Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Prøv denne sprøde tofu med hvidløgsstegte svampe

Trænger du til flere kødfrie dage? Så er denne ret en nem og lækker mulighed.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær - Kød bliver overflødigt, når du opdager sprødstegt tofu, der her er serveret med hvidløgsstegte svampe, spinat og varme tomater. Er man glad for ost, kan retten toppes med smuldret gedeost. Både skål og tallerken er af keramiker Kristina Vildersbøll.

Stegt tofu med hvidløgssvampe, spinat og tomat

4 personer

Tofu er en genial genvej til proteiner, og en skærefast variant smager virkelig godt, når den steges sprød på panden. Her serveres den
med stegte svampe, spinat og tomater.

Det skal du bruge:

Stegt tofu

  • 1 pakke tofu, ca. 200 g
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt og peber

Hvidløgsstegte svampe

  • 200 g svampe, fx shiitake og kejserhatte
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 100 g babyspinat
  • 1 bakke cherrytomater
  • Flagesalt og peber

Sådan gør du:

Stegt tofu

  1. Skær tofuen i 8 skiver.
  2. Varm olien på en pande, og steg tofuen i 2-3 min. på hver side, til den er sprød.
  3. Krydr med salt og peber.

Hvidløgsstegte svampe

  1. Rens svampene, og pres hvidløget.
  2. Varm olien på en pande, og rist svampene ved god varme.
  3. Tilsæt hvidløg og spinat, og vend rundt.
  4. Steg, til spinaten falder lidt sammen.
  5. Skær tomaterne i kvarter, og vend med de stegte svampe og spinat. Smag til med salt og peber.
  6. Anret tofu i skåle, og top med hvidløgsstegte svampe, spinat og tomat.

TIP: Er du ikke veganer, kan du toppe retten med lidt smuldret gedeost. Du kan også erstatte tofuen med en god bøf, hvis du foretrækker det, og servere den med de hvidløgsstegte svampe.