Opskrift på kalveleverpostej med svampe og sprød parmaskinke
© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Opskrift på kalveleverpostej

En lun leverpostej er noget nær obligatorisk på julefrokost-bordet, og denne variant med svampe og sprød parmaskinke vil ikke gå i glemmebogen. Få opskriften her.

Kalveleverpostej med svampe og sprød parmaskinke

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • ½ løg
  • ½ æg
  • 150 g kalvelever
  • 100 g hakket spæk
  • 31 g hvedemel
  • ¼ dl fløde
  • ½ dl bouillon
  • ¼ tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. groft salt
  • friskkværnet peber

Topping:

  • 2 skiver lufttørret skinke
  • 62 g svampe, gerne forskellige
  • ¼ spsk. smør
  • ¼ spsk. groft salt
  • friskkværnet peber
  • ¼ bundt persille

Sådan gør du:

Kalveleverpostej

  1. Sæt ovnen på 175°.
  1. Pil løgene og skær dem i kvarte. Kom løg i en foodprocessor sammen med æg og kør til en findelt masse.
  1. Tilsæt lever, spæk, hvedemel, fløde og bouillon og kør, til det hele er godt blandet.
  1. Krydr med allehånde, salt og peber og kom postejen i en smurt ovnfast form.
  1. Sæt skålen i en bradepande med kogende vand, så vandet står et par centimeter op. Bag leverpostejen i vandbad, ca. 45 min.

Topping

  1. Steg parmaskinken sprød i ovnen. Hold godt øje med, at den ikke bliver brændt, og læg den efterfølgende på køkkenrulle.
  1. Skær svampe/champignon i lidt mindre stykker og steg dem gyldne i lidt smør.
  1. Krydr med salt og peber og hæld over den lune leverpostej sammen med sprød parmaskinke. Drys med hakket persille.
  • Lav gerne postejen i forvejen og frys den ned ubagt. Så er den lige til at sætte i ovnen. Hvis du bager den før den fryses, kan den have en tendens til at smuldre og blive tør.