Kyllingesalat med kartofler, jordbær og mormordressing
4 personer
Et vidunderligt skønt miks af dansk sommer. Sprød luftig salat, en rest kartofler, solmodne jordbær, avokado og grillstegt kylling.
Det skal du bruge
Kylling
- 500g kyllingebryst uden skind og ben
- 2 spsk. olivenolie
- Flagesalt og peber
Salat
- 1 hovedsalat
- 1 håndfuld frisésalat (kan erstattes af en håndfuld vårsalat eller blandede salater)
- 400g kogte kartofler
- 2 avocadoer
- Saft af en ½ citron
- 250g jordbær
Mormordressing
- 1 dl piskefløde
- Saft af en ½ citron
- 1 tsk. sukker
Sådan gør du
Kylling
- Pensl kyllingen med olivenolie, og krydr med salt og peber.
- Grill kyllingestykkerne på en varm grill, til kødsaften er klar.
- Alternativt på en grillpande.
- Tag kødet af grillen, og lad det hvile, mens det øvrige tilberedes.
Salat
- Del de to salater i blade og mindre stykker.
- Skyl og slyng dem tørre.
- Skær kartoflerne i skiver.
- Halvér avocadoerne, fjern stenene, og pres citronsaft over.
- Skær avocado i både.
- Skyl og nip jordbærrene, og halvér dem.
Mormordressing
- Rør fløde med citron og sukker, til dressingen tykner en smule.
Servering
- Vend forsigtigt de to slags salater med kartofler, avocado og jordbær, og anret i skåle.
- Top med kylling i skiver, og dryp dressingen over.