Grillet zucchini med urter og timian

Delikat forret med to slags timian, zucchiniblomst, citron og olivenolie.

Grillet zucchini
© Foto: Anders Schønnemann

Grillet Zucchini med to slags timian, zucchiniblomst, citron og olivenolie

Til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 6 små, runde zucchinier
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 5 kviste citrontimian
  • 5 kviste almindelig timian
  • 1 dl olivenolie
  • 4 zucchiniblomster
  • 1 usprøjtet citron

Sådan gør du:

  • Halvér zucchinierne, og kom dem op i en skål. Drys med lidt salt og friskkværnet peber og olivenolie.
  • Skyl timiankvistene, og vend dem sammen med zucchinierne.
  • Grill zucchini med timian på en varm grill, først 2-3 min på skærefladen, til de får en flot gylden overflade.
  • Vend dem så, og lad dem ligge i yderligere 1-2 min, så de bliver møre, men stadig har bid og saftighed.
  • Tag zucchinierne og timiankvistene af grillen, og læg dem på et fad.
  • Skyl blomsterne i koldt vand, og del dem i mindre stykker. Drys dem ud over de grillede zucchini sammen med fintrevet citronskal, citronsaft, olivenolie og lidt salt.
  • Servér med det samme som en lille forret eller som del af et større måltid.

TIP: Du kan også fylde blomsten på Zucchinien med fiskefars eller bruge den i en pastaret