Trænger du til flere kødfrie dage? Så er denne ret en nem og lækker mulighed.
Af
Lone Kjær
— 27. januar 2021
Kød bliver overflødigt, når du opdager sprødstegt tofu, der her er serveret med hvidløgsstegte svampe, spinat og varme tomater. Er man glad for ost, kan retten toppes med smuldret gedeost. Både skål og tallerken er af keramiker Kristina Vildersbøll.
Tofu er en genial genvej til proteiner, og en skærefast variant smager virkelig godt, når den steges sprød på panden. Her serveres den med stegte svampe, spinat og tomater.
Det skal du bruge:
Stegt tofu
1 pakke tofu, ca. 200 g
1-2 spsk. olivenolie
Flagesalt og peber
Hvidløgsstegte svampe
200 g svampe, fx shiitake og kejserhatte
1 fed hvidløg
1-2 spsk. olivenolie
100 g babyspinat
1 bakke cherrytomater
Flagesalt og peber
Sådan gør du:
Stegt tofu
Skær tofuen i 8 skiver.
Varm olien på en pande, og steg tofuen i 2-3 min. på hver side, til den er sprød.
Krydr med salt og peber.
Hvidløgsstegte svampe
Rens svampene, og pres hvidløget.
Varm olien på en pande, og rist svampene ved god varme.
Tilsæt hvidløg og spinat, og vend rundt.
Steg, til spinaten falder lidt sammen.
Skær tomaterne i kvarter, og vend med de stegte svampe og spinat. Smag til med salt og peber.
Anret tofu i skåle, og top med hvidløgsstegte svampe, spinat og tomat.
TIP: Er du ikke veganer, kan du toppe retten med lidt smuldret gedeost. Du kan også erstatte tofuen med en god bøf, hvis du foretrækker det, og servere den med de hvidløgsstegte svampe.