Grønt tapet med svaner i murermestervilla
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Murermestervillaens magiske makeover

Efter en gennemgående makeover står den gamle murermestervilla som en absolut perle indrettet med unikke, farverige detaljer.

En kyndig makeover

En gammel murermestervilla i Charlottenlund har fået en makeover med indretningsarkitekt Nanna Wistofts kyndige hånd. Hun har sørget for at indrette i tråd med husets ånd og fyldt det med fundne genstande og detaljer valgt på baggrund af familien historie.

Da parret Mette og Peter så den gamle murermestervilla fra 1933 for første gang, kunne de med det samme se, hvordan huset kunne blive til et fremtidigt hjem for dem selv og deres to piger. Huset havde en god plantegning og en 135 m² stor kælder, som på sigt kunne blive omdannet til teenage-afdeling. Huset var desuden velholdt og havde flere oprindelige detaljer såsom et smukt sildebensparket, fine sprossede vinduer med messinghængsler, en grøn glasmosaik og en smagfuld stuk.

Murermestervilla i Charlottenlund

Den smukke villa set fra vejen. Allerede herfra får man et hint om det gennemførte indretningsdesign, man som besøgende skal bevidne bag den røde dør. Hoveddøren er nemlig farveafstemt med både det japanske ahorntræ og nuancerne i granitstenen på den oprindelige trappe.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Murermestervilla i Charlottenlund

Peter og Mette bor i huset i Charlottenlund sammen med deres to piger.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Original kakkelovn

Den smukke gamle porcelænsbrændeovn har husets tidligere ejer fået hentet til Danmark fra Sverige. Brændeovnen har med sine diskrete farver i udsmykningen dannet inspiration for stuens farver fra vægge til lamper og accessories. Fra stuen er der kig til entréen, og vender man sig om, kan man gå direkte ud i haven via en stor terrasse. Det smukke sildebensparket er husets oprindelige.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Indretningsarkitekten skubbede grænserne

Det var vigtigt for parret, at husets oprindelige dna blev bevaret, og at huset skulle føles personligt. Parret indgik i et samarbejde med indretningskonsulent Nanna Wistoft for at give hus og indretning et ansigtsløft.

– Vi fandt Nanna på Instagram og kunne godt lide hendes stil. I begyndelsen var det egentlig meningen, at hun bare skulle hjælpe os med at forbinde køkken, spisestue og stue, men det greb om sig, og til sidst var hun inde over hele huset, fra de små detaljer til de store linjer, fortæller Mette.

Processen med at sætte huset i stand blev til en kreativ pingpong mellem Nanna Wistoft og familiens fire medlemmer, som alle har været inde over de mange valg, som skulle træffes.

– Nanna har skubbet til os og foreslået os tapeter, farver og materialer, som vi ikke selv havde tænkt på, men som vi er blevet superglade for. Vi er fx vilde med det smukke marmorgulv i entré og udestue samt det grønne tapet i stuen – også selvom det virkede vildt til at begynde med, fortæller Mette og Peter.

Spisestue med spisebord i træ

I spisestuen står spisebordet Patch fra &Tradition, og rundt om det står seks spisebordsstole af Kasper Salto for Fritz Hansen. Opbevaringsmøblet på væggen er skræddersyet til rummet i samme design som køkkenet. På møblet ses et udvalg af håndplukket design udvalgt i samspil mellem Nanna Wistoft og Mette. Guldvasen har Mette fundet i Holland, og den er af Bjørn Wiinblad, som hun elsker. Keramikva- sen er af den belgiske keramiker Roger Guérin (1896-1954) og fra 1920. Lampen over bordet er Bolle af Giopato & Coombes.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Køkken i træ med messinglampe og sildebensgulve

Køkkenet er tegnet og designet af Nanna Wistoft og produceret i samarbejde med hendes faste samarbejdspartner, snedker Peter Ask. Udtrykket er enkelt, så der skabes en visuel ro i rummet, samtidig med at materialerne giver det varme og personlighed. Messinglampen er fra Anour, vandhanen fra Quooker, og ovn og vinkøleskab er fra Gaggenau.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Køkken i træ med marmor backsplash og sildebensgulve

Få udvalgte værker står frem i det smukke, enkle køkken. Billedet på væggen er en bryllupsgave, og vasen er af Peters barndomsvens mor, Pylle Søndergaard og unika kopperne er fra Peter Shire.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Bjørn Wiinblad-kærlighed

Det grønne tapet er et godt eksempel på, hvordan Nanna Wistoft arbejder. På den ene side binder tapetet spisestue og stue sammen, ved at tapetets grønne farve spiller sammen med den grønne glasmosaik i spisestuen. På den anden side spiller den grønne farve også sammen med et Bjørn Wiinblad-maleri i spisestuen, som har en særlig betydning for Mette og Peter.

– En af mine venner havde købt alle de Bjørn Wiinblad-billeder, som oprindeligt hang på Admiral Hotel, og vi fik så lov at købe et af ham. Tænk, hvis billeder kunne tale. Det billede har nok oplevet lidt af hvert, siger Peter, og Mette supplerer:

– Jeg har noget særligt for Bjørn Wiinblad. Mine forældre havde mange Bjørn Wiinblad-ting. Min mor havde sågar et vendespil med Bjørn Wiinblad. Så jeg er vokset op med ham!

