Grillet aubergine med chimichurri

Vi er vilde med grillet aubergine! Her kombineres de med en lækker krydderurtesauce chimichurri.

Grillet aubergine
© Tia Borgsmidt
Grillet aubergine
© Tia Borgsmidt

Grillet aubergine med chimichurri

De halverede auberginer bliver møre, saftige og virkelig appetitlige efter en tur på grillen. Servér auberginerne lune med cremefraiche og den velsmagende krydderurtesauce chimichurri.

Det skal du bruge:

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Chimichurri

  • ½ bundt løvstikke
  • ¼ bundt persille
  • ¼ bundt koriander
  • ½ rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • ¼ dl rødvinseddike
  • Flagesalg og peber

Grillede auberginer

  • 1 store auberginer
  • 1 spsk. olivenolie
  • Flagesalg og peber
  • Cremefraiche, 18%

Sådan gør du:

Chimichurri:

  1. Skyl og hak krydderurterne.
  1. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  1. Pres hvidløgene, og bland med de øvrige ingredienser.
  1. Smag til med salt og peber

Grillede auberginer:

  1. Halvér auberginerne. Skær små snit på tværs i skærefladen, og pensl med olivenolie.
  1. Krydr med flagesalt og peber.
  1. Grill auberginerne indirekte med skærefladen nedad i ca. 15 min., til de er gyldne og møre.
  1. Anret auberginerne på et fad, og dryp lidt cremefraiche over.
  1. Top med chimichurri, og servér

TIP: Chimichurri er en slags salsa, hvor det er krydderurterne, som primært giver den gode smag. Salsaen smager fantastisk til grillet kød og grøntsager og kan fortyndes med lidt olie eller vand, hvis man ønsker en mere flydende konsistens.

LÆS OGSÅ