© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen

På bare 4 måneder har Matilde og Mathias totalforvandlet deres murermestervilla

Man kan sagtens styre en totalrenovering selv, men det kræver stram struktur, projektlederevner og is i maven. Det oplevede Matilde Bromann Andersen og hendes mand, Mathias, da de satte sig for at endevende en murermestervilla på fire måneder.

Styrede hele processen selv

Huset, som det står i dag, er blevet endevendt fra top til tå i samarbejde med arkitekt Lasse Fragtrup. Parret havde allerede inden samarbejdet en klar idé om, hvordan resultatet af deres renovering skulle ende med at se ud.

Matilde tegnede en skitse med forslag til en ny planløsning og sendte inspirationsbilleder af de materialer, som hun gerne ville benytte i huset.

Herefter justerede Lasse planløsningen til med hans idéer og tilføjelser, hvor han bl.a. gik ind og arbejdede med de arkitektoniske detaljer og udnyttelse af alle kvadratmeter i huset.

– Vi styrede hele processen selv. Vi valgte ikke at benytte os af en totalentreprenør, men havde selv fundet de enkelte håndværkere og sammensat teamet på projektet. Det havde både sine fordele og ulemper – der var ikke én eneste dag, hvor vi ikke tog ud i huset efter arbejde og knoklede igennem, ej heller weekender, der ikke blev udnyttet til fulde. Det var vi aldrig lykkedes med, hvis ikke det var for vores venner og familie, som både gav en hånd med til alt det praktiske og pasning af vores datter. Hvis vi renoverer igen, kommer vi formentlig til at vælge en totalentreprise, siger Matilde.

Reolen har Matilde selv udført ved at lave et hack med BESTÅ-skabe fra Ikea. Der er skabt en flot finish med et gennemgående fodpanel samt lister langs kanten. Derudover er der indbygget strøm i reolen. Gulvlampen er fra Ferm Living, sofaen er fra Sofakompagniet, og gulvtæppet er købt hos Ellos. Sofabordene i støbt fiberbeton er fra NORR11 og designet af Kristian Sofus Hansen og Tommy Hyldahl, den runde loungestol er fra Gubi, og Lille Petra-stolen med ben i valnøddetræ er fra &Tradition – det samme er sidebordet ved siden af sofaen.

© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen

I reolen ses bl.a. Parachilnas Gweilo Song-bordlampe og en vase fra Ferm Living, og den skulpturelle kugle er fra Kristina Dam. Stikkontakterne er fra Katy Paty.

© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen

Den fine karnap er bygget om til husets hyggekrog. Der er lavet endnu et Ikea-hack med store dybe skuffer under, hvor alt legetøj til husets mindste nemt kan gemmes væk og findes frem. Der er igen sørget for flotte detaljer i form af et gennemgående fodpanel under skufferne. Den store skulptur er af Josefine Winding.

© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen

De første måneder gik som smurt

Men ingen renovering uden problemer – det er reglen snarere end undtagelsen, også i dette tilfælde.

Man opdager konstant nye ting i processen, som den aften, Matilde gik rundt ude i huset, og det føltes, som om loftet på badeværelset faldt ned i hovedet på hende, efter at der var blevet sat en skillevæg op midt i rummet.

– Jeg ringede min mand op og sagde: “Vi skal have åbnet mere op” – og ti minutter efter var jeg i gang med at rive loftet ned. Da håndværkerne mødte ind dagen efter, fik de sig lidt af et chok, da de så, at der var et helt loft, som manglede i huset. Det er til gengæld den bedste spontane beslutning, vi tog – vi kan slet ikke forestille os det rum uden loft til kip og de gamle originale bjælker, der går på tværs i loftet.

Husets spiseplads er placeret centralt og er en del af husets hjerte, hvor familien tilbringer flest timer sammen. Bordet er et DBA-fund, som Matilde selv har forvandlet ved at få det slebet og sprøjtelakeret hos en privat autoforhandler. På bordet ses Linestroke Bowl fra Kristina Dam. Stolene er fra Kasa Interior, og lampen over spisebordet er fra Luceplan. Samtlige gardiner i huset er specialdesignede og monteret af R2 Farver, her i stoffet Pagunette Vera med monteret bølgebånd i top og vægtbånd i bund, der får dem til at falde smukt.

© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen

Ved en renovering skal der ikke meget til at rykke på budgetter og tidsplaner, og her var kun fire måneder til at gennemføre alt fra el til VVS, nye gulve, ny planløsning, nyt køkken, nyt badeværelse og udskiftning af døre og vinduer.

