Opskrift på grillet salat med gedeost og stikkelsbær
© Anders Schønnemann

Opskrift på grillet salat med gedeost og stikkelsbær

Virkelig nemt, top lækkert og helt simpelt. Er du ikke til gedeost, så kan du i stedet røre ricotta med lidt salt og krydderurter og bruge det i stedet.

Grillede salater, gedeost og stikkelsbær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Stikkelsbærkompot

  • 100 g stikkelsbær
  • ½ rød chili
  • ½ citron, saften
  • 1 spsk. sukker

Grillede salater

  • 1 hjertesalat
  • ½ radicchio
  • olivenolie
  • 50 g blød gedeost
  • 25 g saltede mandler

Sådan gør du

Stikkelsbærkompot

  1. Rens stikkelsbærrene.
  1. Flæk chilien, skrab frøene ud, og hak chilien fint.
  1. Kom stikkelsbær, chili, citronsaft og sukker i en lille gryde og kog op.
  1. Kog ved svag varme, til stikkelsbærrene lige netop brister.
  1. Tag gryden af varmen.

Grillede salater

  1. Skær salaterne i kvarte, men behold stokken på.
  1. Pensl salaterne med olivenolie, og grill dem på skærefladen, til de er gyldne.
  1. Anret stikkelsbærkompot med grillede salater, gedeosten og hakkede mandler.
  1. Krydr med salt og peber.