Hop ombord på husbåden med et knivskarpt snedkerkøkken

Husbådens ejere har en helt særlig sans for design og godt håndværk, hvilket tydeligt kommer til udtryk i deres skønne snedkerkøkken.

Snedkerkøkken med grønne planter og naturligt lys

Husbåden har fået et snedkerkøkken i eg, lavet af Malte Gormsen Møbelsnedkeri. Træet giver fin kontrast til de hvide overflader i det store, lyse rum og blender perfekt ind i bådens stil. Den brune bordplade med fossiler i understreger familiens smag for originale løsninger. Den er også leveret af Malte Gormsen, som også har tilrettet vinduespartiet, så det passer til køkkendesignets mål og linjer.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Veludførte snedkerløsninger

I en af Københavns mange kanaler ligger en husbåd i særklasse. Den er i tre etager og bærer præg af interesse for gedigent håndværk. På alle dæk er der mange specialudførte snedkerløsninger, lige fra skydedøre og plankegulve til et helt nyt snedkerkøkken.

Spiseplads med masser af lys fra vinduerne

Det lysolierede spisebord og stolene er fra Malte Gormsens eksklusive møbelserie, og den høje marmorvase ligeså. Design af Space Copenhagen.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Et enkelt køkken i egetræ

Familien havde gennem et stykke tid ønsket sig et egetræskøkken, som kunne passe ind i husbådens særlige stil. Derfor kontaktede de Malte Gormsen Møbelsnedkeri, som de kendte fra tidligere, bl.a. for deres eksklusive møbelserie, og så havde snedkeriet også lavet snedkerarbejde på husbåden tidligere.

Drømmen var at få snedkereret et enkelt køkken i egetræ med ekstra opbevarings- og bordplads. Løsningen blev et skuffekøkken med to køkkenøer. Der var også et ønske om, at de to øer skulle være mobile, så derfor er der blevet udviklet et løftesystem specielt til disse moduler med tilbehør i messing. Løftesystemet giver mulighed for at køre dem ud på terrassedækket, selv med tunge tallerkener og service i.

Smukt køkken-alrum i lyse nuancer og træ

Snedkerkøkkenet er lavet i lysolieret eg med messingdetaljer i form af vask, Quooker og speciallavet emhættekasse. Detaljerne giver både varme og en snert af et maritimt udtryk, som passer ind i resten af husbådens indretning og stil. De to køkkenøer giver god ekstra opbevaringsplads, og der er udviklet et specialfremstillet løftesystem, som giver mulighed for at køre dem ud på dækket af båden.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

En lys og beskyttende overfladebehandling

Selve køkkenet er opbygget med gennemgående sider, der går fra bordplade til gulv, og som giver en stram opdeling af skufferne i køkkenet. Derudover er det skuffernes udtryk og forløbet i træet, der skaber de vandrette linjer.

Den lange køkkenbordsside har en eksklusiv brun stenplade med fossiler i som top, og de to øer har egetræsbordplader,
som matcher køkkenskufferne.

Alle skuffer er lavet i massivt egetræ, og korpus er lavet i krydsfiner beklædt med egetræsfiner. Overfladebehandlingen af egetræet er en af Malte Gormsens egenudviklede farver, hvor der er en anelse hvid i, så træet fremstår som ubehandlet og lyst i udtrykket. Denne overflade beskytter træet, men gør også, at det ikke med tiden bliver gulligt i farven.

Snedkerkøkken i egetræ
© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Et nyt vinduesparti var nødvendigt

Vask, Quooker og andre detaljer er udført i messing ligesom en speciallavet emhættekasse, som giver køkkenet et afslappet, eksklusivt udtryk.

Under udfærdigelsen af tegningerne til køkkenet blev det tydeligt, at vinduespartiet ikke passede sammen med det nye køkkens mål og stil. Derfor blev vinduespartiet i køkkenet lavet helt om, så det i dag passer til køkkenets udformning og æstetik.

Keramik og planter på køkkenbord

Keramikken på køkkenbordet og på det lille sidebord er fra Gurli Elbækgaard.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Finessen ligger i detaljerne

Selve køkkenet er i bund og grund meget enkelt i designet, og finessen ligger i detaljerne, som der er arbejdet rigtig meget med, og som er udfærdiget helt korrekt efter alle kunstens regler. Det får køkkenet til snedkermæssigt at fremstå snorlige i al sin enkelhed.

Køkkenskuffe

Alle skufferne i køkkenet har et soft close-system, fingertappede detaljer og bestikindsats i lysolieret eg.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna
Hyggekrog i hjørnet af husbåden

Det lille sidebord, MG203, er lavet i lysolieret eg med stenplade på toppen. Design af Space Copenhagen.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna