
Middags-etikette: Hvad ville Don Draper gøre, hvis en af hans gæster var vegetar?
Han ville formentlig servere en helstegt pattegris ... Men hvad gør du, i 2016, som værtinde for middagsgæster, der kun spiser særlige fødevarer?
Af6 eksempler på mad-etikette for værter og gæster
Hvis man inviterer et par, man har kendt i årevis og ved, at den ene eller de begge er vegetarer, skal man naturligvis rette sig efter dette.
Det betyder dog ikke, at man skal gå ud og bruge en krig på specielle grøntsager og krydderurter, man ellers aldrig bruger.
Der findes masser af gode og spændende opskrifter på vegetarmad, som også sagtens kan gå med den bøf, som du måske gerne vil have on the side.
Til særlige begivenheder, fx juleaften, er det dog okay at slække lidt på reglerne. Her må vegetarerne finde sig i at spise ekstra meget af rødkålen og kartoflerne.Hvis du som gæst har valgt eller er tvunget til at spise eller ikke spise særlige fødevarer, er du nødt til at hjælpe din vært på vej. Vær opmærksom på, at diæter eller allergier ikke er en undskyldning for at være kræsne eller lave et show ud af det. Hvis du fx ville have foretrukket asparges i stedet for squash i vegetarretten, må du holde det for dig selv.
Hvis værten ikke kender dine madvaner, og de er meget vigtige, er det nødvendigt at give besked inden middagen. Især hvis det er lidt formelt eller første gang, I mødes.