Grønsager på grill
© TIA BORGSMIDT

Grønsager på grill med gremolata

Sæsonens velsmagende grøntsager smager af sommer, og efter en tur på grillen bliver de endnu bedre.

Grøntsager på grill med gremolata

4 Personer

Giv dine grøntsager ekstra smag ved at tilberede dem på grillen. Anret de grillede grøntsager på et fad, drys gremolata over, og krydr med flagesalt og peber.

Det skal du bruge:

Grøntsager på grill

  • 12 grønne asparges
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 bundt forårsløg
  • 300 g små tomater på stilk
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • Flagesalt og peber

Gremolata

  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • Revet skal af 1 citron

Sådan gør du:

Grøntsager på grill

  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene.
  2. Skær squash og aubergine i skiver.
  3. Skær top og bund af forårsløg og fjern de yderste blade.
  4. Pensl alle grøntsagerne med lidt olie og krydr med hakket rosmarin, flagesalt og peber.
  5. Grill grøntsagerne på en varm grill eller en grillpande til de er møre og har fine grillstriber.

Gremolata

  1. Skyl og hak basilikum og vend med presset hvidløg og revet citronskal.

TIP:

De grillede grøntsager kan også serveres som en salat. Vend da grøntsagerne med kogt bulgur eller en rest nye kogte kartofler og smuldret fetaost.