
Grillet zucchini med urter og timian
Delikat forret med to slags timian, zucchiniblomst, citron og olivenolie.
AfMikkel Karstad
Grillet Zucchini med to slags timian, zucchiniblomst, citron og olivenolie
Til 4 personer.
Det skal du bruge:
- 6 små, runde zucchinier
- Havsalt og friskkværnet peber
- 5 kviste citrontimian
- 5 kviste almindelig timian
- 1 dl olivenolie
- 4 zucchiniblomster
- 1 usprøjtet citron
Sådan gør du:
- Halvér zucchinierne, og kom dem op i en skål. Drys med lidt salt og friskkværnet peber og olivenolie.
- Skyl timiankvistene, og vend dem sammen med zucchinierne.
- Grill zucchini med timian på en varm grill, først 2-3 min på skærefladen, til de får en flot gylden overflade.
- Vend dem så, og lad dem ligge i yderligere 1-2 min, så de bliver møre, men stadig har bid og saftighed.
- Tag zucchinierne og timiankvistene af grillen, og læg dem på et fad.
- Skyl blomsterne i koldt vand, og del dem i mindre stykker. Drys dem ud over de grillede zucchini sammen med fintrevet citronskal, citronsaft, olivenolie og lidt salt.
- Servér med det samme som en lille forret eller som del af et større måltid.
TIP: Du kan også fylde blomsten på Zucchinien med fiskefars eller bruge den i en pastaret