Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Stegte blæksprutter med citronmayonnaise og sprød salat med vinaigrette

En lækker sommerspise, der vil vække minder fra sydens sol og de lune sommeraftener. Få opskriften her!

Stegte blæksprutter

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær - Danske blæksprutter er en noget overset delikatesse – brug dem i denne dybstegte udgave, som alle vil kunne lide. Bakke i stentøj fra House Doctor, lille træskål fra Kay Bojesen, lille keramikskål fra H&M Home, træskeer privateje, træskål fra The Travelling Band og hørserviet fra Merci Merci.

Stegte blæksprutter med citronmayonnaise og sprød salat med vinaigrette

4 Personer

De stegte blæksprutter smager af sydens sol og sommer. Servér dem uformelt med hjemmerørt citronmayonnaise, sprød salat og et glas køligt hvidvin.

Det skal du bruge

Citronmayonnaise

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk. grovkornet sennep
  • ½ tsk. flagesalt
  • 1- 1 ½ dl olivenolie eller smagsneutral olie
  • Revet skal og saft af ½ citron
  • Peber

Sprød salat med vinaigrette

  • 2 hjertesalater
  • Saft af 1 citron
  • 1 tsk. sennep
  • 1 spsk. citronmayonnaise (den hjemmelavede)
  • 3 spsk. olivenolie
  • Flagesalt

Stegte blæksprutter

  • Ca. 600 g rensede blæksprutter, fersk eller optøet
  • 2 æg
  • 2 dl pankorasp
  • 4 spsk. majsmel
  • 1 tsk. flagesalt
  • 3 dl olie til fritering

Sådan gør du

Hjemmerørt citronmayonnaise

  1. Pisk æggeblommer med sennep og salt.
  2. Tilsæt olien gradvist, mens der fortsat piskes, indtil mayonnaisen tykner.
  3. Smag til med citronskal og -saft og peber.

Sprød salat med vinaigrette

  1. Skyl salaten, og slyng den tør.
  2. Rør citronsaft med sennep, citronmayonnaise og olivenolie, og smag til med salt og peber.
  3. Vend vinaigretten i salaten.

Stegte blæksprutter

  1. Skær blæksprutten i ringe på ca. ½ cm.
  2. Rør æggene sammen.
  3. Bland rasp med majsmel og salt.
  4. Vend blæksprutterne først i æg og dernæst i raspblandingen.
  5. Varm olien op, og steg blæksprutteringene til de er gyldne og sprøde, ca. 3-5 min.
  6. Læg de færdige blæksprutter på fedtsugende papir.

Servering

  1. Anret blæksprutteringene på et fad, og drys med flagesalt.
  2. Servér med citronmayonnaise og salat.