Vaniljeis med chips og caviar
© HAV TorvehallerneKBH - Anthon Unger

Vanilje-is med chips og caviar

Is, chips og caviar... Måske ikke en kombination, man typisk ser i en dessert - men bare vent, til du har smagt denne. Du vil takke os!

Vanilje-is med chips og caviar

Is, chips og caviar... Måske ikke en kombination, man typisk ser i en dessert - men bare vent, til du har smagt denne. Du vil takke os!

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Vanilje-is med chips og caviar

  • 4 stk. jordskokker
  • 50 g ristede, afskallede hasselnødder
  • 50 g sukker
  • ½ Nip salt
  • 25 g Baerii caviar (fx fra ROGN)
  • ½ Pak. vaniljeis (den bedste, du kan finde)

Sådan gør du

  1. Varm smagsneutral olie op til 180 grader.
  1. Imens skærer du jordskokker meget tyndt på et mandolinjern.
  1. Fritér dem til de er sprøde ”chips”.
  1. Smelt sukkeret til det er gyldent, hvorefter salt og hasselnødder kommes i.
  1. Det hele køles af og blendes, så det bliver til en flydende praliné.
  1. Anret pralinéen i bunden, jordskokkechipsene kommes på, læg så en kugle is på og tilføj en generøs mængde caviar på toppen.