Begynd med at brede 125 g solbærmarmelade ud i bunden af tærtedejen. Brug bagsiden af en spiseske.
Fordel derefter 400 g færdig mandelcreme ud over tærtebunden.
Drys jævnt med pinjekerner, og bag tærten midt i ovnen i 35-40 min., eller indtil tærten har hævet sig og er gylden i farven.
Det skal du bruge til de forskellige elementer i tærten:
Tærtedej
120 g blødt smør
60 g flormelis
60 g TPT-mandelmel (lige dele malede mandler og flormelis)
50 g æg
60 g hvedemel
175 g hvedemel
2 g fint salt
Kagecreme 900 g (Denne kagecreme skal laves før mandelcremen)
500 g sødmælk
½ stang vanilje
6 æggeblommer
150 g sukker
40 g maizena
Mandelcreme
250 g blødt smør
250 g flormelis
250 g finthakkede mandler
3 hele æg
25 g maizena
2 spsk. rom
375 g kagecreme (se ovenstående opskrift)
Sådan laver du de forskellige elementer i tærten:
Tærtedej
Lav en første blanding med smør, flormelis, mandelmel, æg og de 60 g hvedemel. Pas på ikke at piske blandingen.
Tilsæt de 175 g hvedemel og saltet, når den første blanding er ensartet. Bland tingene hurtigt, men grundigt sammen.
Rul dejen ud i 2,5 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir.
Læg dejen koldt i en time i køleskabet.
Tag dejen ud, og fjern det ene stykke bagepapir. Læg det på igen, vend dejen om, og fjern det andet stykke papir.
Fór tærteformen med dejen.
Lad tærtebunden hvile 30 min. i køleskabet.
Kagecreme
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kernerne ud og bring det hele i kog sammen med mælken.
Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid.
Tilsæt maizena uden at piske.
Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning.
Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen.
Lad cremen koge et min. under kraftig piskning; pas på, den ikke brænder på.
Hæld cremen over i en skål, og lad den køle af.
Mandelcreme
Ælt smør og flormelis sammen.
Tilsæt de fint hakkede mandler og æggene ét ad gangen. Ælt 30 sek., hver gang et æg er kommet i. Ælt ved middelhastighed med elpiskeren, indtil blandingen er let og ensartet.
Tilsæt maizena og rom og til sidst kagecremen i skefulde.
Denne blanding kan holde sig 8 dage opbevaret i en tætsluttende beholder i køleskabet.