Charlotte Blomus bolig
© Line Thit Klein

I et flydende rækkehus i Sydhavnen er stilen enkel, raffineret og minimalistisk

I den københavnske Sydhavn er et flydende rækkehus indrettet som indbegrebet af klassisk, skandinavisk minimalisme dybt forankret i danske designrødder og med sans for kvalitet.

Fra villa-livet til livet ved vandet

– Jeg var bare færdig med stor have-fasen af mit liv, griner Charlotte Thorhauge Bech, kreativ direktør for Blomus, som forklaring på, hvorfor hun og familien begyndte at kigge sig om efter noget nyt for tre år siden.

De befandt sig på det tidspunkt i en villa – med dertilhørende stor have – i Dragør, hvor de også havde en båd fortøjet i havnen.

Så da et projektbyggeri forestået af Årstiderne Arkitekter i Sydhavnen i København dukkede op på deres radar, var det pludselig en mulighed for at bibeholde en del af deres livsstil, som de ikke var færdige med: livet ved vandet.

Charlotte Blomus Bolig

Store vinduer sørger for godt lys indendørs næsten uanset vejret. En lille lampe har dog fundet vej til stuen – den er designet af Jonas Wagell for Menu.

© Line Thit Klein
Charlotte Blomus bolig

Charlotte var på udkig efter et nyt sofabord i forbindelse med flytningen for to år siden og overvejede i første omgang Poul Kjærholm. Men hun besluttede sig i stedet for at gå nyere til værks med et i marmor af Danielle Siggerud for Menu, der klæder resten af møblementet helt enormt godt. Tæppet under bordet, der med sin bløde overflade nærmest inviterer til bare fødder, har Charlotte fundet på en rejse til Indien. Sofaen er fra Interstudio, reolen er Poul Cadovius’ design fra 1948, og Poul Kjærholm har også en plads i form af stolen PK22.

© Line Thit Klein

Gode materialer og skandinavisk stil

For to år siden rykkede de så ind i ét af syv rækkehuse på Teglholmen, der har sit navn fra sin tid som Københavns teglværksbastion og er en del af et gammelt industrikvarter, der langsomt har udviklet sig til også at huse beboelsesområder.

Foruden at have en ideel placering var rammerne også skabt i materialer, som passede godt til Charlotte og familiens ønsker: Fredsted-trægulve, køkken og badeværelsesmøbler fra Køkkensnedkeren og betontrappe imellem husets etager.

Stilen, de har indrettet sig med, er gennemført skandinavisk: enkel, raffineret, minimalistisk. Her er en afdæmpet farvepalet i støvede naturnuancer og klassisk interiør mikset med nyere design tilført få udvalgte elementer af personlige objekter, der står familiens hjerte nær. Som eksempelvis malerier af den nu afdøde kunstner Frans Kannik, der var en god ven af familien.

Charlotte Blomus Bolig

Det er Charlotte, der har valgt marmorpladen i sorten Pietra Grey som vægbeklædning mellem køkkenbord og overskabe, som giver masser af liv til en ellers monokrom farvesætning. På bordet står der forskelligt service fra Blomus, bl.a. fra serien Sablo, og en tekande af Theresa Rand.

© Line Thit Klein
Charlotte Blomus Bolig

Det er Køkkensnedkeren, der står bag alle køkkenelementerne. Den sorte farve på fronterne virker knap så hård, fordi den konstant bliver ramt og blødt op af dagslyset.

© Line Thit Klein

De smukkeste designs flytter altid med

– Jeg har flyttet meget i mit liv, og det er altid en kærkommen mulighed for at kigge nærmere på, hvad man har fået samlet sammen. Huset her er mindre end det, vi kom fra, så der er blevet frasorteret en del. Få ting har fulgt mig i alle årene: Poul Henningsens Koglelampe, som jeg synes er et af de smukkeste stykker design, der findes, og Frans’ malerier, forklarer Charlotte.

