Opskrift på perlehønebryst med bagt blomkål, ærter og brunet smør
© Anders Schønnemann

Opskrift på perlehønebryst

En enkel ret, som er let, appetitlig og perfekt at servere på en sommeraften.

Perlehønebryst med bagt blomkål, ærter og brunet smør

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g perlespelt
  • 250 g ærter i bælg
  • ½ lille blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • flagesalt og peber

Perlehønebryst

  • 2 perlehønebryster
  • olivenolie
  • flagesalt og peber
  • 50 g smør

Sådan gør du

  1. Kog perlespelt som angivet på pakken, afdryp og afkøl.
  1. Bælg ærterne.
  1. Del blomkålen i mindre buketter og kom den i et smurt ovnfast fad.
  1. Hæld olie og eddike over og vend godt rundt.
  1. Krydr med salt og peber.
  1. Bag blomkålen ved 180 ° i ca. 20 minutter, til den er gylden og har taget farve, men stadig har lidt bid.

Perlehønebryst

  1. Skær benene fra brystet.
  1. Pensl brystkødet med olie, salt og peber, og grill i 5 min. på hver side.
  1. Brun smørret. Skær kødet i skiver.
  1. Kom lidt perlespelt i bunden af dybe tallerkener.
  1. Top med perlehønebryst, bagt blomkål og ærter, og hæld brunet smør over.