Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rødbedepizza med kartofler, ricotta og chorizo

Lad din pizza få smag af vinterens rødder. Det giver både kulør og glæder ganen.

© Anders Schønnemann

Rådbedepizza med kartofler, ricotta og chorizo

4 almindelig pizzaer eller 8 små

Pizzadej

Det skal du bruge:

  • 2 ½ dl vand
  • 20 g gær
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 100 g rødbeder
  • ca. 400 g fuldkornsdurummel

Fyld

Det skal du bruge:

  • 2 bagekartofler
  • 2 mellemstore rødbeder
  • 200 g ricotta
  • 100 g chorizo
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g rucola

Det skal du gøre:

  1. Kom vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie og salt. Skræl rødbederne, og riv på den grove side af et rivejern. Vend rødbede i væsken, og tilsæt dernæst melet lidt af gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
  2. Del dejen i 4 eller 8 lige store dele, og rul ud til pizzaer.
  3. Skræl kartofler og rødbeder, og skær i ultratynde skiver fx på en mandolin. Smør bundene med olivenolie og dernæst med ricotta. Læg kartofler og rødbeder taglagte, og top med chorizo i skiver og hakket rosmarin. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber.
  4. Bag pizzaerne i forvarmet ovn ved 250 ° i ca. 6-8 minutter.
  5. Top med rucola.

Relaterede Artikler