Hun har en forkærlighed for naturmaterialer som egetræ, kashmir, marmor og hør, hvilket også ses i hjemmet, og er, hvad hun med et smil kalder “arbejdsskadet”, når det kommer til interiør.

Inden hun blev headhuntet som kreativ direktør for det tyske interiørbrand Blomus for fem år siden, var hun kreativ direktør hos danske Broste Copenhagen.

Charlotte Blomus Bolig

Charlottes favoritdesign, PH’s Koglelampe, hænger over spisebordet, der er sat sammen af bukkeben fra Hay og bordplade af røget egetræ. Syverstolene er Arne Jacobsens design, det samme er sofaen, som han lavede sammen med Flemming Lassen.

© Line Thit Klein
Charlotte Blomus Bolig

Blomus hovedsæde ligger i Sundern lidt uden for Düsseldorf, og Charlotte rejser derned med forskellige intervaller. Derfor har et veludstyret hjemmekontor også været alfa og omega for hende, allerede inden resten af verden også fik brug for det for et par år siden. Foruden et skrivebord står Maria Bruuns charmerende runde bord fra Fredericia i et hjørne. Det bliver brugt til møder og som arbejdsbord til kollektionsprøver.

© Line Thit Klein
Charlotte Blomus Bolig

Træ i forskellige former og med forskellig finish er et gennemgående element på Charlottes kontor. På de to podier står der henholdsvis en skulptur af Poul Isbak og en japanskinspireret skål med blomster.

© Line Thit Klein

Rolig atmosfære i hjemmet

– Jeg omgiver mig med og forholder mig konstant til produkter, så herhjemme har jeg brug for en mere rolig atmosfære, forklarer hun og fortsætter:

– Jeg er nok også en af dem, i hvem den danske designarv sidder dybt – det være sig fornemmelsen for kvalitet og materialer. Jeg oplever også konstant, at de mennesker, jeg møder i mit arbejde, refererer til det. Det er ikke ret lang tid siden, at jeg mødte en udenlandsk designer, der syntes, det var helt vildt, hvordan dansk design er integreret overalt, lige fra når man kommer ud i lufthavnen til på caféer. Og det er jo rigtigt – vi bliver eksponeret for design overalt i det offentlige rum her i Danmark, siger hun.

Charlotte Blomus Bolig

Til skrivebord er valget faldet på den tyske arkitekt Egon Eiermanns design, hvis elementer af stålben og træplade med sort overflade passer smukt sammen med Bernard Schottlanders lampe og bogkasserne fra Trævarefabrikernes Udsalg, som Charlotte har givet en omgang olie, inden de kom op på væggen. Stolen er designet af Paul Leroy for Paustian.

© Line Thit Klein
Charlotte Blomus Bolig
© Line Thit Klein

En følelse af fællesskab

Foruden at være kommet godt på plads er familien også faldet rigtig godt til i deres nye kvarter. Og det på en helt anden måde end forventet.

– Vi bor i ét af syv huse, som ligger på række på en bro ud i vandet, og alle flyttede ind nogenlunde samtidig. Og vi har bare fundet hinanden, så det er endt med, at det føles lidt som at være rykket ind i et bofællesskab.

Vi har bestemte tidspunkter, hvor vi bader – det gør vi året rundt – og spiser sammen. Det havde jeg slet ikke set komme, og når man er, hvor vi er i livet, så regner man ikke lige med, at det er en boform, man kommer til at opleve. Det har været en dejlig overraskelse.

Charlotte Blomus Bolig

Ro og enkelthed i soveværelset skabt af ganske få elementer: sengetøj fra The Ordinary, en smuk lampe fra Ferm Living, der ligner, den hænger søvnigt med hovedet, et sengetæppe fundet i Indien og kollektions-prøvepuder fra Blomus.

© Line Thit Klein
Charlotte Blomus Bolig

En rød tråd i udtryk og materialer binder hele huset sammen, og badeværelset er ingen undtagelse. Møblet er lavet af Køkkensnedkeren, og armaturet er fra Grohe. Den
lille bakke med produkter er fra Blomus.

© Line Thit Klein