– Jeg udarbejdede en tidsplan til alle håndværkerne og printede et stort eksemplar af den nye plantegning og visualiseringerne og hængte dem op i huset, så alle hele tiden kunne tjekke, hvordan vi ønskede de forskellige detaljer. Jeg sørgede for bestilling af alle materialer i virkelig god tid, så der var luft til lidt forsinkelser. De første måneder gik som smurt – vi var foran tidsplanen og forventede indflytning før tid, men desværre begyndte de mange udfordringer stille og roligt at ramme os. Der var store forsinkelser på varmepumpen, hvilket betød, at vores gulvvarme ikke kunne installeres, og dermed kunne gulvet heller ikke blive lagt. Det manglende gulv gjorde, at vores køkken ikke kunne monteres, og på den måde ruller bolden, forklarer hun og fortsætter:

– Men den største udfordring var en vandskade i loftet over vores køkken, hvor badeværelset er placeret ovenpå, der opstod, få dage efter at vi var flyttet ind. Vandskaden betød, at vi i tre uger boede uden varme, bad og køkken – til tider også toilet – i huset med to grader udenfor. Men vi formåede alligevel at komme helt i mål på kun fem måneder, hvilket vi synes er en kæmpe præstation.

Hylderne er et diy-hack, som Matilde selv har udført. Hun bestilte tilsætningsstykker fra Reform, som hun omdannede til hylder ved hjælp af skjulte hyldebærere. Lysestagen på køkkenbordet er designet af Colin King for Menu.

© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen

Køkkenskuffer i massivt træ med bestikindsats fra Reform. Alle skuffer er udstyret med soft close, så de lukker let og lydløst.

© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen
Der var ikke én eneste dag, hvor vi ikke tog ud i huset efter arbejde og knoklede igennem, ej heller weekender, der ikke blev udnyttet til fulde. Det var vi aldrig lykkedes med, hvis ikke det var for vores venner og familie, som både gav en hånd med til alt det praktiske og pasning af vores datter

Vandhanen er fra Quooker i bruneret messing med tilhørende sæbedispenser, der er indbygget i bordpladen.

© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen

Det har altid været Mathildes store ønske at eje et køkken uden højskabe – men uden at gå på kompromis med funktionaliteten. Dette er opnået ved at lave et skabsrum i køkkenet, hvor en glasdør let kan åbnes op, når der bliver lavet mad, og nemt kan lukkes igen, når køkkenet ikke er i brug, og højskabene skal skjules. Rummet bag glasdøren havde mange skæve mål og vægge, hvilket gjorde, at det ikke var muligt at bruge standardskabe fra Reform. Der er derfor blevet lavet en snedkerløsning af Nodari Furniture & Design med udgangspunkt i at ramme det øvrige Reform-køkken så præcist som overhovedet muligt. Glasdøren er specialdesignet med mørktonet glas af One Funky.

© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen

Parret væltede to vægge for at skabe dette lange kig fra entréen og ind i køkkenet. Spejlet har Matilde fået specialfremstillet hos en glarmester. Knagerne er små brunerede messingknopper købt hos Copenhagen Home Design. Det lille bord er fra Kristina Dam, og vasen er et loppefund.

© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen

Skamlen, som parret bruger både til sengebord og skammel, er fra H&M Home. Det runde spejl over er fra Ilva. Gardinerne er speciallavet til soveværelset af R2 Farver. De er delt op i to dele, så der både er mørklægning samt det tynde elegante gardin, der skaber det bløde og hyggelige look.

© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen

De mange forskellige puder i sengen er en blanding af puder fra H&M Home og hjemmelavede puder. Sengekappen er også hjemmesyet, så den passer perfekt til højden fra gulvet og op til sengen. Sengetæppet er fra Aiayu.

© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen

Den specialdesignede håndvask er tegnet af parrets arkitekt, Lasse Fragtrup. Copenhagen Marble har desuden produceret og leveret den øverste del af vasken, og møblet under vasken er lavet af Nodari Furniture & Design. Spejlet har Matilde fået speciallavet hos en glarmester, så det passede i højde og bredde til vasken. Beosound Level fra Bang & Olufsen leverer lyd i det højloftede baderum.

© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen

Copenhagen Marble har leveret bagpladen til badekarret, som består af én stor massiv marmorflise på 250 kg. Det var lidt af et puslespil at få flisen installeret, da den ankom som noget af det sidste. Flisen skulle bæres op på 1.-salen og glides let og elegant ned bag badekararmaturet, for at den kunne installeres – det krævede fire mænd og en masse koordinering. De italienske fliser, der er på gulvet og brusevæggen, var et restparti, som Matilde fik muligheden for at bestille hjem fra Bad & Fliser. Det fritstående badekar har ikke fået en tilfældig placering. Parret afventer godkendelse af kommunen til at få lavet en tilbygning – her er det planen, at der skal laves en stor tagterrasse oven på tilbygningen, hvor der i badeværelset skal indsættes et stort glasparti ud til tagterrassen, så man kan smide sig i badekarret og kigge ud på den skønne grønne udsigt.

© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen

Parret ønskede et badeværelse, hvor det var muligt, at flere kunne benytte sig af badeværelset på samme tid, uden at man gik i vejen for hinanden. Skillevæggen midt i rummet, der har dobbeltbrus på den ene side og badekar, håndvask og toilet på den anden side, gør, at man sagtens kan være i bad, imens en anden gør sig klar foran spejlet. Armaturerne på badeværelset af mærket Revolution er valgt i en ubehandlet messing, så de får den flotte brunerede patina.

© Styling: Glotti Press, Foto: Andreas Mikkel Hansen