Rødbedepizza med kartofler, ricotta og chorizo

Lad din pizza få smag af vinterens rødder. Det giver både kulør og glæder ganen.

© Anders Schønnemann

Rådbedepizza med kartofler, ricotta og chorizo

4 almindelig pizzaer eller 8 små

Pizzadej

Det skal du bruge:

  • 2 ½ dl vand
  • 20 g gær
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 100 g rødbeder
  • ca. 400 g fuldkornsdurummel

Fyld

Det skal du bruge:

  • 2 bagekartofler
  • 2 mellemstore rødbeder
  • 200 g ricotta
  • 100 g chorizo
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g rucola

Det skal du gøre:

  1. Kom vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie og salt. Skræl rødbederne, og riv på den grove side af et rivejern. Vend rødbede i væsken, og tilsæt dernæst melet lidt af gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
  2. Del dejen i 4 eller 8 lige store dele, og rul ud til pizzaer.
  3. Skræl kartofler og rødbeder, og skær i ultratynde skiver fx på en mandolin. Smør bundene med olivenolie og dernæst med ricotta. Læg kartofler og rødbeder taglagte, og top med chorizo i skiver og hakket rosmarin. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber.
  4. Bag pizzaerne i forvarmet ovn ved 250 ° i ca. 6-8 minutter.
  5. Top med rucola.