
Kokkene guider: 3 ting, du skal vide for at lave eminent italiensk mad
Tag med Casper Sobszyk og Jon Daniel Edlund til Italiens kulinariske hovedstad Parma, og bliv klogere på, hvordan du laver autentisk italiensk mad hjemme i dit eget køkken.
AfFriske tomater, bøffelmozzarella, salte pølser, parmesan og parmaskinke. Lækre råvarer er essensen i det italienske køkken, og du behøver ikke nødvendigvis at have sydeuropæisk blod i årerne for at forvandle dem til smagfulde retter.
Kokkene Casper Sobszyk og Jon Daniel Edlund har i selskab med den italienske familievirksomhed og tomatproducent Mutti besøgt Parma for se, mærke og dufte, hvordan de italienske delikatesser bliver produceret – og hvad det er, der gør landets verdenskendte køkkentraditioner til noget ganske særligt. Læs med her, og få deres tre tips til at genskabe smagen af Italien derhjemme.
Det røde italienske guld
Solmodne tomater spiller en central rolle i det italienske køkken, og for Mutti er produktionen en lang kærlighedshistorie. De økologiske, velsmagende og nøje udvalgte tomater bliver brugt i et væld af produkter, så du kan finde den perfekte tomat til enhver opskrift.
Med disse fire Mutti-klassikere har du altid de rette tomater i dit køkken:
1.Polpa er finthakkede tomater, som passer til både kød, fisk, grøntsager og pizza.
2.Passata er en fløjlsblød tomatpuré, der er god til simple retter og cremede supper.
3.Concentrato er dobbeltkoncentreret tomatpuré, der giver farve, smag og tekstur til sauce.
4. Pelati er hele pillede tomater i lækker tomatsovs – perfekt til fisk og ovnretter.
Få mere madinspiration på mutti.com