En cremet semifreddo er med sin luftige konsistens og gode smag en is, som falder i de flestes smag. Vi fylder iscremen med masser af lækkerier, så ingen går sultne fra bordet.
Til 6-8 personer
KROKANT
50 g sukker
1/2 spsk. smør
100 g nødder fx mandler, hassel- og pecannødder
SEMIFREDDO
100 g makroner
½ dl sherry fx Pedro Ximens
100 g mørk chokolade
2 ½ dl piskefløde
1 ½ dl mascarpone
3 æggeblommer
80 g sukker
1 vaniljestang
3 æggehvider
revet skal af 1 appelsin
PYNT
1 appelsin til pynt
mørk chokolade
flormelis
SÅDAN GØR DU:
Smelt sukkeret på en tør pande til en karamel og tilsæt smørret. Kom nødderne på panden og vend forsigtig rundt, til nødderne bliver dækket af karamellen.
Læg nødderne på et stykke bagepapir til afkøling. Hak krokanten med en skrap kniv. Læg halvdelen af krokanten fra til pynt.
Knus makronerne og stænk med sherry. Hak chokolade.
Pisk fløde til en blød skum og rør med mascarpone. Det er vigtigt at cremen er blød og uden klumper.
Pisk æggeblommer med halvdelen af sukkeret og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret. Vend forsigtigt mascarponefløden i æggesnapsen og dernæst de stiftpiskede æggehvider.
Vend makroner, chokolade, halvdelen af krokanten og appelsinskal i iscreme. Hæld iscremen i en form og luk den godt til med husholdningsfilm. Frys isen i mindst 6 timer.
Tag isen ud af fryseren ca. 10 min. før servering. Top med appelsin skåret i skiver, resten af krokanten, spåner af chokolade og et drys flormelis.