grill menu opskrifter dessert
© Anders Schønnemann

Sidste chance for en lækker grill menu

Nyd de sidste små-lune aftener med denne skønne grill menu, inden efteråret for alvor tager over.

grill menu opskrifter salat
© Anders Schønnemann

Grillede salater, gedeost og stikkelsbær

Virkelig nemt, top lækkert og helt simpelt. Er du ikke til gedeost, så kan du i stedet røre ricotta med lidt salt og krydderurter og bruge det i stedet.

4 personer

Stikkelsbærkompot

  • 200 g stikkelsbær
  • 1 rød chili
  • saft af 1 citron
  • 2 spsk. sukker

Grillede salater

  • 2 hjertesalat
  • 1 radicchio
  • olivenolie
  • 100 g blød gedeost
  • 50 g saltede mandler

Fremgangsmåde:

Stikkelsbærkompot

  • Rens stikkelsbærrene. Flæk chilien, skrab frøene ud, og hak chilien fint.
  • Kom stikkelsbær, chili, citronsaft og sukker i en lille gryde og kog op. Kog ved svag varme, til stikkelsbærrene lige netop brister. Tag gryden af varmen.

Grillede salater

  • Skær salaterne i kvarte, men behold stokken på.
  • Pensl salaterne med olivenolie, og grill dem på skærefladen, til de er gyldne.
  • Anret stikkelsbærkompot med grillede salater, gedeosten og hakkede mandler.
  • Krydr med salt og peber.
grill menu opskrifter hovedret
© Anders Schønnemann

Perlehønebryst med bagt blomkål, ærter og brunet smør

Igen en enkel ret, som er let. appetitlig og perfekt at servere på en sommeraften.

4 personer

  • 100 g perlespelt
  • 500 g ærter i bælg
  • 1 lille blomkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • flagesalt og peber

Perlehønebryst

  • 4 perlehønebryster
  • olivenolie
  • flagesalt og peber
  • 100 g smør

Fremgangsmåde:

  • Kog perlespelt som angivet på pakken, afdryp og afkøl.
  • Bælg ærterne.
  • Del blomkålen i mindre buketter og kom den i et smurt ovnfast fad. Hæld olie og
  • eddike over og vend godt rundt. Krydr med salt og peber. Bag blomkålen ved 180 ° i ca. 20 minutter, til den er gylden og har taget farve, men stadig har lidt bid.
  • Perlehønebryst
  • Skær benene fra brystet. Pensl bryst-
  • kødet med olie, salt og peber, og grill i
  • 5 min. på hver side.
  • Brun smørret. Skær kødet i skiver.
  • Kom lidt perlespelt i bunden af dybe tallerkener. Top med perlehønebryst, bagt blomkål og ærter, og hæld brunet smør over.
grill menu opskrifter dessert
© Anders Schønnemann

Bær-fool med hjemmelavet marengs

Hvis man køber marengs, er det her verdens nemmeste dessert. Bager man dem i stedet selv – som vi naturligvis gør – går desserten lige et niveau op, og den bliver kun endnu bedre.

4 personer

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. citronsaft

Råsyltede bær

  • 400 g bær
  • 50 g sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
  • 2 spsk. smuttede mandler

Fremgangsmåde:

Marengs

  • Tænd ovnen på 100 ° varmluft.
  • Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt citronsaft, og pisk. Tilsæt sukkeret gradvist, mens der fortsat piskes kraftigt. Top blandingen op ved hjælp af to skeer til marengs på ca. 5 cm i diameter.
  • Bag marengs i ca. 1 ½ time, til de er tørre.

Råsyltede bær

  • Rens bærrene, og kom dem i en skål sammen med sukker og vaniljekorn. Vend forsigtigt rundt.
  • Hak chokolade og mandler. Pisk fløden til skum og vend med chokolade og mandler.
  • Fordel lagvis knust marengs, råsyltede bær og flødeskum i fire skåle.

TIP Der bliver flere marengs, end du skal bruge til desserten. Opbevares resten i en beholder med tætsluttende låg, kan de holde sig længe.