Stegte blæksprutter med citronmayonnaise og sprød salat med vinaigrette
4 Personer
De stegte blæksprutter smager af sydens sol og sommer. Servér dem uformelt med hjemmerørt citronmayonnaise, sprød salat og et glas køligt hvidvin.
Det skal du bruge
Citronmayonnaise
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk. grovkornet sennep
- ½ tsk. flagesalt
- 1- 1 ½ dl olivenolie eller smagsneutral olie
- Revet skal og saft af ½ citron
- Peber
Sprød salat med vinaigrette
- 2 hjertesalater
- Saft af 1 citron
- 1 tsk. sennep
- 1 spsk. citronmayonnaise (den hjemmelavede)
- 3 spsk. olivenolie
- Flagesalt
Stegte blæksprutter
- Ca. 600 g rensede blæksprutter, fersk eller optøet
- 2 æg
- 2 dl pankorasp
- 4 spsk. majsmel
- 1 tsk. flagesalt
- 3 dl olie til fritering
Sådan gør du
Hjemmerørt citronmayonnaise
- Pisk æggeblommer med sennep og salt.
- Tilsæt olien gradvist, mens der fortsat piskes, indtil mayonnaisen tykner.
- Smag til med citronskal og -saft og peber.
Sprød salat med vinaigrette
- Skyl salaten, og slyng den tør.
- Rør citronsaft med sennep, citronmayonnaise og olivenolie, og smag til med salt og peber.
- Vend vinaigretten i salaten.
Stegte blæksprutter
- Skær blæksprutten i ringe på ca. ½ cm.
- Rør æggene sammen.
- Bland rasp med majsmel og salt.
- Vend blæksprutterne først i æg og dernæst i raspblandingen.
- Varm olien op, og steg blæksprutteringene til de er gyldne og sprøde, ca. 3-5 min.
- Læg de færdige blæksprutter på fedtsugende papir.
Servering
- Anret blæksprutteringene på et fad, og drys med flagesalt.
- Servér med citronmayonnaise og salat.