Jagten på drømmeboligen
Da Kathrine Iversen og Christian Poulsens store husjagt startede for tre år siden, kiggede de først efter nye rækkehuse ved Amager Strand.
Men de havde svært ved at forlige sig med de få kvadratmeter og den lidt for praktiske byggestil. Uanset hvor mange plantegninger Christian lavede, kunne de ikke få plads til deres møbler.
Den perfekte lejlighed
Netop møbler og kunst er essentielt for parret, hvis liv og hverdag er centreret omkring design, da begge arbejder for House of Finn Juhl – Onecollection.
Så da Kathrine fandt den charmerende herskabslejlighed fra 1911 på 140 m², kunne de med det samme se mulighederne i de store højloftede rum, og stilmæssigt var det den perfekte ramme til deres møbler.
– Her kan vi frådse lidt med pladsen, og det elsker vi. Lige nu nyder vi de store stuer, hvor der er plads til, at møblerne kan stå frit i rummene, fortæller Kathrine.
En renovering i parrets stil
Der skulle laves nyt køkken, badeværelset skulle shines op, og de gamle fyrretræsgulve skulle slibes, og der skulle males.
Derudover har parret tilført lejligheden nogle ekstra detaljer, som passer til deres klassiske stil, som eksempelvis radiatorskjulere og en indbygget skabsvæg i soveværelset.
Med moderne køkken i kontrast til den klassiske stil
– Vi ville også gerne tilføre et moderne element, så det blev et sort, minimalistisk køkken. Det er et Ikea-hack, hvor vi så har fået en snedker til at indbygge vinkøleskabet samt lave en bænk ved vinduet, fortæller Kathrine og fortsætter:
– Grebene er i bruneret messing, som bliver mere shiny der, hvor hænderne dagligt griber fat. En lille detalje, vi holder meget af, fordi vi godt kan lide, at tingene udvikler sig og har et liv i sig selv.
Rum til at leve
Selvom Kathrine og Christian bor med skandinavisk møbeldesign i særklasse, har parret en utrolig afslappet holdning til deres designerhjem.
– At ting gerne må have et liv i sig selv, er en rød tråd i vores tilgang til lejligheden. Mange tror, at vi er vildt emsige med vores ting, og at det ikke er et børnevenligt hjem. Men vi ser sådan på det, at fedtede fingre også bare er patina, så det gør ikke noget. Naturlæderet står bare og bliver mørkere og mørkere og pænere og pænere.
En svaghed for kunst
Når det kommer til kunst, er begge enige om, at det skal være af den slags, som man bliver nødt til at tage stilling til, og kunsten er der, hvor de tør mere. Lige nu er de optagede af Rose Eken og hendes hverdagsobjekter i ler, Karl Monies’ krukker og Per Ahlmanns nærmest surrealistiske skulpturer, som de har flere af.
– Kunst og design er lidt ligesom Alice i Eventyrland. Når man først kommer ned i kaninhullet, så er det bare uendeligt; nogle gange ender det godt, andre gange ender det slet ikke, fortæller Christian.
Et mix af nyt og gammelt
Men der sniger sig også lidt nyt møbeldesign ind, som eksempelvis Carsten in der Elst, som parret for nylig har investeret i. De er begge vilde med hans tilgang til design; skamlerne er lavet af fyrretræslægter og overskudsbyggematerialer, som bliver limet sammen og derefter drejet.
– De overdimensionerede, nærmest tegneserieagtige former er fantastiske. Hans tanke er, at så lidt materiale skal gå til spilde som muligt, og det kan vi godt lide. Men generelt er vores møbler købt med henblik på, at de med lidt læderfedt eller en olieklud kan holde for evigt.