© Mutti

Kokkene guider: 3 ting, du skal vide for at lave eminent italiensk mad

Tag med Casper Sobszyk og Jon Daniel Edlund til Italiens kulinariske hovedstad Parma, og bliv klogere på, hvordan du laver autentisk italiensk mad hjemme i dit eget køkken.

Friske tomater, bøffelmozzarella, salte pølser, parmesan og parmaskinke. Lækre råvarer er essensen i det italienske køkken, og du behøver ikke nødvendigvis at have sydeuropæisk blod i årerne for at forvandle dem til smagfulde retter.

Kokkene Casper Sobszyk og Jon Daniel Edlund har i selskab med den italienske familievirksomhed og tomatproducent Mutti besøgt Parma for se, mærke og dufte, hvordan de italienske delikatesser bliver produceret – og hvad det er, der gør landets verdenskendte køkkentraditioner til noget ganske særligt. Læs med her, og få deres tre tips til at genskabe smagen af Italien derhjemme.

Den perfekte tomat er frisk, solmoden og har masser af duft. Kvaliteten og den bæredygtige produktion er med til at differentiere Mutti-tomater fra andre tomater, fortæller kok Jon Edland.

© Mutti

2. Hav fokus på kvalitet

Italienerne er meget ærekære omkring deres råvarer og har generelt stor fokus på kvalitet. Heri ligger også et godt tip til at lave eminente italienske retter: Køb altid ingredienser af høj kvalitet.

– På turen til Parma fik jeg indblik i, hvor kompliceret det er at producere lækre råvarer. Gode ting tager tid, så gå altid efter de bedste, fortæller Jon Daniel Edlund.

Tomaten er lige så central som pasta og pizza i det italienske køkken og binder på en måde det hele sammen — Casper Sobszyk

Mutti satser alt på én råvare – tomaten. Til gengæld ved de alt, hvad der er at vide om den smagfulde frugt. For eksempel kræver det stor tålmodighed at dyrke tomater samt evnen til at vælge det helt rigtige øjeblik til at høste.

© Mutti

3. Brug italienske råvarer

Vil du lave autentisk italiensk mad, der smager som at sidde på et lille trattoria, skal du selvfølgelig bruge lokalt producerede italienske råvarer. De lokale familieproduktioner går op i kvalitet frem for kvantitet, så du har det bedste udgangspunkt for din madlavning.

Under besøget i Parma var Casper Sobszyk imponeret over italienernes respekt for råvarer, producenter og mennesker, og især besøget på Muttis tomatmarker gjorde stort indtryk.

Efter tomaterne er blevet høstet fra markerne, tager Mutti stikprøver fra hver lastbil, hvor de håndsorterer tomaterne for at se, om de gode nok, røde nok og har sødme nok. På den måde kan de sikre, at det altid kun er de absolut bedste tomater, der ender i brandets produkter.

© Mutti

– Tomaten er lige så central som pasta og pizza i det italienske køkken og binder på en måde det hele sammen – og Muttis tomater er fantastiske, siger han og fortsætter:

– Vi var ude på nogle af deres bedste marker og smage deres modne tomater. Mutti er familieejet, og det er gået gennem generationer. Ikke kun Mutti, men også farmerne, og de kendte alle hos Mutti, også bedstefaren. Det var helt magisk!

Det røde italienske guld

Solmodne tomater spiller en central rolle i det italienske køkken, og for Mutti er produktionen en lang kærlighedshistorie. De økologiske, velsmagende og nøje udvalgte tomater bliver brugt i et væld af produkter, så du kan finde den perfekte tomat til enhver opskrift.

Med disse fire Mutti-klassikere har du altid de rette tomater i dit køkken:
1.Polpa er finthakkede tomater, som passer til både kød, fisk, grøntsager og pizza.
2.Passata er en fløjlsblød tomatpuré, der er god til simple retter og cremede supper.
3.Concentrato er dobbeltkoncentreret tomatpuré, der giver farve, smag og tekstur til sauce.
4. Pelati er hele pillede tomater i lækker tomatsovs – perfekt til fisk og ovnretter.

Få mere madinspiration på mutti.com

© Mutti
© Mutti