Sorghum med grønkålspesto og ristede græskarkerner

Appetitlig kogt sorghum vendt med en hjemmelavet grønkålspesto, sprøde saltede ristede græskarkerner og parmesan.

Sorghum med grønkålspesto og ristede græskarkerner © Anders Schønnemann

Sorghum med grønkålspesto og ristede græskarkerner

Vinterglad comfort food, som kan spises solo eller serveres som tilbehør til fx et stykke kylling eller fisk.

Den store sorte skål er fra Broste, den lille keramikskål fra En Gry & Sif, og sorte gafler fra Table Noir.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Grønkålspesto

  • 25 g ribbet grønkål
  • ½ fed hvidløg
  • 25 g revet parmesanost
  • reven skal og saft af 1 citron
  • ½ dl olivenolie
  • salt og peber

Resterende ingredienser

  • 50 g sorghum
  • ½ glaskål
  • 2 spsk. græskarkerner
  • flagesalt
  • saft af ½ citron
  • 25 g parmesanost

Det skal du gøre

  1. Skyl grønkålen, tør den, og hak den. Kom grønkål, presset hvidløg, reven parmesanost, citronskal og saft i en foodprocessor, og kør til en pesto, mens du gradvist spæder til med olivenolie. Smag grønkålspestoen til med salt og peber.
  1. Kom sorghum i en skål, og dæk med vand. Lad den stå i blød til næste dag.
  1. Afdryp den iblødsatte sorghum. Kom sorghum i en gryde. Dæk med kogende vand, og kog kernerne i ca. 10 minutter. Afdryp dem godt, og smag til med salt.
  1. Skær top og bund af glaskålen, og skræl den. Skær den i tændstiktynde stykker. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de begynder at give lyd. Drys med salt.
  1. Vend kogt sorghum med grønkålspesto efter smag, glaskål og reven parmesanost. Pres citronsaft over og drys med ristede græskarkerner.