Opskrift på stegte sild med rødbeder og æble
© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Opskrift på stegte sild i eddike med peberrod, rødbede og æble

Tag sildene til nye højder! Her får du opskriften på en skøn og smagfuld ret, der fortjener en plads på julefrokostbordet.

Stegte sild kombineret med peberrod, rødbede og æble går rent hjem hos de fleste, og her får du opskriften på netop det.

Stegte sild i eddike med peberrod, rødbede og æble

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 2 sildefileter
  • 6¼ g friskrevet peberrod
  • ¼ dl rugmel
  • ¼ spsk. smør
  • ¼ spsk. olie
  • 62 g skrællet rødbede
  • ½ faste, syrlige æbler
  • salt
  • friskkværnet peber

Lage:

  • ¾ dl eddike
  • 31 g sukker
  • ¼ dl vand
  • ¾ små laurbærblade
  • hele sorte peberkorn
  • ¼ rødløg

Tilbehør:

  • rugbrød
  • ¼ bundt kørvel

Sådan gør du:

Sildefilet

  1. Gå sildefileterne efter for ben og klip rygfinnerne af.
  1. Fordel peberrod over fileterne på kødsiden, krydr med salt og peber, og fold dem sammen.
  1. Vend sildefileterne i rugmel og steg dem ca. 3 min. på hver side i smør og olie. Læg dem i et stort fad.
  1. Skær rødbederne i tern og steg i lidt olie og smør i 6 min. Tilføj æbler skåret i tern og steg endnu 2 min.
  1. Kom æble og rødbede hen over sildene.

Lage

  1. Bring alle ingredienserne til lagen i kog og kog til sukkeret er opløst.
  1. Anretning: Skær løgene i både og læg dem oven på sildefileterne. Hæld den varme lage over og lad dem trække i køleskab – mindst 1 time.
  1. Pynt med kørvel og servér med rugbrød.