed, som ligger bag Egeværks arbejde.
Snedker-parret Mette Bentzen og Lasse Kristensen langtidskoger træ og nørder med høvl, ild, slibepapir og knofedt i deres bestræbelser på at finde ind til træets inderste væsen.
Resultatet er intet mindre end kunstværker med internationalt format og snedkermøbler af fineste karat.
Skulle man gå hen og dø i morgen, så ville man håbe, at nogen havde anskaffet sig en af Camilla Wedelboe Monsrud smukke urner til ens aske.
Camilla Wedelboe Monsruds værker er rå, enkle og geometriske, men har alligevel en særlig poesi og naturlig historiefortælling over sig.
Hendes værker vækker forundring og nysgerrighed, og så er de smukke genstande, som samtidig har en funktion.
Eske Rex er et gudbenådet håndværksmæssigt talent.
Hans værker opererer indenfor en forhistorisk æstetik, som minder os om, at det at skabe noget i hånden, besidder en eksistentiel dimension, idet det efterlader fysiske entiteter i verden, som – hvis de er lavet ordentligt – kan overleve længere tid end os selv, og på den måde kan de binde os sammen som mennesker på tværs af tid.
Med et barns henrykkelse, et stort tålmod og en håndværksmæssig snilde af en anden verden, har Teis Dich Abrahamsen forbløffet os med sin uimodståelige kuglebane.
Her bevæger 100 trækugler, drejet i træ indsamlet fra alle verdens kontinenter, sig op og ned i snørklede forløb.
Udover at imponere os på det håndværksmæssige plan, så er det også et formidlingsprojekt, som tapper lige ind i tidens tendens, hvor vi bevæger os tilbage mod naturen, og igen ser værdien i at lære alle dens mange facetter at kende.
Tanja Kirst excellere på et æstetisk plan med sine elegante tekstiler, hvori det dragende ligger i detaljen.
Bl.a. er hendes vævede tekstiler konstrueret på en sådan måde, at de integrerer og kommunikerer med lys fra omgivelserne, hvilket giver dem et poetisk lag.
Desuden er det forfriskende at se at Tanja, helt i tråd med tidens krav om bæredygtig tænkning, udvikler nye bæredygtige garner af fx appelsinskaller, mælkeprotein, ålegræs og hamp, og dermed udfordrer vores opfattelse af både tekstur og æstetik.
Turi Heisselberg Pedersen er kendt verden over for sin keramik.
Hun arbejder i et klart og rent formsprog, som pirrer sanserne med sine unikke teksturer og behager øjet med sine rolige farver.
Hendes bjergtagende vaser, som normalt kun fås som unika-værker, er tilmed blevet tilgængelige for en større gruppe mennesker takket være et samarbejde med Kähler, hvor serien Kontur blev lanceret sidste år.
Kategorien er sponsoreret af Frost Danmark