Sengegavl, sort skammel, sort sengelampe, sengebord i træ
© Simone Christensen

Se den lille bylejlighed på kun 65 m2

Simone og hendes kæreste er flyttet fra 97 til 65 m2 og giver råd til, hvordan man indretter et lille hjem.

Fra stort til småt

Det er noget af en bedrift at flytte fra 97 m2 til blot 65 m2, for når vi er nede i den størrelsesorden, betyder 32 m2 enormt meget.

På trods af dette har Simone og hendes kæreste brugt det seneste år på at indrette deres nye hjem i Århus. Og selvom hjemmet kun er 65 m2 fordelt på to værelser, har de formået at få plads til alt det, de har brug for - og sågar et gamer-skrivebord.

Her kan du se lejligheden og læse, hvilke tanker parret har gjort sig om indretningen. De giver dig samtidig deres bedste råd til, hvordan du indretter et lille hjem.

Vi er flyttet fra 97 m2 til 65 m2, så det har været rigtig svært at finde plads til alle vores møbler — Simone Christensen

Hvor stor er jeres lejlighed?
Det er en 2-værelses lejlighed med et bruttoareal på 65 m2. Vi bor i et nybyggeri, så det er nok nærmere 45 m2 til beboelse, da opgang, altan og de tykke vægge tæller med.

Hvor mange bor I i lejligheden?
Vi bor min kæreste og jeg.

Hvad har været den største udfordring i forbindelse med indretning af jeres lejlighed?
Det har været rigtig svært at finde plads til alle vores møbler og forskellige ting og sager. Derfor har vi solgt en masse og været nødt til at erstatte tingene med mindre møbler.

Faktisk var det også svært at finde en løsning til min kærestes gamer-skrivebord, især fordi jeg ikke ville have det til at stå helt synligt fremme i stuen af hensyn til æstetik og lydniveau.

Derfor endte vi med at vælge denne lejlighed, da den havde den bedste planløsning for os, så han kan sidde ved skrivebordet for sig selv ude i vores lukkede køkken.

Hvad er efter jeres mening den bedste løsning i jeres lejlighed?
Vores reolvæg. Den er praktisk, da den nederste del af reolen er indrettet med låger, hvilket vil sige, at vi har en masse god opbevaringsplads, hvor vi kan gemme alt vores rod væk.

Og så er reolen også æstetisk, fordi vi kan stille pyntegenstande på reolens åbne hylder, da vi for eksempel ikke har nogen vindueskarme eller anden bordplads.

Hvad har I prioriteret ifm. indretningen af jeres hjem?
Vi har prøvet at finde de bedste løsninger i forhold til at kombinere æstetik og praktik for os begge.

Det er ikke altid lykkedes, og jeg må indrømme, at jeg som regel hælder mere til æstetikken end praktikken. Jeg har nemlig lært, at jeg hurtigere får lyst til at udskifte tingene, hvis jeg går med en hurtig og praktisk løsning.

Hvad gør I helt konkret med opbevaring i jeres lejlighed?
Vi bruger kasser under vores seng til at opbevare en hel del - primært håndklæder og sengetøj. Derudover bruger vi også vores Billy-reol fra Ikea til opbevaring.

Resten af vores ting opbevarer vi i vores kælderrum, som vi egentlig kunne - og burde - halvere indholdet af, hvis vi satte tid af til det.

Hvad er jeres bedste råd til at få det meste ud af kvadratmeterne?
Minimer og sorter. Det hjælper at have færre ting, og det hjælper at vælge møbler, som er multifunktionelle og lette i udtrykket.

LÆS OGSÅ