Parisisk oase på Østerbro

Lejligheden var total istandsat, men manglede hygge og varme og fik derfor en større make-over.

gang fliser lejlighed østerbro
© Mikkel Adsbøl

I Helle Boiers hjem forbinder gangen flere af lejlighedens rum. De store spejle på væggen hang der, da Helle flyttede ind. De bidrager, sammen med fliserne fra Made a Mano, til den helt rette atmosfære i boligen.

En stor make-over

Da Helle Boier flyttede ind i lejligheden på Østerbro for seks år siden, var den total istandsat. Alligevel følte hun, at der manglede noget. Hun ønskede sig et hyggeligt og varmt hjem. Køkkenet skulle indbyde til at slå sig ned med en kop kaffe, og soveværelset skulle være så luksuriøst, at det føltes som at være på et hotel. Så for to år siden gav hun sig i kast med en større make-over, der bestod i at male lejligheden i farver, der ville skabe en omfavnende og indbydende atmosfære.

– Jeg søgte råd hos butikken Rue Verte i København i forhold til farvevalg og generel inspiration til indretningen. Der er ingen tvivl om, at de nye farvevalg har betydet, at lejligheden fremstår mere hyggelig og intim, siger Helle Boier.

Hvert rum fik sin farve og gulvtype, som har givet det en særlig hulestemning. Rummene i lejligheden er meget store og har flere meter til loftet, men de valgte farver og mønstre indrammer rummet og giver det varme.

– Lejligheden føles ikke længere så stor og rungende tom. Tværtimod føler jeg mig altid tryg og hjemme, smiler Helle Boier.

gang fliser lejlighed østerbro
© Mikkel Adsbøl

Farven i gangen hedder Copperstone og er fra Zoffany. Det enkle bord og lampen giver et varmt lys i entreen. De er begge fra Rue Verte. Fra entreen er der indgang til køkkenet.

Referencer til det franske

Ud over farver og mønstre er der to gennemgående elementer i indretningen. Det ene element er de tydelige referencer til det franske.

– Vi er som familie nok en smule frankofile. Siden mine piger var små, har vi tilbragt de fleste somre i Sydfrankrig, og det afspejles i min boligindretning, forklarer hun.

Det franske kommer særligt til udtryk i lejlighedens smukke Made a Mano-fliser, der pryder både køkken, bad og entré. En anden fransk ingrediens i Helles pariserhjem er de skodder, som den tidligere ejer fik produceret til at hænge foran samtlige vinduer i lejligheden. Når lyset trænger igennem skodderne, bliver hjemmet prydet med et indbydende, blidt skær, som kommer fra solens stråler.

– Jeg ville ønske, at Københavns lejligheder var bygget mere som de parisiske med vinduer fra gulv til loft, siger Helle Boier drømmende.

østerport lejlighed port
© Mikkel Adsbøl

Den majestætiske og nyrenoverede port slår tonen an, før man træder indenfor i Helles pariserhjem i hjertet af Østerbro.

Intim og hyggelig hulestemning

Det andet element, som går igen i både badeværelse, spisestue og soveværelse, er hørprodukterne. Alle duge, viskestykker, håndklæder, sengetøj og morgenkåber er lavet af hør. Tekstilerne bidrager, ligesom farverne, til den intime og hyggelige hulestemning. Helle Boier har, ud over sit job som excutive assistent i et revisions- og konsulentfirma, et agentur med hørprodukter, kaldet The Robe.

– Hør fortjener en renæssance. Vi har i The Robe en mission om, at få danskerne til at udskifte køkkenrullen og papirservietterne med stenvaskede hørstofservietter – en lille hverdagsluksus, der også er god for miljøet, lyder det fra Helle Boier

Helle Boier morgenkåbe
© Mikkel Adsbøl

Helle ses her i sin 100 % økologiske hørmorgenkåbe, der er The Robe’s flagskib i kollektionen.

østerbro gård trappe havemøbler
© Mikkel Adsbøl

Den lille gård er Helles private oase, hvor hun og familien griller, når vejret tillader det. Særligt trappen har en speciel plads i Helles hjerte. Her elsker hun at sidde og nyde sin kaffe om morgenen, før familien vågner. De franske Fermob-møbler er ligesom dem, der står i Luxembourghaven i Paris. Stolene og bænken er fundet på Den Blå Avis.

køkken fliser stol bord indretning
© Mikkel Adsbøl

Køkkenet er malet i farven Copperstone. Helle har valgt at male skabslåger og vægge i samme farve i både køkken, gang og badeværelse. Lågerne er malet med en særlig teknik. Først er det håndstrøget og derefter sprøjtelakeret med fem lag lak. Det er et snedkerlavet køkken af Bruno Hansen Furniture. Fliserne er fra mærket Made a Mano.

spisebord stue spisebordsstole lampe
© Mikkel Adsbøl

Det marokkanske tæppe på gulvet er fra Marokko Indretning i Charlottenlund. Sammen med det mørke gulv og farven City Grey på væggene skaber det en hyggelig hulestemning, som var Helles ønske, da hun gav lejligheden en make-over for et par år siden. Standerlampen, ved siden af vinduet er fra Fil de Fer. Den er produceret af et fransk ægtepar, som har lavet lampeskærmene ud af damaskduge og brudekjoler. Lamperne over spisebordet er fra Ilva.

køkken stue pejs indretning
© Mikkel Adsbøl

Åbningen fra spisestuen til køkkenet viser det elegante farvespil mellem rummene. Til højre i billedet ses siden af den store engelske pejs, som den tidligere ejer fik installeret. Og selvom familien ikke bruger den som varmekilde, så er de glade for dens smukke ydre og fylder den med stearinlys om vinteren.

stue sofa sofabord kommode stuk
© Mikkel Adsbøl

Stuen har, som resten af lejligheden, den særlige franske feeling. Her er væggene malet i farven Elephant Grey fra Zoffany. Sofabordet fra Rue Verte består af en puf med en bakke ovenpå. Denne løsning giver et blødere look end et traditionelt bord, men er stadig fuldt funktionelt. Bordlamperne er også fra Rue Verte.

soveværelse natbord sengebord sengetøj
© Mikkel Adsbøl

Soveværelset er nærmest helligt for Helle. Når hun træder ind i dette rum, ved hun, at nu er hun hjemme. Væg til væg-tæppet bidrager i høj grad til denne følelse af velvære. Sengetæppet er lavet af gamle indiske sarier, og puderne er fra Tine K Home. Sengetøjet er i stenvasket hør i en svag lysegrå farve. Væggene er malet i farven Silver fra Zoffany.

klinkebord ikon københavn standerlampe
© Mikkel Adsbøl

På datteren Benedictes værelse er der malet med farven Half Silver. Det lave lyserøde klinkebord er fra Ikon København, og standerlampen er fra Rue Verte.

soveværelse spejl skabe opbevaring
© Mikkel Adsbøl

Soveværelset ses her fra en anden vinkel. De store fra-gulv-til-loft-skabe er produceret af Bruno Hansen Furniture. Spejlet er et arvestykke, og den lille kuffert er fra det italienske mærke Brics.

badeværelse fliser spejl toilet
© Mikkel Adsbøl

Gæstebadeværelset er malet i samme farve som køkkenet og entreen. Malingen i hele lejligheden er af mærket Zoffany og købt hos interiørbutikken Rue Verte. Farven her hedder Copperstone. De smukke lavastensfliser fra Made a Mano, har den tidligere ejer fået lagt i store dele af lejligheden. Toiletspanden er fra Vipp, og håndklædet er et af de luksuriøse hørprodukter, som Helle driver agentur på.