Vi elsker små velsmagende hapser, og de her er stærkt vanedannende. Vi beregner ca. 4 kartoffelhapser pr. person som del af menuen.
Til 4 personer
GOMASAUCE
2 glas
sesamfrø 250 g
sojasauce 1⁄2-3⁄4 dl
riseddike 2 spsk.
hvidløg 2 fed
chiliflager 1⁄2 tsk.
flydende honning 11⁄2 spsk.
lime 1 stk.
sesamolie 1 spsk.
olie 1 dl
smagsneutral vand 4-5 dl
salt
LØGCRUMBLE
løg 1 stk.
hvedemel 2 spsk.
olie til stegning
flagesalt
nye kartofler ca. 16 stk.
oksebøf store, 2 stk.
salt og peber
koriander 1 bundt
små pinde
### Sådan gør du
GOMASAUCE
• Rist sesamfrøene let på en pande, til de giver lyd. Ryst panden undervejs, og rist, til sesamfrøene begynder at dufte, men pas på, de ikke brænder på.
• Blend sesamfrø med soja, eddike, presset hvidløg, chili, honning, limesaft og sesamolie. Hæld nu olien i en tynd stråle, og blend, til konsistensen er flydende som en cremet dressing. Smag gomasaucen til med mere soja og evt. lidt chili. Fordel gomasaucen på glas, og opbevar på køl.
LØGCRUMBLE
• Skær løget i skiver, og drys dem med mel. Varm olien i en gryde, og fritér løgene, til de er sprøde. Afdryp løgene på et stykke køkkenrulle. Drys med salt og hak/knus dem let til en crumble.
• Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre.
• Krydr bøfferne med salt og peber, og steg på en varm grillpande i ca. 3 min. på hver side afhængigt af tykkelse. Afkøl bøfferne, inden hver bøf skæres i 8 skiver –16ialt.
• Anret kartofler med en skive bøf – fæstn evt. med små spyd – og dryp goma- dressing over. Drys med løgcrumble, og servér med koriander.
TIP Opbevares resten af gomasaucen på glas eller flaske i køleskabet, holder den sig fint et par uger.