Stue med grå væg og smukke gulve
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Stue i nordiske, lyse toner og sildebensparket

Intet er overladt til tilfældighederne i Nanna Wistofts indretning. Hun har fundet vasen af den belgiske keramiker Roger Guérin fra 1920'erne samt vintagelampen i murano-glas, som har hængt på et hotel i Hollywood. De er sat smukt sammen med Finn Juhls Poeten-sofa, som Mette fik af Peter i bryllupsgave, og billedet af Kurt Trampedach.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Stue i nordiske, lyse toner og sildebensparket

I stuen er alle farver og former smukt koordineret. Forrest i billedet ses PK80 daybed fra Fritz Hansen i et gråmeleret tekstil, der passer til Poeten af Finn Juhl. I baggrunden ses en blå Eilersen-hjørnesofa, Den Spanske Stol af Børge Mogensen, et sofabord af den lokale Hans Bølling samt den smukke franske væglampe af Serge Mouille. Det hvide møblement på væggen er en kombineret reol og radiatorskjuler designet af Nanna Wistoft. Værket over er et fotografi af et fyrtårn i Irland, hvor familien har boet i mange år.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Indretning med udgangspunkt i familiens historie

Parrets kærlighed til Wiinblad er bare en af de ting, som Nanna Wistoft har flettet ind i indretningen. Hun har lagt sjæl og kærlighed i at finde de helt rigtige objekter, som passer til familiens historier og smag. Hun har fx over to år samlet et helt stel af vintage-halvblonde fra Royal Copenhagen, for ikke at tale om de mange lamper, murano glasvaser og skåle, som ses rundtomkring i hjemmet, fundet på markeder rundtomkring i Italien. Kunsten, der hænger i hjemmet, er familiens egen, men er udvalgt, kurateret og placeret af Nanna Wistoft.

– Familien har en samling af kunst, som jeg så har placeret, så den passer ind i helheden, forklarer Nanna Wistoft, som har øje for at skabe en dialog mellem objekter, farver og former, så de fremhæver hinanden frem for at underminere hinanden.

Hele hjemmet har fået en total makeover med nyt køkken, nye badeværelser, nye farver, tapeter, gulve, tekstiler og genstande. Det er gjort på en smagfuld måde, som både har øje for helheden, respekterer husets oprindelse og forstår familiens historie. På den måde har Nanna Wistoft sammen med familien skabt et unikt og personligt hjem.

Entré med marmorgulv, Muranolysekrone og stort spejl

I hallen har Nanna Wistoft fået lagt de flotte marmorfliser, og hun har tegnet entrémøblet og fundet vintagelampen i Italien. Spejlet er fra Gubi.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Entré med marmorgulv, Muranolysekrone og stort spejl

I hallen har Nanna Wistoft fået lagt de flotte marmorfliser, og hun har tegnet entrémøblet og fundet vintagelampen i Italien. Spejlet er fra Gubi.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Badeværelse med tapet, marmor og messing

Gæstetoilet indrettet i et gammelt kosteskab i entréen. Vasken er designet af Nanna Wistoft og speciallavet i messing, så den passer ind i det lille badeværelse. Det lille vintage spejl er fra Italien. Duft-diffuser er fra Panpuri fra Novoti Nordic og håndklæderne er fra Geismars.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Badeværelse af Nanna Wistoft med marmordetaljer og træ

Badeværelset på førstesalen er også tegnet af Nanna Wistoft. De store fliser er keramiske fliser indkøbt hos Nannas faste levarandør Banio, og badeværelsesmøblet er tegnet i samme design som køkkenet, så der skabes en visuel sammenhæng på tværs af boligen. Valget af messingarmatur, håndklædevarmer m.m. passer til husets stil med messing-dørhåndtag og hængsler på vinduer osv.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Hvis jeg kan mærke, at der er kemi, og vi kan finde ud af noget sjovt sammen, så springer jeg ud i det. Jeg ser mig selv som en sparringspartner, som skubber til mine kunder og som kommer med forslag. Derfor er det vigtigt, at jeg kan mærke, at vi er på bølgelængde. Med Mette og Peter var der kemi med det samme! — Nanna Wistoft, indretningsarkitekt
Bad med marmor og messing
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Soveværelse med sildebensparket, gardiner i loftet og smuk seng

I soveværelset har Nanna designet sengegærde og senge skørt. Puder i vintagemønster designet af Nicole Faber er fra Ete Living. Dyner og sengetøj er fra Geismars.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Smuk gang med bue

Kig gennem gang, badeværelse og børneværelse illustrerer, hvordan farverne er koordineret overalt. Farverne i billedet af Pierre Bompain, fra Epic decor, spiller sammen med farven på væggen og tapetet på børneværelset.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Murermestervilla i Charlottenlund

Den smukke murermestervilla set fra haven.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Soveværelse med kig til altan og lange gardiner

Fra soveværelset har man en lille altan, hvorfra man kan se ud over haven. Gardinerne er fra Holkenberg Gardiner.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Terrasse med lounge-møbler

Terrassen skaber en blid overgang mellem udestue og have. Kurvestolene er fra Gubi.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Udestue med vintagemøbler, Thonet-stole og planter

Udestuen er blevet udstyret med marmorfliser og gardiner, som bløder rummet op. Der er tilmed tilført varme med et antikt spisebord, fire Thonet-stole, keramik fra Christian Bruun samt en rattanlampe og en rattanvase fra mitchp.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Indretningsarkitekt Nanna Wistoft

Indretningsarkitekt Nanna Wistoft