
Klaus og Sofie valgte køkken-alrummet fra: "Faktisk gik vi tilbage til den originale planløsning"
Det betyder blandt andet, at køkkenet stadig er i et rum for sig. Alt for meget ville gå tabt, hvis køkken-alrummet skulle realiseres. Gå på opdagelse i det bjergtagende hus her.
AfForelsket i det gamle hus
På en charmerende villavej på Frederiksberg finder du et smukt gammelt hus fra 1924.
Her bor Sofie og Klaus som en sammenbragt familie med deres tilsammen fem børn.
Familien boede før i en 180 m2 stor Frederiksberg-lejlighed, men under COVID-19-nedlukningen fik de kuller og besluttede sig for at finde et hus med have.
De forelskede sig i det gamle hus med alle dets krinkelkroge, niveauforskelle og charmerende detaljer.
Noget, familien dog ikke fandt charmerende, var de klikgulve, som huset var blevet udstyret med af tidligere ejere, og som slet ikke passede til husets oprindelige stil.
Udskiftningen af dem blev katalysator for en gennemgribende renovering, hvor der både blev lavet nyt køkken, nyt badeværelse, ny garderobeløsning med mere. Særligt det nye køkken endte med at blive en større operation.
– Opbygningen af det gamle køkken fungerede ikke for os. Vi ville gerne skabe et bedre flow i, hvordan man arbejder i et køkken. Kigger man på husets plantegning, ville man nok i en moderne kontekst have lagt væggen ned ind til spisestuen for at få et stort køkken-alrum. Men vi syntes, det ville være synd – dels fordi det ville betyde, at de meget smukke gamle skabe, som findes på den anden side af væggen, i så fald skulle rives ned, dels fordi det ville være synd for huset. Der er jo en arkitekt, som i sin tid har tegnet det, som det er, så det ville være at gøre vold på huset. Faktisk gik vi tilbage til den originale planløsning, fortæller Sofie.
I det hele taget har det været vigtigt for familien at bevare husets ånd, og det har været en rettesnor igennem hele renoveringsprocessen.
– Når man træder ind i huset, kan man mærke, at det har bevaret sin sjæl. Jeg oplever nogle gange, når man kommer ind i virkelig gamle huse, at de er blevet for renoverede, at væggene er for lige, at der ikke er nogen små render i dørene osv. For mig mister et hus lidt af sin charme, når man renoverer det for meget. Jeg synes, vi har balanceret det her, så man stadigvæk føler, at man kommer ind i et gammelt hus, siger Sofie.


Det ene projekt tog det andet, og da parret først var i gang med en større renovering, blev det både til et walk-in-closet med interiør fra Garde Hvalsøe samt et nyt badeværelse på førstesalen. Her også med badeværelsesmøbel fra Garde Hvalsøe. Her udgøres farvestrejfet af en skammel fra Artek i en klar gul.
