Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kyllingesalat med kartofler, jordbær og mormordressing

Denne lækre salat emmer af sommer i både smag og farve. Har du en rest kogte kartofler fra dagen før, er de perfekte til denne salat. Læs opskriften her!

Kyllingesalat med kartofler

© Tia Borgsmidt - Dybe tallerkener fra African Touch, hørsevietter fra Muji, gafler, kande og ske privateje.

Kyllingesalat med kartofler, jordbær og mormordressing

4 personer

Et vidunderligt skønt miks af dansk sommer. Sprød luftig salat, en rest kartofler, solmodne jordbær, avokado og grillstegt kylling.

Det skal du bruge

Kylling

  • 500g kyllingebryst uden skind og ben
  • 2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt og peber

Salat

  • 1 hovedsalat
  • 1 håndfuld frisésalat (kan erstattes af en håndfuld vårsalat eller blandede salater)
  • 400g kogte kartofler
  • 2 avocadoer
  • Saft af en ½ citron
  • 250g jordbær

Mormordressing

  • 1 dl piskefløde
  • Saft af en ½ citron
  • 1 tsk. sukker

Sådan gør du

Kylling

  1. Pensl kyllingen med olivenolie, og krydr med salt og peber.
  2. Grill kyllingestykkerne på en varm grill, til kødsaften er klar.
  3. Alternativt på en grillpande.
  4. Tag kødet af grillen, og lad det hvile, mens det øvrige tilberedes.

Salat

  1. Del de to salater i blade og mindre stykker.
  2. Skyl og slyng dem tørre.
  3. Skær kartoflerne i skiver.
  4. Halvér avocadoerne, fjern stenene, og pres citronsaft over.
  5. Skær avocado i både.
  6. Skyl og nip jordbærrene, og halvér dem.

Mormordressing

  1. Rør fløde med citron og sukker, til dressingen tykner en smule.

Servering

  1. Vend forsigtigt de to slags salater med kartofler, avocado og jordbær, og anret i skåle.
  2. Top med kylling i skiver, og dryp dressingen over.

Håndplukket til dig