Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grillet zucchini med urter og timian

Delikat forret med to slags timian, zucchiniblomst, citron og olivenolie.

Grillet zucchini

© Foto: Anders Schønnemann

Grillet Zucchini med to slags timian, zucchiniblomst, citron og olivenolie

Til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 6 små, runde zucchinier
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 5 kviste citrontimian
  • 5 kviste almindelig timian
  • 1 dl olivenolie
  • 4 zucchiniblomster
  • 1 usprøjtet citron

Sådan gør du:

  • Halvér zucchinierne, og kom dem op i en skål. Drys med lidt salt og friskkværnet peber og olivenolie.
  • Skyl timiankvistene, og vend dem sammen med zucchinierne.
  • Grill zucchini med timian på en varm grill, først 2-3 min på skærefladen, til de får en flot gylden overflade.
  • Vend dem så, og lad dem ligge i yderligere 1-2 min, så de bliver møre, men stadig har bid og saftighed.
  • Tag zucchinierne og timiankvistene af grillen, og læg dem på et fad.
  • Skyl blomsterne i koldt vand, og del dem i mindre stykker. Drys dem ud over de grillede zucchini sammen med fintrevet citronskal, citronsaft, olivenolie og lidt salt.
  • Servér med det samme som en lille forret eller som del af et større måltid.

TIP: Du kan også fylde blomsten på Zucchinien med fiskefars eller bruge den i en pastaret

Relaterede Artikler