De halverede auberginer bliver møre, saftige og virkelig appetitlige efter en tur på grillen. Servér auberginerne lune med cremefraiche og den velsmagende krydderurtesauce chimichurri.
Det skal du bruge:
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Chimichurri
½
bundt løvstikke
¼
bundt persille
¼
bundt koriander
½
rød chili
1
fed hvidløg
½
dl
olivenolie
¼
dl
rødvinseddike
Flagesalg og peber
Grillede auberginer
1
store auberginer
1
spsk.
olivenolie
Flagesalg og peber
Cremefraiche, 18%
Sådan gør du:
Chimichurri:
Skyl og hak krydderurterne.
Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
Pres hvidløgene, og bland med de øvrige ingredienser.
Smag til med salt og peber
Grillede auberginer:
Halvér auberginerne. Skær små snit på tværs i skærefladen, og pensl med olivenolie.
Krydr med flagesalt og peber.
Grill auberginerne indirekte med skærefladen nedad i ca. 15 min., til de er gyldne og møre.
Anret auberginerne på et fad, og dryp lidt cremefraiche over.
Top med chimichurri, og servér
TIP: Chimichurri er en slags salsa, hvor det er krydderurterne, som primært giver den gode smag. Salsaen smager fantastisk til grillet kød og grøntsager og kan fortyndes med lidt olie eller vand, hvis man ønsker en mere flydende konsistens.