Grønne arancini med mojo verde

Den perfekte snack til både hverdag og fest!

Grønne arancini
© Stine Christiansen

Grønne arancini med mojo verde

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Arancini

  • ⅓ spsk. olivenolie
  • 8⅓ g smør
  • bananskalotteløg
  • 50 g risottoris
  • ⅓ dl tør hvidvin
  • ¼ l bouillon
  • bdt. bredbladet persille
  • 41 g spinat
  • salt og peber
  • 16 g revet parmesan
  • 33 g mozzarella i små tern
  • 16 g rødkit, fx taleggio
  • mel
  • ½ æg
  • 33 g rasp
  • ¼ l vindruekerneolie

Mojo verde

  • lille bdt. bredbladet persille
  • Blade fra fem stilke oregano
  • fed hvidløg
  • grøn peberfrugt
  • ⅓ tsk. spidskommen
  • ½ spsk. sherryeddike
  • ⅓ dl olivenolie

Sådan gør du:

  1. Sautér finthakket skalotteløg i smør og olie ved lav varme, tilsæt ris, og sautér endnu et par minutter.
  1. Hæld hvidvin over, og kog ind til det halve.
  1. Tilsæt bouillon, og lad det simre ca. 25 min. for svag varme. Rør jævnligt.
  1. Findel persille og spinat, og rør det i risottoen.
  1. Smag til, og vend til sidst osten i.
  1. Sæt den til afkøling, og tril den til 32 små kugler. De kan laves dagen før.
  1. Vend kuglerne i mel, dernæst sammenpisket æg og til sidst rasp.
  1. Varm olien op i en gryde, og steg kuglerne 8-10 stk. ad gangen, til de er gyldne og sprøde.
  1. Findel persilleblade, oregano, hvidløg og peberfrugt i tern i en multihakker eller foodprocessor.
  1. Krydr med spidskommen, sherryeddike, salt og peber, og rør olien i.
  1. Servér mojoen til de nystegte varme arancini.

Læs også: