Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tærte med pinjekerner og solbær

Her får du en opskrift på en vidunderlig tærte.

© Ulf Svane

Tærte med pinjekerne og solbær

18 cm diam.

Overordnet opskrift:

Det skal du bruge

  • 200 g tærtedej
  • 400 g mandelcreme
  • 125 g solbærmarmelade, god kvalitet
  • 100 g pinjekerner
  • Flormelis til pynt

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 190°.
  2. Begynd med at brede 125 g solbærmarmelade ud i bunden af tærtedejen. Brug bagsiden af en spiseske.
  3. Fordel derefter 400 g færdig mandelcreme ud over tærtebunden.
  4. Drys jævnt med pinjekerner, og bag tærten midt i ovnen i 35-40 min., eller indtil tærten har hævet sig og er gylden i farven.

Det skal du bruge til de forskellige elementer i tærten:

Tærtedej

  • 120 g blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 60 g TPT-mandelmel (lige dele malede mandler og flormelis)
  • 50 g æg
  • 60 g hvedemel
  • 175 g hvedemel
  • 2 g fint salt

Kagecreme 900 g (Denne kagecreme skal laves før mandelcremen)

  • 500 g sødmælk
  • ½ stang vanilje
  • 6 æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 40 g maizena

Mandelcreme

  • 250 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • 250 g finthakkede mandler
  • 3 hele æg
  • 25 g maizena
  • 2 spsk. rom
  • 375 g kagecreme (se ovenstående opskrift)

Sådan laver du de forskellige elementer i tærten:

Tærtedej

  1. Lav en første blanding med smør, flormelis, mandelmel, æg og de 60 g hvedemel. Pas på ikke at piske blandingen.
  2. Tilsæt de 175 g hvedemel og saltet, når den første blanding er ensartet. Bland tingene hurtigt, men grundigt sammen.
  3. Rul dejen ud i 2,5 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir.
  4. Læg dejen koldt i en time i køleskabet.
  5. Tag dejen ud, og fjern det ene stykke bagepapir. Læg det på igen, vend dejen om, og fjern det andet stykke papir.
  6. Fór tærteformen med dejen.
  7. Lad tærtebunden hvile 30 min. i køleskabet.

Kagecreme

  1. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kernerne ud og bring det hele i kog sammen med mælken.
  2. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid.
  3. Tilsæt maizena uden at piske.
  4. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning.
  5. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen.
  6. Lad cremen koge et min. under kraftig piskning; pas på, den ikke brænder på.
  7. Hæld cremen over i en skål, og lad den køle af.

Mandelcreme

  1. Ælt smør og flormelis sammen.
  2. Tilsæt de fint hakkede mandler og æggene ét ad gangen. Ælt 30 sek., hver gang et æg er kommet i. Ælt ved middelhastighed med elpiskeren, indtil blandingen er let og ensartet.
  3. Tilsæt maizena og rom og til sidst kagecremen i skefulde.
  4. Denne blanding kan holde sig 8 dage opbevaret i en tætsluttende beholder i køleskabet.

Relaterede Artikler