Kikærtegryde med abrikos, tomat og varme krydderier
Det skal du bruge:
1 løg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
150 g tørrede abrikoser
olie til stegning
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
2 tsk. spidskommen
1 tsk. gurkemeje
1 ds. kikærter
2 ½ dl grøntsagsbouillon
2 ds. cherrytomater eller hakkede tomater
200 g couscous
1 bdt. koriander
salt
Det skal du gøre:
Pil og hak løg og hvidløg.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver. Halvér abrikoserne.
Varm en sjat olie i en stor gryde, og sautér løg, hvidløg og gulerødder, til løgene er klare.
Kom nu krydderierne ved, og steg videre et minuts tid. Tilsæt kikærter, grøntsagsbouillon, tomater og abrikoser. Bring gryden i kog, og lad den simre uden låg i 20 minutter. Smag til med salt.
Tilbered din couscous efter anvisningen på pakken.
Top med koriander ved servering og nyd din kikærtegryde med couscous.
Flere kødfrie dage er en ny kogebog af Nadia Mathiasen, som uge for uge, året rundt, inspirerer læseren til at spise mindre kød og værdsætte det grønne køkken, 249, 95 kr., Strandberg Publishing.